8 tips til å få billigere bilforsikring

8 tips til å få billigere bilforsikring

Det er ikke vits å betale mer en nødvendig for bilforsikringen. Prisen blir påvirket av flere faktorer, din alder, kjøre erfaring og hvor du bor. Les våre 8 gode tips på hvordan du kan få en billigere bilforsikring.

Leo Lunde
Publisert juli 20, 2023

Skrevet av Leo Lunde

Del på:

1. En ny bil? Eller en eldre modell?

Alle vil ha en tøff bil, og tøffe biler koster ofte masse penger. Kjøper du en nyere bilmodell må du også regne med høyere forsikringspris.

Kjøper du en eldre bilmodell vil det være motsatt, altså billigere bilforsikring! De som kjøper dyre biler er også klar over at forsikringen deres vil bli dyrere, men veldig få kjøper en nyere bilmodell uten å være klar over forsikringskostnaden.

Så dersom du er ute etter billig bilforsikring burde du vurdere biltypen du kjøper først. Hvis du vil betale minst mulig burde du ikke kjøpe en «moderne» bil, gå heller for en klassisk variant.

Få tilbud fra ulike forsikrings­selskaper

Gratis og uforpliktende

I samarbeid med Tjenestetorget

2. Hold bilen trygg

Noen forsikringsselskap vil tilby deg en lavere forsikringspremie hvis du kan parkere bilen på en tryggere plass. Premien kan bli lavere dersom du kan vise til en trygg parkering som i garasje, eller fellesgarasje med begrenset adgang. Sjansen for uhell eller påført skade på bil er større dersom bilen står parket ute midt på gaten, spesielt i store byer som Oslo.

3. (Prøv) og kjør mindre

Ja, dette og kjøre mindre med bilen gir ikke mye mening. Men dersom du kjører bilen til jobb og tilbake øker det sjansen for uhell. Sjansen for uhell er mye større dersom du kjører i rushtrafikken. Hvis du bor i Oslo og har kjørt E6 sørover har du nok merket dette.

På den andre siden har du også krav på kjøregodtgjørelse når du kjører til jobb. Kjøregodtgjørelsen er der for og dekke drivstoff, slitasje på bilen, forsikring og andre typer kostnader.

4. Vurder dashboard kamera (Eller bil med dette inkludert)

Et godt tips du kan bruke, som ofte kan resultere i billigere bilforsikring, er å ha et dashbordkamera i bilen. I tilfelle det oppstår en ulykke der den andre parten er uenig, kan videoen fra kameraet hjelpe forsikringsselskapet med å vite hvem som egentlig har skylden.

5. Velg riktig type bilforsikring

Riktig bilforsikring kan spare deg for flere hundrekroner hver måned, la oss se hvem som passer deg best:

Kasko

Kasko er ganske populært og passer de fleste, den dekker de fleste skader uansett om det er din eller noen andre sin skyld.

Delkasko

Delkasko dekker skader på din bil hvis skaden «ikke» er ditt ansvar. Det kan være situasjoner som tyveri, kontroll og tilfeldig brann. Ofte er det biler med lavere verdi som har delkasko.

Ansvarsforsikring

For og kjøre på norske veier må du ha ansvarsforsikring som et minimum. Du kan takke nei til alle andre varianter, men ansvarsforsikring er en must have. Denne typen dekker skader på andre biler, eiendom og personskader som forårsaket av ulykken.

Super variant (Kun hos noen forsikringsselskap)

Noen forsikringsselskap som IF og Gjensidige tilbyr det de kaller «Superforsikring». Dette forsikrer mer en andre typer varianter, fyller du feil drivstofftype eller mister lade kabelen er du dekt med super varianten. *Merk at ikke alle forsikringsselskap tilbyr dette.

6. Bygg opp bonusen

Når du akkumulerer bonuser i din bilforsikring, vil du oppnå rabatter hvis du har både kaskoforsikring og ansvarsforsikring. Alle forsikringsselskaper starter med en bonus på 60%, men denne kan øke helt opp til 80% dersom du ikke er involvert i noen ulykker. Hvis kostnaden for din årlige bilforsikring er 10 000 kroner, vil en bonus på 75% resultere i en rabatt på 7 500 kroner. Dette betyr at du kun vil betale 2 500 kroner for din bilforsikring.

Slik fungerer bonussystemet på bilforsikring:

Hver gang du kjører uten ulykker eller skader i et år, øker bonusen med 10% frem til du når 70%. Der vil du forbli i 3 år avhengig av forsikringsselskapet du har valgt. Etter denne «venteperioden» øker bonusen til 75%. Deretter fortsetter samme mønster med en ny venteperiode, og det siste trinnet i bonustrappen er 80%.

Så før du investerer flere år hos et forsikringsselskap burde du sammenligne godt, fordi bonus tar lang tid og tjene opp – Men når du når 80% bonus på forsikringen vil ventetiden være verdt det.

Få tilbud fra ulike forsikrings­selskaper

Gratis og uforpliktende

I samarbeid med Tjenestetorget

7. Lojalitet belønnes ikke i forsikringsbransjen

På grunn av den betydelige variasjonen i prisen på bilforsikringer, kan det være fornuftig å bytte forsikringsselskap når gode tilbud er tilgjengelige. Fornye.no har lenge sammenlignet tjenester, og lojalitet belønnes sjeldent.

Selv om ikke ditt forsikringsselskap har økt i pris, kan det være at du får samme bilforsikring til lavere pris hos en annen aktør. Derfor burde du sammenligne alle bilforsikringer (Det kan du gjøre her).

8. Samlerabatt må du ikke glemme!

Et annet sparetips som fort går i glemmeboka er samlerabatten forsikringsselskap kan tilby deg. Forsikringsselskap kan gi deg fra 15% til 20% rabatt hvis du samler flere forsikringer hos samme selskap. Ofte har vi to eller tre forsikringer vi betaler for, derfor kan alle dra nytte av denne bonusen. Se alle forsikringsselskaper og finn ut hvem som er best her.

Leo Lunde er en journalist med spesialfelt innen forbrukersaker, forsikring, reise og personlig økonomi. Han er også ansvarlig redaktør i Canariavisen.no

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern