Best dekning i utlandet 2023

Folk har spurt, vi har undersøkt, og dette er det du trenger og vite om dekning i utlandet!

Bekymret over dekning i utlandet?

Hjemme i Norge så vet vi som regel hvilken dekning som fungerer for oss, og vi vet også hvor vi som regel ikke har dekning. Reiser vi lenger nord i landet så har Telenor sin dekning flere ganger vist seg å være god, er vi nede i sør så funker Telia strålende, og borte i øst så funker også Ice tipp topp.

PUBLISERT OG SKREVET AV: DENNIS KOTLENKO.

EU-Roaming

DEKNING I UTLANDET: Telenor, Telia og Ice.net betaler store beløp for og sikre deg gode roamingavtaler i utlandet, men hvem av de sikrer deg best dekning i utlandet?

Dette selskapet har best dekning i utlandet

Vi ønsker og informere om at vi sitter igjen med en delt førsteplass.

 

Telenor, Ice og Telia har roamingavtaler med partnere i utlandet, disse partnerne er lokale operatører i hvert sitt land. Hva vil det si for deg at din operatør har flere partnere i ett annet land? Det vil si at du kan velge hvem sitt nett du skal kobles opp mot, men hvorfor skal man velge hvem sitt nett du ønsker å koble deg opp mot, er det ikke nok at innstillingene i telefon står på «auto»?

LES OGSÅ: Best mobildekning 2023 ( I Norge )

Din operatør prøver å sende deg dit det er billigst

Når du har på «auto» i operatør-innstillingene dine så vil du bli koblet til den partneren din operatør har best avtale med. Dette forklarer kommunikasjonssjef Anders Krokan i Telenor i en e-post sendt til tek.no

Her blir det kort fortalt at det mer volum din operatør kan garantere til en roamingpartner, desto bedre vilkår kan en få. Det hele baseres på grossist-prinsippet, jo mer du kjøper, jo bedre pris kan du få.

Betyr dette at din operatør automatisk kan koble deg opp mot dårligere dekning?

Ikke alltid, men ofte ja.

Operatørene prøver alltid å få en så god avtale som mulig, og helst flere, sånn at vi som norske mobilkunder skal ha dekning uansett hvor vi er i verden. Når du har operatør-innstillingene dine på «auto» så kobles du som regel til den operatøren din operatør får best vilkår hos. Under kommer vi fram til hvordan du endrer vilkårene til din favør!

Jeg har dårlig dekning i utlandet, hva bør jeg gjøre?

Det finnes faktisk kun en ting man kan gjøre, og det er å bytte operatøren man er koblet til. Dette gjør du inne i mobil-innstillingene dine, under har du bilde som viser hvordan du  kan gjøre dette.

Ved å selv velge hvilket nett du skal koble deg opp mot så snur du vilkårene i din favør, da er det mulig at du plutselig får full 4G dekning når du kun hadde 3G for ett lite øyeblikk siden.

Dårlig samtalekvalitet i utlandet?

Jeg må ha god dekning for å ta en viktig samtale, men det hjelper ikke å bytte operatør i innstillingene, hva skal jeg gjøre? -Finn Wi-Fi og skru på Wi-Fi tale!

 

Noen plasser så er det rett og slett dårlig dekning uavhengig av hvem vi bruker som operatør. Hvis du befinner deg i en sånn situasjon og er nødt til å ha en samtale så bør du koble deg på Wi-Fi og skru på Wi-Fi tale.

 

Wi-Fi tale kommer til å sørge for at du får stabil dekning så lenge internett forbindelsen er stabil. Norske mobilkunder har tilgang til dette, men det er viktig at mobilen din er oppdatert til nyeste programvare for at det skal fungere. Se illustrasjonen under for hvordan du kan aktivere Wifi Tale på din telefon.

 

Les mer om Wifi Tale her.

Roam Like Home & EU Roaming

-Vi kan bruke telefon på samme måte i utlandet som i Norge, men det hjelper ikke mye hvis vi ikke har dekning dit vi skal.

«Roam like home» betyr at du kan bruke telefonen din gratis når du er på ferie. Eksempel: Du er i Spania og skal ringe ett norsk nummer i Spania, dette er gratis, men du må huske å ta med +47 på starten av nummeret. Du ønsker å ringe ett spansk nummer, dette er gratis. Du ønsker å ringe ett norsk nummer i ett annet EU-land, dette er gratis. Dette betyr også at du kan bruke internett på mobilen din uten å bekymre deg for uventede fakturaer.

Noe å være obs på: Noen operatører tar betalt når du skal ringe til utenlandske nummer eller norske nummer som befinner seg i ett annet land.

Les også: Hva er dataroaming?

Det er viktig å få med seg at «Roam like home» i dag primært refererer til bruk innenfor EU og EØS sonen. For å være sikker på at det finnes god dekning dit du skal anbefaler vi at du bruker GSMA sitt dekningskart (GSMA er verdens største forening for operatører)

Best dekning i utlandet 2023 går til

Best dekning i utlandet 2023 går til operatørene Telenor og Telia. Dette resultatet er basert på flere omtaler som omhandler dekning i utlandet. Ice.net har også gode omtaler på dekning i utlandet, men de fleste går til de Telenor og Telia. For og begrunne svaret dypere, så har selskapene Telenor og Telia et godt fotfeste, også i utlandet, dette resulterer i flere roaming partnere å velge mellom, og bedre dekningsgrad for deg som kunde.

Beste settet å være sikker på at det finnes god dekning dit du skal er først å sjekke GSMA sitt dekningskart og deretter ringer du din operatør for å dobbeltsjekke at dem har avtale/avtaler dit du skal.

Områder du bør sjekke opp før du drar: Asia, New Zealand, Afrika og Sør-Amerika.

Vet du hvilken dekning du ønsker?

Se mobilabonnement med ønsket dekningsnett

Vurder tjenesten vår

Gi oss en tilbakemelding på tjenesten

Gi oss en tilbakemelding!
2 Stemmer - Gj.snitt 5

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern