Billig elektriker

Billig elektriker

Hvordan finne en billig elektriker i 2022

Hjemmeelektrikk er en alvorlig sak, selv om jobben virker liten. Mens de fleste av oss er i stand til å slå sikringsskapet av og på, bør alt som krever å håndtere elektriske ledninger bli (og lovlig må) sett på av en kvalifisert elektriker. 

 

Det er der ting blir komplisert – hvordan finner du en god elektriker? Vårt råd, i et nøtteskall: ikke bare ring den første personen som kommer opp på et internett-søket. Følg guiden vår for å finne en best mulig kandidat for jobben – og gjør deg selv oppmerksom på hva du kan forvente kostnadsmessig også.

Billig elektriker

Billig elektriker: I Norge kan du velge mellom mange godkjente elektro bedrifter som hjelper deg med store og små oppdrag. Pris kan variere i stor grad utifra hvor du bor og hva du ønsker fullført, derfor har vi laget en enkel guide på hvordan du velger en billig elektriker

Bør jeg alltid konsultere med en elektriker først?

‘Ja,’ sier Kristian Hansen, leder i Hansen Elektro. ‘Før noe arbeid blir utført, vil en godkjent elektriker sjekke om jording, liming og andre sikkerhetstiltak, for eksempel reststrømenhet, er på plass.

‘Når det gjelder elektrisitet, kan selv den dyktigste personen gjøre enkle feil som fører til alvorlige ulykker, og det er grunnen til at inspeksjon og testing er så viktig. Derfor er det alltid best å konsultere en godkjent fagperson. ‘

Finn en billig elektriker

Profesjonelle elektrikere tilbyr en rekke tjenester relatert til installasjon og utskifting av elektriske elementer i hjem og forretningsbygg. De utfører også tester og diagnostiserer problemer med elektrisk utstyr. Hva er den beste måten å finne og ansette en billig elektriker?


En elektriker tar betalt timepris eller en totalkostnad for prosjektet. Den nøyaktige kostnaden avhenger av flere faktorer. Disse inkluderer vanskelighetsgraden og omfanget av jobben, tilgjengeligheten (ny installasjon eller ombygging), hvor komplisert arbeidet må gjøres, kundens beliggenhet, om dette er en forretningseiendom eller et vanlig hjem. Det kan også hende du må skaffe deg en byggetillatelse og dekke materialkostnadene. 


I gjennomsnitt være forberedt på å bruke fra kr 5000 til 50 000 kroner. Den laveste prisen for en billig elektriker kan være på 10 000 kroner for et mindre prosjekt, og opptil 45 000 kroner for dyre elektrikere.

Materialer

Avhengig av hvor langt sikringsskapet ligger i hjemmet ditt, kan det hende du trenger mer materialer for og fullføre jobben. Det spørs hvordan type elektriker jobb du skal gjøre, la oss si du skal installere en elektrisk dusj og skal ansette en billig elektriker, selvom elektrikeren er billig trenger du og kjøpe inn dusjen og andre verktøy for installasjonen. Dette påvirker sluttprisen.

Arbeid

Montering av nye kabler og ulike elektriske elementor er en omfattende jobb for din elektriker, her kan man forvente og betale en fastpris på mellom 2000 til 5000 kroner eller timepris avtalt på forhånd med din elektriker.

Tilgjengelighet

Prisen for omkobling av kabler avhenger også av om det er et ombyggingsprosjekt eller et nytt «blank side» prosjekt. Hvis en av veggene må slås ned, kan det hende du trenger installert gipsvegg. Det kan koste deg opp til 15 000 kroner, inkludert materialer. Vær i gjennomsnitt forberedt på å betale rundt 12 500 til 20 000 kroner for omkobling av kabler i hjemmet ditt, om det er et mindre prosjekt vil prisen også reflektere det. For mindre oppgaver som omkobling av kabler for et rom, vil en billig elektriker være et godt valg. 

Gjennomsnittlig kostnad for installasjon eller reparasjon av et stikkontakt og en bryter

Monteringen av en bryter eller et stikkontakt er sannsynligvis det enkleste av elektriker-tjenester. Merk imidlertid at fagfolk tar en serviceavgift for den første timen med arbeid. Så med denne avgiften lagt inn, vil du sannsynligvis betale 2500 kroner for å erstatte ett stikkontakt eller 1500 kroner for å ha installert en ny bryter. Hvis det er en større jobb som utskifting av kontakt ved tørketrommel, kan prisen være så høy som 6000 til 7000 kroner for dyrere elektrikere, men man kan få billig elektriker som gjør samme jobben til 3000 til 4000 kroner. For å spare penger, må du inspisere hjemmet ditt etter uttak og brytere som trenger utskifting, deretter leie en billig elektriker til å takle dem alle på ett besøk.

Viktige punkt før du velger elektriker

Det er ekstremt viktig å finne en pålitelig, lisensiert og forsikret elektriker. En feil installasjon eller utskifting av en elektrisk systemkomponent kan koste deg dyrt og forårsake brann eller alvorlige hendelser. Hvis du har ansatt en uforsikret entreprenør og en ulykke inntreffer, vil forsikringsselskapet sannsynligvis ikke dekke kravet ditt. 

Hva gjør en elektriker?

Hovedsakelig så jobber billig elektriker med montering og reparasjon av elektriske anlegg. Elektrikere, også kjent som elektrofagarbeider jobber med elektriske lavspenningsanlegg, elektriske installasjoner og utstyr. Arbeidet til en elektriker kan innebære og montere, reparere eller utføre service på ulike elektriske systemer, mye tid går også til feilsøking.

Elektriker kostnad - Hva koster elektriker?

Prisen for en billig elektriker vil variere fra firma til firma, og området til området. Når du bestiller en elektriker krever de en oppstartpris for arbeidet, dette er kjøringen til deg, dokumentasjon og sluttarbeidet kalkulert i en pris. Timeprisen til billig elektrikere ligger som regel mellom 800-1100 kr, men du kan fort støte på billigere og mye dyrere elektrikere. Timeprisen for elektrikere vil også variere utifra hvilket tidspunkt du kontakter de, enten om det er tidlig eller sent på dagen. 

Oppgave:Pris:
Omkoble et rom4500 - 8000 kroner
Omkoble tre soverom (stort hus)18 000 - 35 000 kroner
Installere en ny sikringsskap (med omkobling)10 000 - 15 000 kroner
Montering av lysarmatur500 - 1500 kroner
Installere en elektrisk dusj1000 - 2000 kroner
Installere nye lysbrytere500 - 1500 kroner
Montering av avtrekksvifte1000 - 2000 kroner
Apparattesting500 - 1000 kroner
Diagnostisering av lednings- eller kretsproblem1000 - 4000 kroner

Hvorfor er sikringsskap så dyrt?

Når du gjør endringer i el-anlegget, kreves det også oppdatering av sikringsskapet. I nye og gamle sikringsskap finner man hovedsikringer & sikringer for ulike kurs i boligen. Grunnen til at man har ulike sikringer er fordi det skal forhindre overbelastning av det elektriske systemet. Det er heller ingen krav til og bytte ut gammelt sikringskap, men vil anbefales dersom du skal renovere eller installere et nytt el-system.

 

Prisen av sikringskapet avhenger av flere faktorer, f.eks hvor mange kurser trenger du i huset, skal hele skapet eller bare innmaten, sikkerhetsnivå og andre diverse faktorer påvirker kostnaden. Bytter du ut 1-4 kurser koster det rundt 1900 kroner inkludert moms pr. kurs. Kostnaden for montering av overspenningvern ligger på 2500,- kroner inkl moms. Disse prisene varierer også fra hvilken elektriker du velger.

Hvordan finner jeg billig elektriker?

Første steg blir og avdekke ditt behov, og hvorfor du trenger en elektriker. Kreves det mye arbeid eller er jobben fort gjort? Dette påvirker kostnaden hos en billig elektriker. 

Deretter ville vi anbefalt en anbudstjeneste som er 100% gratis som anbudstorget. Her kan du fylle inn din kontakt informasjon og hva oppgaven går ut på. 

Dette blir sendt inn som et anbud og du blir kontaktet av elektrikere som konkurrer om deg, der de presenterer et prisforslag. Dette er en effektv og raskt måte og finne en god og billig elektriker på, og selvsagt 100% gratis.

Andre besøkende leser også

Vurder tjenesten vår

Vurder denne tjenesten ved og trykke antall stjerner vi fortjener

Gi oss en tilbakemelding!
77 Stemmer - Gj.snitt 3.5
Logg inn

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern