Billigste strømleverandør

Vi sammenligner gjennomsnitts kWt av 16 000 kWt/årlig

Leverandør

Fjordkraft Strøm

Bindingstid

Ingen bindingstid

Avtaletype

Timespotpris
1604 kr

pr. mnd

Fjordkraft Strøm

1604 kr

ca pris.

Binding

Ingen bindingstid

Avtaletype

Timespotpris

Fakturagebyr

69

Leverandør

Gudbrandsdal Energi

Bindingstid

Ingen bindingstid

Avtaletype

Timespotpris
1592 kr

pr. mnd

Gudbrandsdal Energi

1592 kr

ca pris.

Binding

Ingen bindingstid

Avtaletype

Timespotpris

Fakturagebyr

49

Leverandør

Talkmore Strøm

Bindingstid

Ingen bindingstid

Avtaletype

Timespotpris
1562 kr

pr. mnd

Talkmore Strøm

1562 kr

ca pris.

Binding

Ingen bindingstid

Avtaletype

Timespotpris

Fakturagebyr

59

Leverandør

Tibber

Bindingstid

Ingen bindingstid

Avtaletype

Timespotpris
1545 kr

pr. mnd

Tibber

1545 kr

ca pris.

Binding

Ingen bindingstid

Avtaletype

Timespotpris

Fakturagebyr

0

Leverandør

Agva Kraft

Bindingstid

Ingen bindingstid

Avtaletype

Timespotpris
1535 kr

pr. mnd

Agva Kraft

1535 kr

ca pris.

Binding

Ingen bindingstid

Avtaletype

Timespotpris

Fakturagebyr

59

Leverandør

NorgesEnergi

Bindingstid

Ingen bindingstid

Avtaletype

Timespotpris
1515 kr

pr. mnd

NorgesEnergi

1515 kr

ca pris.

Binding

Ingen bindingstid

Avtaletype

Timespotpris

Fakturagebyr

59
/
/
Billig strøm
Billig strøm

SIST OPPDATERT juni 13, 2024

I 2021 har det vært dyrt når det gjelder strøm, fler og fler er på utskikk etter en billigere strømavtale. Strømprisene endrer seg for hver måned, og noen andre avtaler som timespotpris endrer kWt prisen per time. Det kan være vanskelig og finne den billigste strømavtalen, men vi i Fornye har gjort det enklere for deg. Vi har utviklet en god guide på hvordan du kan finne billig strøm ved og sammenligne alle de store leverandørene av strøm i Norge.

Billig strøm

Strømprisene du ser her inne er hentet fra strømselskapets egne nettsider og Nordpool som er el-børsen i Norge. I våre lister finner du de mest populære spotavtale fra diverse strømleverandører.

Viste du at noen strømleverandører stiller krav til AvtaleGiro og eFaktura?.

Prisene du finner hos oss har medregnet nettleien også, slik at du ikke møter på noen overraskelser. Så hvilken strømleverandør er den billigste? La oss se!

Hva er egentlig nettleie?

Nettleie er et gebyr du betaler til de som eier strømnettet i ditt området. Nettleien dekker også vedlikehold og drift av strømmen og strømmålere. Nettleien inkluderer også andre type avgifter som de fleste ikke har hørt om. Kort forklart er det et gebyr du må betale for å vedlikeholde strømnettet.

Slik får du billig strøm

SSB mener at hvis du velger spotprisavtale med en relativt lav påslag, får du norges billigste strømavtale. Påslag er et gebyr for tjenesten som går til leverandøren av strømmen og kommer som vanlig i tillegg til innkjøpsprisen.

I Norge finnes det 3 forskjellige strømavtaler. Du har spotpris, fastpris og variabel pris. Alle leverandører har til felles at de må kjøpe inn strømmen for så og selge den videre til deg som kunde.

Variabel og fastpris utggjør vanligvis en mye større risiko for strømleverandøren, og derfor får du dyrere strøm om du velger disse avtalene.

Skal du ha billig strøm bør du velge spotpris, det er mindre risiko for strømleverandøren og mindre kostnader for deg som er kunde.
SSB sier at variabel pris er mellom 3 til 7 øre høyere pr. kilowatt en hva spotpris er.

Strømsparende tiltak

Viste du at hvis du investerer i tiltak som sparer deg for strøm, altså energibesparende tiltak så kan du få støtte fra Enova?

Dersom du ønsker og kutte ned på strømutgiftene dine kan det være lurt og investere i varmepumpe, solcellepaneler, balansert ventilasjon for huset. Mer om dette senere.

Solcellepaneler kan fort bli ubrukelig større deler av landet med tanke på at det er overskyet store deler av året når vinteren kommer, men det finnes fortsatt gode muligheter til og sikre seg billig strøm på denne måten

Strømpriser og forskjellige strømavtaler

I Norge møter du på 3 forskjellige avtaler når du skal bestille strøm. Det er Spotpris, variabel pris og fastpris.

Hvis du velger fastpris så får du en fast pris i en bestemt periode, du kan se det på den måten at du låser fast prisen din. Dette lønner seg om det er en periode med store svininger i markedet.

Velger du variabel pris så får du en variasjon i pris som baserer seg på hvordan kraftmarkedet gjør det.

Hvis du skal ha billig strøm anbefaler vi at du går for spotpris. Spotpris beregnes hver dag, og Spottimepris beregnes hver time. Du som er strømkunde for en gjennomsnitt av denne prisen som du skal dekke. I følge SSB er det best og velge spotpris dersom du vil ha billig strøm.

Uansett hvilken avtale du velger kan du oppleve at strømprisen øker betydelig rundt høst og vintermånedene.

Beste strømleverandør i 2024

Det er ikke alltid billigste strømleverandør er det du er ute etter. Det er også snakk om hele opplevelsen, fra fakturagebyr til avtaletype og kundeservice opplevelsen.

Kundeservice testen i år har kåret det de mener er den “beste strømleverandøren”.

Strømleverandører som Fortum, LOS, NorgesEnergi, Fjordkraft, Eidsiva Energi, Hafslund og Gudbrandsal Energi er med med i denne trekningen.

Den som vinner beste strømleverandør i 2021 er Tussa.

Les mer om denne testen her: Kundeserviceprisen

Hvordan finner jeg den billigste strømleverandøren?

Det er ikke én enkelt billig strømleverandør for alle. Den billigste strømavtalen for deg vil avhenge av forbruksnivåene dine, strømmåleren du har (standard, eller smartmåler), hvilken type tariff du foretrekker (fast eller variabel).
Hvis du ikke har byttet på en stund, er det sannsynlig at du er på leverandørens standard variable pris, som vanligvis er den dyreste løsningen. De billigste strømprisene finner du ofte ved å bytte til en fast spotpris avtale. Du trenger kanskje ikke engang å bytte fra leverandøren din for å få et bedre tilbud – kjør en sammenligning for å finne den billigste strømavtalen som tilbys fra leverandøren din.

Vil bytte av strømleverandør føre til et avbrudd i forsyningen min?

Nei. Din nye billige strømleverandør vil fortsette å bruke nøyaktig de samme ledningene, rørene og målerne som du bruker for øyeblikket (med mindre du har avtalt at de skal installere en ny måler. Å bytte til en billig strømleverandør handler ikke om å få en fysisk annen strømforsyning – det eneste som endres er at du får billigere strømregninger og de utstedes av en annen leverandør.

Din nye strømleverandør vil også kontakte din eksisterende leverandør for å avtale overføringen for å sikre at det ikke er noen avbrudd i strømmen din.

Betyr billig strøm dårlig kundeservice?

Nei, å bytte til en billig strømavtale betyr ikke nødvendigvis at du går på akkord med kundeservice.
Når du sammenligner strømpriser med Fornye, viser vi deg hver leverandørs kundetilfredshetsvurdering på info-siden. Disse er basert på reelle kundeanmeldelser slik at du kan velge den beste strømavtalen basert på kundeservice så vel som pris.
Du kan også sjekke ut våre strømpriser for å avgjøre om du skal bytte til en leverandør med den billigste strømavtalen for deg eller en med gode kundeanmeldelser – ofte er dette det samme.

Slik finner vi den billigste strømavtalen

Når vi henter ut strømrpiser bruker vi Forbrukerrådets sammenligningstjeneste, Strømpris.no. På denne måten får du sett riktig strømrpiser som inkluderer nettleie.

Noen strømavtaler i Norge har spesielle krav. Noen krever for eksempel at du må bruke e-faktura eller avtalegiro for å sikre deg prisen som er oppgitt.

Bør jeg holde varmen på hele tiden?

En debatt for tidene: når det kommer til strømregningen, er det billigere for deg å ha lav oppvarming hele tiden, eller bare slå den av og på når du trenger det?

Hva er mer effektivt?

De som argumenterer for å ha oppvarmingen på hele tiden, mener det krever ekstra energi for å få boligen opp på temperatur når varmen er slått av. Hvorfor bruke mye tid på å varme opp hjemmet ditt bare for å la det kjøle seg ned igjen?

Det er klart at hvis du lar oppvarmingen stå på 24/7, vil du vanligvis ende opp med å bruke mer strøm. Dette er fordi noe varmetap alltid vil oppstå på grunn av forskjellen mellom temperaturen utenfor huset ditt og temperaturen du prøver å holde på innsiden.

Isolering av hjemmet ditt

Isolering er det enkleste du kan gjøre for å forbedre energieffektiviteten i hjemmet ditt, men hvor skal du begynne?
Hvis eiendommen din har et loft, er det et flott sted å starte. Loftisolering er billig og enkelt å montere, men sparer også enormt mye penger på oppvarming.
Veggisolasjon kommer i to typer. Hvis eiendommen din ble bygget etter 1930-tallet, er det en god sjanse for at du har hulrom. Hulvegger består av en indre og ytre vegg, og hulveggisolasjon fyller ganske enkelt gapet mellom de to veggene. Dette gjøres ved å bore små hull i veggene dine som deretter fylles med isolasjonsmateriale.
Så hvis du ønsker og kutte ned på strømregningen bør du undersøke dette med isolering, ta kontakt med en leverandør som tilbyr dette og få billigere strømprisene.

Fler artikler relatert til strøm

Få uforplikende tilbud på en bedre strømavtale

5/5

" Tidsbesvarende og bra! "

Fyll ut skjemaet så blir du kontaktet av en strømleverandør med et uforplikende tilbud. Tjenesten leveres fra Fornye.no og er helt gratis.

Fyll ut skjemaet så blir du kontaktet av en bredbåndsleverandør med et uforplikende tilbud. La leverandørene jobbe for deg!

I samarbeid med Tjenestetorget.no

5/5

" Tidsbesvarende og bra! "

Med flere barn i huset og store strømforbrukere trengte vi og finne en billigere løsning, raskt. Vi brukte Fornye når vi sammenlignet og fikk strøm tilbud levert på få timer.
Dette selskapet samarbeider ikke med Fornye.no

Selskapet har ikke aktivert bestillingsfunksjonalitet på Fornye.no. Derfor kan du ikke klikke deg inn direkte på siden. Men du kan selvsagt søke dem opp på Google.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern