365Privat MasterCard

Test av 365Privat MasterCard

Eksempel: Eff. rente 25,53 %, 15.000 o/12mnd, totalt 16.929

365Privat MasterCard

Et svært godt kredittkort for folk flest

Kredittgrense på 50 000 kr kr

Testresultat: 365Direkte fra Danske Bank er en klar favoritt blant oss som kjører mye. Enten du kjører mye i privat- eller jobbsammenheng, er dette kredittkortet helt klart unikt. Her får du nemlig hele 100 øre rabatt per liter drivstoff. Du får også 2% cashback på bensinstasjoner. En av de ansatte i Fornye.no har selv brukt kortet da vi reiste til Gran Canaria, og dro god nytte av rabatt på leiebil hos Cicar. 

 

Hovedfordeler: Her er det drivstoffrabatten som er en klar vinner. Trenger du et kredittkort med gode bonuser og cashback ville vi vurdert et annet kort. Noen nevneverdige fordeler med 365Direkte er rabatt på strømavtaler, leiebil og muligheter for sparekonto med 3,30% rente.

Effektiv.rente

25.53%

Aldersgrense

21 år

Betalingsutsettelse

45 dager

Krav til inntekt (årlig)

250 000 kr

Bensinkortet for deg som kjører mye

Vår vurdering

Føler du noen ganger at bilen er ditt andre hjem? Tilbringer du mye tid på fire hjul? Hvis så er tilfelle, har du sannsynligvis vurdert et bensinkort som gir gode rabatter og fordeler ved bensinpumpen. Da kan 365Privat kredittkort fra 365Direkte være midt i blinken. 

365Privat Mastercard er utstedt av 365Direkte, som er en del av DanskeBank, og dette kortet byr på markedets gjeveste cashback og direkterabatt når du fyller drivstoff, spesielt hvis du fyller hos Esso. Fyller du tanken hos andre bensinstasjoner reduseres cashbacken til 2% og rabatten på 34 øre faller bort. Derfor er det ekstra viktig at du holder deg til Esso-stasjoner om du bruker dette kortet. 

365Privat kredittkort har også andre fordeler, som rabatt på leiebil og strømavtale

Kortet har en effektiv rente på 25,53% og skilter med opptil 45 dagers rentefri kreditt. Den øvre kredittgrensen ligger på 50 000 kroner. For å få kortet må du være minst 21 år gammel og ha en inntekt på minst 350 000 kroner

365Privat kredittkort

Fordeler med 365Privat fra 365Direkte:

 • 3,65 % Cashback hos alle Esso-stasjoner i Norge
 • 34 øre i rabatt per liter drivstoff på Esso-stasjoner i Norge
 • 2,00 % Cashback hos alle andre bensinstasjonkjeder i hele verden
 • 10% rabatt på bilutleie hos Herz
 • Rabatt på strømavtale
 • Ingen årsavgift eller gebyr på varekjøp

Ulemper med 365Privat:

 • Ingen reiseforsikring
 • Gebyr på kontantuttak og papirfaktura
 • Øvre cashback-grense på 2000 kroner
 • Litt lav kredittgrense

Test av 365Privat

Om du er en bevisst og disiplinert forbruker som ønsker et godt kredittkort med rabatt på drivstoff, er 365Privat kort og godt markedets gjeveste bensinkort. Det har sine mangler, og vi vil ikke gå så langt som å kalle dette et premium-kort,  men så betaler du heller ingen årsgebyr. Kortet gir deg derimot skikkelig god verdi der det teller mest, nemlig ved bensinpumpen. 

Kreditt og rente med 365 Privat kredittkort

Med en effektiv årsrente på 25,53%, havner dette kortet midt på treet. Det bør ikke være førstevalget om du har planer om å dele opp eller utsette betalingen. Kortet kommer med en maksimal kredittgrense på 50 000 kroner, 45 dagers rentefrihet og en aldersgrense på 21 år. I tillegg må du tjene minst 250 000 kroner i året. 

Fordeler med 365Privat Kredittkort

Fordelsprogrammet er rett frem og enkelt å forstå seg på. Her er det ingen kompliserte poengsystemer å forholde seg til. Du får rabatt og cashback på drivstoff, enkelt og greit. 

 • 3,65% cashback + 34 øre/l hos Esso
 • 2% på alle andre bensinstasjoner

Når det kommer til drivstoffrabatter, er 365Privat et sterkt kort.  I vårt eksempel under, kan du spare 879 kroner i året på drivstoff, hvis du: 

 • Kjører 11 097 kilometer per år (gjennomsnittlig kjørelengde for personbiler ifølge SSB). 
 • Har et forbruk på 0,7 liter per mil
 • Betaler 22 kroner per liter drivstoff

Ulempen er den maksimale opptjeningen av cashback på 2000 kroner i året. 

I tillegg byr 365Privat kredittkort på 10% rabatt hos Herz bilutleie, så om du ofte leier bil kan det være gode penger å spare på dette. 

Man kan også få rabatt på strømavtale med 365Privat, om du går for strømavtalen Ustekveikja Innkjøpspris 365, fra Ustekveikja Energi. I tillegg skilter kortet med inntil 25 prosent rabatt hos ulike tilbydere gjennom løsningen DealPass. Så kombinerer man alle rabattene og er flink til å betale hele beløpet før forfall, kan man spare gode penger på å bruke dette kortet i hverdagen. 

Reiseforsikring glimrer derimot med sitt fravær i fordelsprogrammet, så om du reiser mye og er ute etter gode forsikringer, er ikke dette kortet for deg. 

Gebyrer

Ingen årsavgift og null gebyr på varekjøp er flotte fordeler ved 365Privat. Men kontantuttak koster kr 40 pluss 2% av uttaksbeløpet. Dette er mer enn mange andre kort tar, så du bør bruke dette kortet som betalingskort, og ikke til å ta ut kontanter. Det kommer også gebyr på papirfaktura på kr 45. 

For kjøp i utlandet, er det et valutapåslag på 2%, både innenfor og utenfor Europa. Dette er også høyere enn bransjestandarden på 1,75% som de fleste kort opererer med, så når du skal ut av landet bør du vurdere å ta med et annet kredittkort. 

Type gebyrBeløp
Årsavgift0 kr
Varekjøp0 kr
Gebyr ved kontantuttak i minibank og over skranke i bank40 kr + 2% av uttaksbeløp
eFaktura0 kr
Papirfaktura45 kr
Valutapåslag i Europa2%
Valutapåslag utenfor Europa2%
Nominell rentesats1,783% per måned (21,4% per år)
Årlig effektiv rente25,53%
Månedlig minstebetaling4% av benyttet kreditt, min. 250 kr
Overtrekksgebyr100 kr
Nettbankbetaling0 kr
Varekjøp0 kr
Nødkontanter850 kr

Ulemper med 365Privat

Om du bruker kortet for å handle drivstoff og til leiebil i Norge, er dette kortet definitivt et av markedets beste bensinkort. Men det kommer også med ulemper som ingen reiseforsikring, høyere valutapåslag i utlandet og en middels høy rente. Dermed bør du alltid betale innen fristen og ikke utsette betalingen med 365Privat sitt kredittkort. 

Om du reiser ut av Norge får du heller ikke de samme fordelene på bensinstasjoner, selv om de tilbyr 2% rabatt på alle bensinstasjoner utenom Esso, også i utlandet.

En annen ulempe er at cashbacken har sin øvre grense på 2000 kroner i året. Unntaket er hvis du har fått kortet som en totalpakke hos Danske Bank – for da kan du nemlig tjene opptil 3000 kroner. Grunnrabatten på 34 øre /l får du imidlertid hele veien, så lenge du er flink til å fylle på Esso. 

Hvilket kort er bedre enn 365Privat?

Om det er et bensinkort du er ute etter, er det få eller ingen andre som slår 365Privat. Det finnes kort som er bedre på andre områder, slik som rabatter i butikker, på nett eller som har gode reiseforsikringer. 

Eksempler på kort som gjør det godt innen disse kategoriene er TF Bank Mastercard eller re:member Black. Om du foretrekker å samle bonuspoeng hos Norwegian når du leier bil, kan også Bank Norwegian være et godt alternativ. Men ingen av disse, og ei heller de konkurrerende bensinkortene, gir deg rabatt på drivstoff. 

Annonselenke.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern