Kassekreditt uten sikkerhet

Kassekreditt uten sikkerhet

Kassekreditt er et beløp du får fra banken som kan disponeres fritt. Når du begynner og bruke beløpet som er tilgjengelig begynner renten og løpe. Vanligvis kan du søke kassekreditt opptil 100 000 kroner.

Del denne guiden
Kassekreditt uten sikkerhet

I denne artikkelen

Kassekreditt uten sikkerhet, hva er det?

Både nyetablerte bedrifter og selskaper som har vært i drift i alle år vil ha behov reservekapital fra tid til annen. Uavhengig av hvilken bransje man arbeider i vil man oppleve at det kanskje ikke står veldig mye penger på konto når fakturaene nærmer seg forfall. I slike tilfeller vil man kunne ha god utnytte av en kassekreditt som sørger for at du alltid har penger på konto dersom nøden inntreffer.

Kassekreditt fungerer slik at du alltid har en konto med tilgjengelige penger opptil det avtalte beløpet. Disse pengene regnes ikke som utlånt så lenge de ikke blir brukt, og man betaler bare renter av de pengene man faktisk benytter og låner. Vi komme tilbake til hvordan man kan skaffe seg kassekreditt nedenfor.

Hvorfor trenger man kassekreditt?

Det vil i alle bransjer oppstå situasjoner der fakturaer forfaller før kundefordringene kommer inn. La oss se på noen høyst aktuelle eksempler. En butikk i bedriftsmarkedet vil ofte ha høy varerotasjon, og ofte har varene nokså høye innkjøpskostnader. Man vil da ha behov for å kjøpe inn en rekke varer for å kunne selge dette til kundene. 

I dette eksempelet sier vi at vi har handlet inn varer for 100 000kr, og disse forfaller om 30 dager. Så selger man disse varene en uke senere med 50 000kr i margin, og har da utestående kundefordringer på 150 000kr som også har 30 dagers forfall. I dette tilfellet må man sørge for å ha 100 000 kroner på konto for å betale de utestående fakturaene mot leverandør før man faktisk får betalt for varene fra kundene. 

Om man da har en tilgjengelig kassekreditt vil det være veldig enkelt å betale denne regningen på tiden. Når da kundefordringene starter å forfalle, og pengene kommer inn på konto igjen vil man kunne betale tilbake de pengene man lånte. Det vil alltid oppstå slike situasjoner hos en bedrift der man har høy egenkapital, men alt er bundet opp i verdi i selskapet slik at selv om bedriften har svært god likviditet vil man ikke til enhver tid ha penger på konto. Når da fakturaer fra leverandører står til forfall er det essensielt å ha en ekstra kilde med penger som gjør at disse kan betaltes på tiden. Noe av det viktigste er å alltid få betalt regningene på tiden slik at man unngår høye renter og gebyrer for sene betalinger. En kassekreditt kan være et svært godt verktøy for å unngå å havne i en slik situasjon.

Opptil 2 000 000 kr
Priseksempel: 500 000 kr. o/1 år, eff. rente 12,40%, mnd.geb. 249 kr. Kost. 32 383,- Totalt: 532 383,-
Fra 0,79%

Eff.rente

249,-

Månedspris

1 minutt

Svartid

LÅNEBELØP

Opptil 2 000 000 kr

RENTE FRA

0,79%

MÅNEDSPRIS

249,-

SVARTID

1 minutt

Hvordan får man kassekreditt?

Det er overraskende enkelt å skaffe seg den fleksibiliteten som en kassekreditt gir. Det er også mulighet for å søke om kassekreditt uten sikkerhet hos lånetilbydere som Aprila Bank. Normalt tar det omtrent 3 minutter å fylle ut søknaden om kassekreditt. Det er faktisk helt gratis å søke om, og helt uten forpliktelser helt inntil du eventuelt signerer avtalen. 

Dersom man får innvilget kassekreditt fra lånetilbyderen vil man ha tilgang på disse pengene helt uten bindingstid og med en fleksibel nedbetaling. Istedenfor å måtte stille sikkerhet på kassekreditten vil Aprila Bank be om en næringskausjon. Dette betyr at de trenger en person som stiller seg ansvarlig for kravet dersom rentene og lånebeløpene ikke blir betalt. 

Denne personen vil få beskjed dersom renter og avdrag har forfalt uten å ha blitt betalt, og få muligheten til å gjøre opp før kravene eventuelt går videre til inkasso. Næringskausjonisten vil også holdes underrettet om kassekreditten vedkommende er ansvarlig for. Skulle kravene ikke bli betalt vil det være denne personen som står ansvarlig for å betale dem. Ved å ha en næringskausjonist vil man kunne skaffe seg kassekreditt uten sikkerhet i bedriftens varelager eller andre verdier.

Fleksibel nedbetaling på kassekreditt

En av de store fordelene med et kortsiktig rammelån som en kassekreditt uten sikkerhet er, er den fleksible nedbetalingsløsningen. Det koster faktisk ingenting å bli kunde, og det er heller ingen oppstarts-gebyrer, bindingstid, eller andre skjulte kostnader knyttet til kassekreditten. Den eneste kostnaden som forbindes med å ha en tilgjengelig kassekreditt er et lavt månedlig beløp. Dette beløpet er som oftest rundt 249 kroner, og dette er hele kostnaden med å ha kreditten tilgjengelig til enhver tid uansett hvor stor kassekreditt man har fått innvilget. 

Beløpet på rammelånet kan være alt fra 100 000 kroner til 2 000 000 kroner avhengig av hva banken ønsker å tilby deg. Hvilket beløp du vil få innvilget får du vite i løpet av søknadsprosessen når du søker om kassekreditt uten sikkerhet fra Aprila Bank. Når det gjelder renter og avdrag på lånet er det ingen andre kostnader enn rentene på de pengene av kreditten du faktisk benytter deg av. Har du for eksempel benyttet deg av 100 000 kroner av kassekreditten kan du velge selv hvor mye du betaler tilbake hver måned. Det eneste som kreves er at du betaler inn 249 kroner for å ha tilgang til selve kreditten, og rentene på lånebeløpet du har benyttet deg av. 

Du kan derfor velge helt selv hvordan og hvor fort den benyttede kreditten skal betales tilbake. Du kan for eksempel velge å betale inn 2000 kroner hver måned, og så ta et par måneder uten avdrag før du fortsetter på nedbetalingen dersom du har behov for det. Det som er viktig å bemerke seg er at dersom det månedlige beløpet og rentene ikke blir betalt vil tilgangen til kassekreditten stenges, og kravene vil sendes over til inkasso. 

Kostnadene knyttet til kassekreditten vil alltid forsøkes å trekkes fra driftskontoen via autogiro, og dersom det ikke er dekning på kontoen vil autogiroen forsøke igjen neste dag. Etter flere forsøk vil kontoen stenges frem til banken mottar betalingen for de utestående beløpene. Siden Aprila tilbyr kassekreditt uten sikkerhet vil da alltid personen som har stilt næringskausjon for bedriften kontaktes før saken eventuelt sendes videre til inkasso. Dette sørger for at den personlige garantisten vil ha mulighet til å gjøre opp kravene før det påløper ekstra dyre renter og salærer for saken.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern