Beste brannalarm

Beskytt eiendommen din mot brann med en brannalarm som aktiveres umiddelbart når sensoren oppdager røyk. I denne testen forteller vi deg hvilket brannalarm som er best.

Les mer om Personvern & Brukervilkår

Forskjellige typer brannalarm

Elementor #11560

Røykvarslere har vanligvis tre typer sensorer: ionisering, fotoelektriske sensorer og doble sensorer. Her er de viktigste forskjellene mellom disse tre.

Fotoelektriske sensorer

Fotoelektriske røykvarslere bruker lys for å oppdage røyk. Når røykpartikler er suspendert i luften (som ved en ulmende brann) sprer partiklene lysstrålen seg inn i sensoren, som utløser alarmen.

Ionisering

Ioniseringsrøykvarslere bruker stråling og et ioniseringskammer for å oppdage røyk. Den ioniserende strålingen hjelper til med å oppdage små mengder røyk i luften, som med en flammende brann. Når røyk kommer inn i sensorkammeret, blir strømmen til den ioniserende strålingen forstyrret, noe som utløser alarmen.

Doble sensorer

Doble sensorer inkluderer både fotoelektriske og ioniseringssensorer. Disse regnes som de sikreste røyk- og branndeteksjonsenhetene. Fordi de oppdager både flammende branner og mindre, ulmende branner, er det usannsynlig at noen brannrelatert fare vil komme forbi disse doble sensorene.

Installasjon og vedlikehold av brannalarm

Røykvarslere kan redde liv, men de må installeres og vedlikeholdes riktig. Ikke risiker familiens sikkerhet – bruk disse tipsene for å holde røykvarslerne i toppform.

Takk for din henvendelse!

Du har fått en kopi av henvendelsen sendt på din e-post.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern