TF Bank kredittkort

Test av TF Bank kredittkort

Eksempel: Eff. Rente 26,07% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 265 totalt kr. 28 265

TF Bank kredittkort

Et svært godt kredittkort for folk flest

Kredittgrense på 100 000 kr

Testresultat: TF Bank Mastercard er blant Norges beste kredittkort. Her får du alle fordelene som er populære i ett kredittkort, og ikke minst en fornuftig rente med høy kredittgrense på hele 150 000 kroner. Den effektive renten er på 25,76%. 

 

Hovedfordeler: TF Bank Mastercard sin virkelig sterke side er det unike fordelsprogrammet. Her får vi velge mellom rabatter i ulike kategorier, som overnatting og hotell, velvære og opplevelser. Kredittkortet har dessuten en av markedets beste reiseforsikringer inkludert, og er i så måte en klar favoritt i redaksjonen.

Effektiv.rente

25,75%

Aldersgrense

18 år

Betalingsutsettelse

43 dager

Krav til inntekt (årlig)

160 000 kr

Kortet for deg som betaler i tide og hater gebyrer

Eff. rente 25.76 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3 243. Totalt: 28.243

Fordeler med TF Bank Mastercard kredittkort:

 • Gebyrfritt – både i Norge og i utlandet
 • Reise- og avbestillingsforsikring er inkludert
 • ID-tyveriforsikring er inkludert
 • Kredittkort med høy kredittgrense
 • Kontaktløs betaling
 • Fleksibel nedbetaling
 • 43 dagers rentefri periode

Ulemper med TF Bank Mastercard kredittkort: 

 • Rentene løper fra første stund ved kontantuttak og regningsbetaling
 • Kredittkortet har relativt høy rente sammenlignet med enkelte andre
 • Ikke det mest spennende fordelsprogrammet
 • Støtter ikke Google Pay eller Apple Pay

Vår vurdering

TF Bank Mastercard er et gebyrfritt og brukervennlig kredittkort for daglig bruk. En av de fremste fordelene vi har merket oss, er at du verken betaler årsgebyr, transaksjonsgebyrer eller andre skjulte kostnader, og slikt kan man spare mye på. I et marked der mange kredittkort tar gebyrer for det ene og det andre, er TF Bank Mastercard et friskt pust. 

Samtidig har kortet en solid kredittramme på 150 000 kroner og 43 dagers rentefri periode. Renten er riktignok noe høyere enn hos enkelte konkurrenter, men uten gebyrer er dette likevel et godt valg for deg som tilbakebetaler hele beløpet i tide. Ønsker du å dele opp betalingen over tid er TF Bank Mastercard muligens ikke det beste valget for deg, på grunn av den relativt høye renten. 

TF Bank Mastercard skiller seg også ut på forsikringsfronten, med både reiseforsikring, avbestillingsforsikring og ID-tyveriforsikring inkludert. Dette er de ikke alene om, men det gir deg en ekstra trygghet på reise og ved misbruk av kortinformasjon, samtidig som du får et solid kort uten gebyrer.

Kortet er kanskje ikke det beste på bonus og fordeler, sammenlignet med dyrere premium-kort, men til hverdagsbruk kan fraværet av gebyrer gjøre opp for dette. 

For oss som foretrekker å legge igjen lommeboka hjemme, er det også greit å være klare over at TF Bank Mastercard ikke støtter verken Apple Pay eller Google Pay. Det er synd, men det er derimot mulighet for å legge kortet inn på VIPPS, får Fornye.no opplyst av TF Bank sin kundeservice når vi skulle vurdere kortet. 

Test: TF Bank Mastercard 

TF Bank Mastercard, tidligere kjent som Credits Gold Visa under bergensbaserte BB Bank, har blitt et av de mest attraktive kortene på markedet, spesielt for de som får frysninger av gebyrer og ønsker gode forsikringer inkludert i kortet. TF Bank Mastercard stikker seg nemlig ut i vår test når det kommer til gebyrer – eller snarere mangel på sådanne.

Med gebyrfritt uttak og kjøp både innlands og utenlands, samt inkludert ID-tyveri- og reise- og avbestillingsforsikring, kan dette kortet definitivt være det rette valget som hverdagskort, også på reisen. I likhet med andre kredittkort tar TF Bank et valutapåslag på 1,75% ved bruk i utlandet, men dette er bransjestandard. Samtidig har det relativt høye renter, som gjør at du bør unngå kortet hvis du planlegger å dele opp betalingen ofte eller over lengre tid. Er planen derimot å betale hele regningen hver måned, er TF Bank Mastercard et meget bra kredittkort fordi det er gebyrfritt over hele linja. 

Kreditt og rente

TF Bank Mastercard kan skilte med en solid kredittramme på inntil 150 000 kroner. Den effektive renten ligger på 25.76 % med en rentefri periode på 43 dager. Hvis du planlegger å betale tilbake alt du bruker innen forfall, kan du unngå renter på det beløpet du bruker, og samtidig spare på gebyrene. 

Gebyrfrihet

Med TF Bank Mastercard betaler du ingen gebyrer, hverken i form av årsavgift, fakturagebyr eller ved uttak av kontanter. Enten du foretrekker fakturaen per papir eller elektronisk, er det ingen ekstra kostnader involvert. Det er såpass uvanlig at vi må gi TF Bank Mastercard en stor stjerne i taket. 

Inkluderte forsikringer

Kredittkortet leveres med en inkludert reise- og avbestillingsforsikring. Denne er gyldig så lenge du betaler minst halvparten av reisens totale transportkostnader med kortet. 

Forsikringen er levert av Gouda, som er en del av Gjensidige, og den gir mye merverdi, inkludert dekning for: 

 • Reisegods og forsinket bagasje
 • Reisesyke
 • Ulykker
 • Avbestillingsforsikring
 • Hjemtransport
 • Reiseavbrudd
 • Egenandel på leiebil og juridisk hjelp
 • Dekning for din nærmeste familie, inkludert barn under 23 år
 • ID-tyveriforsikring
 • Døgnbemannet assistanse

Det må sies å være en av markedets beste dekninger innen kredittkortforsikring, spesielt med tanke på at du ikke betaler én krone i gebyrer for å ha kortet

Reiseforsikring inkludert i kortet

Dette har blitt veldig vanlig blant kredittkort-tilbyderne i Norge: betaler du minst 50% av reisen får du reiseforsikring med på kortet. Dette er slettes ikke dumt, fordi man i praksis kan få gratis reiseforsikring med kredittkortet, så lenge man betaler hele regningen ved forfall. 

Om behovet for å avbestille reisen melder seg, kan dessuten forsikringen dekke opptil 300 000 kroner – for eksempel om du plutselig blir syk eller skadet før du får reist. Forsikringen dekker også inntil 10 000 kroner av egenandelen om du er uheldig å skader leiebilen på tur. 

ID-tyveriforsikring er også inkludert i TF Bank Mastercard, og du får inntil 100 000 kroner dekket for juridisk hjelp

Fordeler med TF Bank Mastercard kredittkort

TF Bank Mastercard har et ganske solid fordelsprogram, og tilbyr blant annet rabatter i mange ulike kategorier av butikker, overnatting, velvære og opplevelser. 

Blant annet har de rabatter hos kjente og kjære restaurantkjeder som Peppes Pizza, escaperoom, painball, klær, elektronikk og hudpleie. Fordelsprogrammet kan skilte med opptil 30 prosent rabatt. 

At fordelsprogrammet også kommer med et superpraktisk dealmap – et kart der du kan se hvor alle tilbudene finnes på Norgeskartet – gjør det utrolig enkelt å finne gode tilbud i nærheten av deg. Litt gøy er det også! Nettopp her må vi si at TF Bank Mastercard gjør det veldig bra, og utvalget av lokale rabatter hos bedrifter rundt hjørnet er en av de store fordelene som gjør rabattprogrammet gunstig for hverdagsbrukeren. 

TF Bank Dealmap
Slik ser TF Bank sitt DealMap ut (Du finner butikker med gyldige rabatter)

Ulemper med TF Bank Mastercard kredittkort

Vi er stor fan av muligheten til å droppe lommeboka, spesielt i tilfeller der man f.eks. skal en svipptur på butikken. Da er det kjekt å ha Apple Pay eller Google Pay. Til vår skuffelse går ikke dette med TF Bank sitt kredittkort, men kortet støtter i det minste VIPPS. Det hjelper likevel lite på utenlandsturen, så om Apple Pay eller Google Pay er veldig viktig for deg, bør du heller vurdere et annet kort. 

Med en effektiv rente på 25.76 % er dette heller ikke blant de billigste kredittkortene, dersom du ønsker å dele opp betalingen over tid. Men det er heller ikke dyrest i klassen, og vi synes alt i alt at gebyrfriheten gjør opp for den litt høyere renta, spesielt om du skal bruke kortet som hverdagskort og betaler hele regningen innen forfall. 

Hvilket kort er bedre enn TF Bank Mastercard?

Dette er kanskje ikke markedets mest spennende bonuspakke, og mange konkurrenter tilbyr lignende rabatter, eller muligheter for å tjene cashback eller bonuspoeng på f.eks. flyturer. 

Et eksempel på et slikt kort er Bank Norwegian kredittkort, som har større fokus på opptjening av bonuspoeng og bedre dekning på reisen. Det er også andre fordeler du går glipp av med TF Bank Mastercard, slik som Dagligvareforsikring. Bank Norwegian er definitivt et av markedets beste kredittkort for folk flest – en kundegruppe vi mener også TF Bank Mastercard er rettet mot. 

Om du derimot ønsker gode rabatter og foretrekker nettbutikker,  kan re:member sitt kredittkort være noe for deg. Det har nemlig opptil 20 prosent rabatt i over 200 nettbutikker, og gir cashback i tillegg. 

Er TF Bank Mastercard kredittkortet for meg? 

Om du er ute etter et solid bonusprogram med mange lokale rabatter, gode hverdagsforsikringer og ikke minst, null gebyrer, er TF Bank Mastercard en godt valg. Vi kan trygt anbefale dette som et bra gebyrfritt kredittkort, og så lenge du betaler hele beløpet innen fristen er dette også et av markedets billigste kredittkort. 

Annonselenke.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern