BMW i3 Bilforsikring

BMW i3 Bilforsikring – Slik velger du riktig bilforsikring

BMW i3 bilforsikring
Leo Lunde
Publisert juli 27, 2023

Skrevet av Leo Lunde

Del på:

Kortversjonen

 • Blir du medlem i LOfavør får du billigere bilforsikring
 • Forsikring til BMW i3 koster rundt 5 167 kroner i året (2018 modell høy dekning)
 • Samler du flere forsikringer kan du få opptil 20 prosent rabatt

BMW i3 er en av de mest populære elbilene i Norge, med over 30 000 solgte eksemplarer siden lanseringen i 2013. Denne kompakte og moderne bilen har et innovativt design, høy ytelse og lavt forbruk. Alt vi nordmenn ønsker oss i en bil, altså!

Men hva koster det å forsikre en BMW i3, og hvordan kan man sammenligne og spare på forsikringen? Vi skal se nærmere på noen av de viktigste faktorene som påvirker prisen på elbilforsikring, og vi har selvsagt noen gulltips til hvordan du kan finne den beste og billigste forsikringen til din BMW i3. 

Hva koster forsikring til BMW i3 ?

Her ser du et priseksempel på bilforsikring til BMW i3 (2018 modell) fra elbilforum.no.

Dekning

Egenandel

Pris per år

Ansvar

1 783 kr

Kasko

6000 kr

2 236 kr

Maskinskade

236 kr

Bil ekstra

751 kr

Fører- og passasjerulykke

161 kr

Totalpris

5 167 kr

Bilforsikring til til en BMW i3 2018 modell med høy dekning vil koste deg nærmere 5 167 kroner i året.

Typer bilforsikring til BMW i3

Lurer du på hvilken bilforsikring som passer din BMW i3 best? Det finnes tre typiske bilforsikringer på markedet, i tillegg til ekstra dekning du kan velge på toppen av disse.

 • Ansvarsforsikring: Lovpålagt og dekker skade du påfører andre – men glemmer bilen din.

 • Delkasko: Et hakk opp, med dekning dekning for brann, tyveri, glasskader, og veihjelp. Er bilen din litt opp i årene eller sjelden på veien, kan det holde lenge med delkasko. 

 • Kasko: Dekker alt det delkasko gjør, samt skade på din egen bil ved kollisjon, utforkjøring eller hærverk. Mye på veien med en nyere bil? Da er kasko sannsynligvis riktig valg. 

 • Ekstra dekning: Ekstra trygghet for deg som vil ha alt – mange selskaper tilbyr alt fra leiebil om uhellet er ute til full nybilpris tilbake ved totalskade. Er bilen ekstra verdifull, eller om du kjører mye, er dette absolutt lurt. Selskapene har ofte ulike navn på slike pakker, som Superkasko.

Husk at den perfekte BMW i3 bilforsikring avhenger av deg og din lommebok. Sammenlign priser og vilkår før du tar valget – det kan spare deg for både tid og penger!

Dette bør du ha dekning for

Som elbileier er det definitivt en del ting du bør se etter i en god bilforsikring til BMW i3.

Få tilbud på forsikring til BMW i3

Gratis og uforpliktende

I samarbeid med Tjenestetorget

Først og fremst bør du se etter god dekning for batteriskader. Dette er tross alt hjertet i din BMW i3, og en kostbar del å erstatte. Med en kaskoforsikring som dekker batteriskade og utvidet batterigaranti, burde du være godt dekket. Det er nemlig kjedelig å stå veifast og strømtom, og enda kjedeligere å betale for berging til nærmeste ladestasjon selv.

Elbiler er også ganske så kostbare å reparere, nettopp fordi bilene har mange avanserte systemer om bord. Se etter dekning for motor og reparasjoner ved skader.

Om du kjører elbil fra før vet du sikkert hvor frustrerende det kan være om en ladekabel blir ødelagt, borte eller stjålet. Så en god dekning for ladekabelen er heller ikke dumt å ha.

Spar penger og få den beste BMW i3 bilforsikring

Bilforsikring er en nødvendig utgift, men det betyr ikke at man må betale mer enn nødvendig. Det finnes flere måter å spare penger på bilforsikringen, uten å ofre kvalitet eller dekning.

 • Sammenlign tilbud fra forskjellige forsikringsselskaper på en BMW i3 bilforsikring. Se hvem som gir deg de beste vilkårene, den laveste egenandelen, og den høyeste erstatningen. La forsikringsselskapene konkurrere om deg, istedenfor å nappe til deg det første og beste tilbudet.

   

 • Kjør forsiktig og tenk sikkerhet. Kjører du skadefritt over tid bygger du opp din bonus hos forsikringsselskapene, som i visse tilfeller kan være på opptil 75 prosent av premien.

   

 • Velg høyere egenandel på din BMW i3 bilforsikring. Betaler du litt mer selv hvis uhellet er ute sparer du på forsikringen. Bare pass på at du har råd til det.

   

 • Oppdater og forny forsikringene dine. Det lønner seg sjelden å bli hos samme selskap lenge. Mange tilbyr å matche bonusen du allerede har, og kan ofte tilby billigere forsikring i tillegg. Det er mye å spare på å sjekke tilbud ofte.

BMW i3 Bilforsikring: Oppsummert

Når du skal velge BMW i3 bilforsikring lønner det alltid å sammenligne pris og dekning hos flere selskaper. Husk også på at du velger en god forsikring som gir deg dekningen du trenger, så ikke se deg blind på prisen. For eksempel er dekning for batteri, motor og ladekabel gull verdt for elbil-eiere. Husk, trygg kjøring starter med riktig forsikring.

Bildekilde: BMW.no

Leo Lunde er en journalist med spesialfelt innen forbrukersaker, forsikring, reise og personlig økonomi. Han er også ansvarlig redaktør i Canariavisen.no

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern