Ikano Visa

Test av Ikano Visa

Eksempel: Eff. rente *20,43% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.565,- Kostnad 1.565,-

Ikano Visa

Et svært godt kredittkort for folk flest

Kredittgrense på 100 000 kr

Testresultat: Med Ikano Visa kredittkort ble vi positivt overrasket over den generøse rentefrie perioden på hele 50 dager. Det gir oss god tid til å nedbetale gjelden før rentene setter inn. Kortet har også høy kredittgrense på 100 000 kroner, og en gunstig effektiv rente på bare 20,43%. 

 

Hovedfordeler: Her får du inntil ni måneders rentefri betalingsutsettelse og gode rabatter på drivstoff og handling hos Shell. I tillegg får du dagligvarerabatt og tilgang på gode bonuser gjennom DealPass, som skilter med opptil 25% rabatt hos utvalgte butikker. På toppen av dette får du reise- og tankefeilforsikring, som gjør dette til et gunstig kort for deg som kjører mye.

Effektiv.rente

20.43%

Aldersgrense

23 år

Betalingsutsettelse

50 dager

Krav til inntekt (årlig)

180 000 kr

Test av Ikano Visa Kredittkort

Dagligvarekortet for deg som tanker hos Shell 

Priseksempel: 15 000 kr o/12 md gir eff. rente 24,55 %, kostnad 2 001 kr, totalt 17 001 kr.

Vår vurdering

Om du planlegger å handle dagligvarer med kredittkort og tanker hos Shell, er Ikano Visa sitt kredittkort helt klart et godt valg. Kortet byr nemlig på hele 2% fast rabatt hos kjeden, men også på alle dagligvarer, uavhengig av kjede. Samtidig får du inkludert reise- og tankefeilforsikring inkludert. Med inntil ni måneders rentefri betalingsutsettelse, er kortet også midt i blinken for deg som planlegger å dele opp kjøp over tid. Ikano har også sørget for tilgang til den populære DealPass-plattformen, som gir deg opptil 25% rabatt hos utvalgte butikker. Kortet har en ganske høy effektiv rente på 24,55 %. 

Fordeler med Ikano Visa Kredittkort

  • Inntil ni måneders rentefri betalingsutsettelse
  • 2% rabatt hos Shell
  • 2% på alle dagligvarer
  • Opptil 25% rabatt hos utvalgte butikker
  • Inkludert reise- og tankefeilforsikring

Ulemper med Ikano Visa Kredittkort

  • Høyt gebyr for kontaktuttak

Vurdering av Ikano Visa 

Ikano Visa kredittkort er et greit kredittkort for dem som handler mye dagligvarer og fyller drivstoff hos Shell. Med 2% fast rabatt på alle dagligvarer og hos Shell, er det mye penger å spare hvis man bruker kortet fast. Utover dette får du med reiseforsikring, tankefeilforsikring og DealPass. De høye gebyrene på kontantuttak gjør det lite egnet for å ta ut mye kontanter, men det påvirker neppe den gjengse nordmann i noen stor grad. 

Kredittgrense og renter

Ikano Visa tilbyr en kredittgrense på opptil 100,000 kroner, og har effektiv rente på 24,55 %. Dette er ganske høyt. Er det et kort til delbetaling du er ute etter, finnes det helt klart bedre alternativer. Samtidig kommer kortet med 50 dagers rentefri periode, så du har god tid på deg til å betale tilbake hele det utestående beløpet. 

Ikano Visa byr også på inntil ni måneders betalingsutsettelse av enkeltkjøp. Dette er kjekt å ha om du skal kjøpe noe dyrt, og vet hvor lenge du vil utsette betalingen. Du betaler da et fast utsettelsesgebyr, og etter denne perioden gjelder effektiv rente som vanlig. Du kan velge fra to måneders utsettelse for 99 kroner, til ni måneder for 450 kroner. 

Uttak, kjøp og gebyrer

Kortet kommer uten årsavgift. Likevel påløper det gebyrer ved for eksempel kontantuttak og over skranke på 35,- kroner pluss 1% av beløpet, så dette er ikke et helt gebyrfritt kort. Ved vanlig hverdagsbruk vil det likevel være gebyrfritt, fordi varekjøp ikke koster en krone. 

Mange aktører på markedet tar dessuten etableringsgebyr og eFaktura-gebyr, noe du slipper helt om du velger Ikano Visa sitt kredittkort. Papirfaktura tar de 45 kroner for. De tar heller ingen gebyrer for glemt PIN-kode eller nytt kort om du mister det. 

Fordeler med kortet

Ikano Visa’s styrke ligger i dets rabattstruktur. Det gir en fast 2% rabatt på all mat- og dagligvarehandel og ved Shell-stasjoner i Norge. Du trenger ikke å gjøre noe for å få rabatten, noe mange andre kredittkort krever. Så lenge du bruker kortet på rett sted, gjelder altså rabatten. 

Ikano byr på 2% både i Norge og i utlandet, i tillegg til på nett når du handler dagligvarer. Hos Shell er det verdt å nevne at rabatten gjelder uansett hva du handler, enten det er drivstoff, en stor grillpølse med alt på, eller spylevæske og godteri. Rabattene trekkes ganske enkelt fra på din neste faktura. 

Er du flink til å betale hele beløpet før rentene begynner å løpe, kan du med andre ord spare mye på et år. 

Ifølge SSB brukte en bensinbil i snitt 0,69 liter per mil i 2022. Med en kjørelengde på 11 097 km årlig og 20 kr per liter, vil en familie bruke 15 313 kr på drivstoff, og spare 306 kr.

Videre oppgir SSB at gjennomsnittspersonen brukte 3272 kr månedlig på dagligvarer i 2022. Med 2,2 personer i snitt pr. husholdning, vil en trepersoners familie bruke ca. 118 000 kr årlig på mat, og spare 2 360 kr.

Samlet sett kan man spare 2 666 kr årlig med Ikano Visa fremfor et vanlig debetkort, forutsatt at man betaler hele regningen ved forfall. 

Det er også viktig å påpeke at maksimalt samlet rabatt er 500 kroner per måned og 3000 kroner per kalenderår. Dermed kan du ikke spare mer enn dette, selv om forbruket ditt er vesentlig høyere enn vårt eksempel. 

I tillegg til den faste rabatten får du også tilgang på DealPass, som gir inntil 25% rabatt hos utvalgte butikker med Ikano Visa. 

Forsikringer inkludert i kortet

Ikano Visa har tankefeilforsikring inkludert i kortet. Om du er uheldig å fylle feil drivstoff på bilen, dekker den bytting av filter og sanering av motoren, slik at du kommer deg tilbake på veien igjen.

Både reise- og avbestillingsforsikring er inkludert i kortet. Hele en av tre unge reiste uten reiseforsikring i fjor, ifølge Frende Reiseforsikring, og at prisen spiller en stor rolle er det liten tvil om. Ikano Visa skilter faktisk med gratis reiseforsikring, så lenge du betaler minst 50% av reisen med kredittkortet. Forutsetningen for at den skal bli gratis, er naturligvis at du betaler hele beløpet før rentene begynner å løpe.  

Ulemper med Ikano Visa kredittkort

Men nettopp det ovennevnte er også en ulempe. Reiseforsikringen er nemlig langt fra den beste blant kredittkortforsikringer, så hvis best mulig dekning på reise er viktig for deg, bør du se deg om etter alternativer. 

Også begrensningene på rabatten trekker ned litt i vår vurdering, for selv om lista er lagt høyt nok til å tilfredsstille gjennomsnittsbrukeren, vil en familie med høyt forbruk få mer rom for sparing med andre ord. 

Ikano Visa tar gebyr på hele 35 kroner pluss 1% av beløpet om du tar ut i minibank. I tillegg løper rentene fra første stund, så dette er definitivt ikke et kort du vil bruke til kontantuttak. 

Alternative kort du bør vurdere

Om Ikano Visa er rett for deg eller ikke, avhenger av bruken din. Om du ganske enkelt vil ha rabatt på alle dagligvarer og hos Shell, er det absolutt ikke et dumt valg. Samtidig trekker de høye gebyrene ved kontantuttak ned, og det samme gjør en litt svak reiseforsikring. Om du reiser mye og vil ta ut kontanter under ferien, kan vi heller anbefale kredittkort som Bank Norwegian, der du både sparer Cashpoints du kan bruke på flybilletter, får en bedre reiseforsikring og ingen gebyrer på kontantuttak. 

Oppsummert

Alt i alt fremstår Ikano Visa som et solid kredittkort for deg som handler mye dagligvarer og fyller drivstoff hos Shell. Med en fast rabatt på 2% gir kortet store besparelser for slike innkjøp. I tillegg får du med reiseforsikring, avbestillingsforsikring og tankefeilforsikring uten ekstra kostnad.

Samtidig har kortet noen klare begrensninger. De høye gebyrene ved kontantuttak gjør det lite egnet til å ta ut penger. Og reiseforsikringen er ikke den beste på markedet.

For den jevne nordmann som handler dagligvarer, drivstoff og noe klær/elektronikk vil Ikano Visa være et godt alternativ. Men om du reiser mye, trenger god reiseforsikring og liker å ta ut kontanter, finnes det bedre kredittkort.

Ikano Visa passer altså best for deg med et moderat forbruk på områder kortet gir rabatt. Vil du ha et allround kredittkort med flust av bonusprogrammer, finnes det bedre alternativer. Men til sitt smale formål gir Ikano Visa solid valuta for pengene.

Annonselenke.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern