Beste bedriftslån i 2024 - Lån uten sikkerhet til bedriften

Flere grundere ønsker bedriftslån for og kunne finansiere oppstartsfasen av grunder drømmen. Mange lurer også på om de kan få bedriftslån uten sikkerhet. Dette skal vi se nærmere på.

Opptil 2 000 000 kr
Priseksempel: 500 000 kr. o/1 år, eff. rente 12,40%, mnd.geb. 249 kr. Kost. 32 383,- Totalt: 532 383,-
Fra 0,79%

Eff.rente

249,-

Månedspris

1 minutt

Svartid

LÅNEBELØP

Opptil 2 000 000 kr

RENTE FRA

0,79%

MÅNEDSPRIS

249,-

SVARTID

1 minutt

Hva er bedriftslån?

Bedriftslån
/
Beste bedriftslån i 2024 – Lån uten sikkerhet til bedriften

Som navnet tilsier så er det et lån til bedriften din. Flere som etablerer en bedrift kan møte på økonomiske problemer i begynnelsen, med dette mener vi at grunderne trenger mer penger en det de hadde regnet med for og realisere grunderdrømmen.


Disse pengene kan komme fra finansiering av engle investorer, bank eller andre type private investorer. Som regel er det engle investorer og banker som er første tanken når en bedrift skal søke på kapital.

Burde jeg søke hos banken eller engle investorer?

Som regel er risikovurderingen til en bank mye mer strengere en det engle investorer sine risikovurdering er. Som regel møter du på grundere som tidligere har hatt stor suksess med sine prosjekter, som nå investrerer i andre sine prosjekter.

Det som er flott med engle investorer er at så lenge de liker ideen din, kan det bli et samarbeid. Med banken derimot er det mer snakk om sikkerhet i eiendom, kapital og du må legge frem en detaljert analyse og prognose om hvordan bedriften skal klare seg og tjene penger.

Du må også presentere engle investorer med denne informasjonen, men selve risikovurdering deres er mye mer “svakere” en banken sin er, enkelt forklart så tar de mer risiko og får mer av kaka i form av prosent og eiendeler i selskapet de investerer i.

Hvem kan søke på bedriftslån?

Bedriftslån til oppstart av aksjeselskap

Før du søker på et bedriftslån så må du selvsagt ha etablert et eget selskap. Når du starter et aksjeselskap krever det at du må betale noen utgifter som du ikke møter på, dersom du f.eks setter opp et ENK.

Første gebyret du møter på når du oppretter et aksjeselskap er et beløp på 5 570 kroner. Dette må du betale til Foretaksregistret som et engangsbeløp.

Siste beløpet du må betale ihht til etableringen av selskapet er et beløp på 30 000 kroner (minimum) som blir plassert på aksjekapital kontoen din. Dette beløpet er tilgjengelig for bruk så snart selskapet er etablert, dersom du ikke bruker opp beløpet og selskapet slår seg selv konkurs kan man miste dette beløpet.

Lån til bedrift som allerede er etablert

I Norge er det nå både ENK, AS og DA som søke på et bedriftslån, eller kassekreditt uten pant i bedriften. Dette kommer i form av et forbrukslån som regel. Tar du f.eks et forbrukslån på bedriften uten sikkerhet, så er det deg personlig som er ansvarlig for lånet.

Dersom du får et lån fra engleinvestorer eller en bank uten sikkerhet, så faller det ikke på deg dersom du ikke kan betjene lånet. Da er det selskapet som er ansvarlig for dette.

Det er også derfor banker og engleinvestorer gjør en grundig risikovurdering før de gir deg penger.

Det kan selvsagt være vanskelig for en bank og lage en risikoprofil av deg dersom selskapet ikke har eksistert lenge. Da må de gå utifra kundefordringene dine og hvordan selskapet har vokst på den korte tiden den har eksistert.

Her har du en unik måte og låne penger til bedriften din uten sikkerhet.

  1. Du tar et lån som en privatperson
  2. Du kan deretter låne penger til selskapet ditt
  3. Du må opprette en skriftelig avtale at du låner penger til din egen bedrift
  4. Avtalen må selvsagt inkluderer detaljer som renter, tilbakebetalingstid og lignende.

Bedriftslån på dagen?

I Norge har det ikke vært mulig og søke på et bedriftslån på dagen, men nå har vi en aktør i bransjen som tilbyr deg bedriftslån, eller kassekreditt med svar på under 1 time.

Det skal være mulig og sikre seg et bedriftslån uten sikkerhet hos engleinvestorer, eller kanskje en bank. Ønsker du bedriftslån på dagen er det en aktør som tilbyr dette, Aprila Bank. Aprila gir deg svar på bedriftslån og kassekreditt på under 60 sekunder.

Skal du søke bedriftslån uten eller med sikkerhet bør du gjøre klar alt av dokumentasjon først. Dette må dokumentasjon som økonomisk regnskap som viser prognosen deres, det må være en med en foretningsplan og en pitch som rett og slett selger ideen inn.

Renter på bedriftslån

Vi legger stadig merke til at våre besøkende lurer på hvor de kan finne “Beste bedriftslånet med lav rente” – Dette er populære søkeord kan man si.

Når du søker på et bedriftslån er det viktig og kunne sammenligne nominell og effektiv rente. Den effektive renten er alle kostnader og gebyrer samlet og det totale mattestykket presentert. Derfor skal du alltid se på effektiv rente når du skal sammenligne lån, ikke den nominelle renten.

Vi kan anbefale på det sterkeste og kontakte engleinvestorer eller private investorer for og se presentere konseptet eller forretningsplanen til dem. Man kan også gå direkte til en bank. Her er det lurt og binde renten deres fast, fordi markedet kan fort endre seg og det siste du ønsker er og havne med et lån som har veldig høy rente som ikke kan betjenes.

Lån til nyetablerte bedrifter

Trenger du et bedriftslån til nyetablert selskap? Da må du lese videre.
Banker kan ikke gi deg et lån uten sikkerhet dersom du er en nyetablert bedrift. De fleste banker i Norge kan gi deg et bedriftslån uten sikkerhet dersom du kan vise til økonomisk vekst over 5 år.

Selv da vil banken ønske seg sikkerhet i kundefordringer, pant, egenkapital eller lignende. Dersom du ikke kan stille med sikkerhet i noe, er banken ikke veien og gå når du skal søke bedriftslån. Hvis du søker privat og eier bolig kan du sjekke ut omstartslån.

Dersom du er nyetablert og trenger et bedriftslån kan vi anbefale deg en lånemegler, disse kan innhente tilbud fra opptil 23 forskjellige banker. Da vil bankene vurderer situasjonen din og tilby det beste de kan tilby.

Dersom du ikke blir fornøyd med noen av disse tilbudene her kan du gå til privateinvestorer, engleinvestorer eller familie og venner som kan finansiere grunderdrømmene dine.

Forbrukslån for bedriften

Har du hørt om frasen “forbrukslån for bedriften”? Det er forbrukere som tenker at det kan være lurt og ta et forbrukslån på bedriften.

La oss forklare litt nærmere. Dersom du søker på et forbrukslån vil dette lånet blir registrert på deg privat. Så da er det personnummeret ditt som brukes når du får lånet innvilget.

Dersom du ikke kan betjene lånet er det du som tar smellen (“privat”).

Dersom man klarer og sikre seg et bedriftslån uten sikkerhet, og havner i en situasjon der du ikke kan betjene lånet, vil det ikke gå ut over deg personlig.

Så frasen “forbrukslån for bedrifter” er litt tøvete i andre ord.

Hvem tilbyr det beste forbrukslånet?

Offentlige låneordninger - hva er det?

Det kan til tider være vanskelig og ta tid dersom du skal søke finansiering til bedriften din, og spesielt dersom det er uten sikkerhet.

I Norge har vi flere gode offentlige låneordninger. Hva betyr dette egentlig? Staten kan som oftest tilby bedrifter som kommer med innovative ideer finansielle løsninger. Dersom du selvstendig næringsdrivende kan du få hjelp fra staten i form av støtteordninger eller helt normale lån.

I Norge har vi Innovasjon Norge som har punget ut flere millioner for gode og kreative ideer. Alle kan søke hos Innovasjon Norge, men konkurransen er høy bare så det er nevnt.

Kassekreditt for bedriften

Har du hørt om rammelån i privatbransjen? Kassekreditt er veldig likt som dette. Kassekreditt er en kredittramme du får innvilget av banken din som du kan disponere akkurat som du ønsker.

Hvis du ikke bruker noen av kassekreditten betaler du heller ingenting, noen banker kan tilby deg kassekreditt opptil 1 million kroner – men derimot så har du noen banker som kan tilby deg kassekreditt på under 200 000 kroner som ikke holder for de fleste bedrifter.

Innhold ✍️

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern