Morrow Bank Kredittkort

Test av Morrow Bank Kredittkort

Morrow Bank Mastercard
Låneeksempel delbetaling: Effektiv rente 24,42 %, 12 000 kr o/12 md, kostnad 1 481 kr, totalt 13 481 kr.

Morrow Bank Kredittkort

Et svært godt kredittkort for folk flest

Kredittgrense på 100 000 kr

Testresultat: Morrow Bank (tidligere Komplett.no) ble raskt et populært kredittkort blant de som handler mye elektronikk. Samtidig kombinerer Morrow Bank en rekke andre fordeler, som reiseforsikring, bonusopptjening, cashback og drivstoffrabatter i ett kort. Det er dessuten helt fritt for gebyrer og dermed gratis å bruke, så lenge du betaler tilbake det utestående beløpet innen de generøse 50 dagene med rentefrihet. 

 

Hovedfordeler: Her får du relativt lav rente og en rekke fordeler kombinert i ett kort. Med hele 4% bonus på alle kjøp hos Komplett.no og 2% bonus på varekjøp i over 200 ulike nettbutikker, er dette et kort som passer for de fleste, og spesielt deg som er over gjennomsnittet glad i elektronikk.

Effektiv.rente

24,73%

Aldersgrense

20 år

Betalingsutsettelse

50 dager

Krav til inntekt (årlig)

50 000 kr

Kortet for deg som handler mye på nett og elsker elektronikk

Vår vurdering

Da nettbutikken Komplett startet egen forbrukerbank, ble de raskt populære blant elektronikkglade shoppere. I dag heter banken Morrow Bank, men det er fortsatt samme bank og henger tett sammen med elektronikkbutikken Komplett.no. Det gir gode bonusordninger for deg som kunde. Morrow Bank Mastercard gir deg nemlig muligheten til å tjene opp bonuspoeng i form av cashback på alle varekjøp.

Størst er bonusen selvsagt hos Komplett.no, der du får hele 4% bonus. I tillegg kommer kortet med gode forsikringer inkludert, helt uten årsavgift. Ulempen må sies å være den høye renten på 26,90% – så om du planlegger å dele opp innbetalingene ofte, er dette neppe kortet for deg. Om du derimot betaler ned hele beløpet innen fristen og handler mye hos Komplett, er dette midt i blinken for deg. 

Fordeler med Morrow Bank Mastercard:

  • Høy kredittgrense på 100 000 kroner
  • Gode bonusordninger, spesielt om du handler hos Komplett og ellers på nett
  • Støtte for Apple-, Google- og Garmin Pay
  • 50 dagers rentefri periode

Ulemper med Morrow Bank Mastercard:

  • Aldersgrense på 20 år
  • Høy effektiv rente på 26,90%
  • Maksimal bonusopptjening er 500 i måneden og 2000 per år

Vurdering av Morrow Bank Mastercard

Sparing og shopping er ikke to ord man ofte hører i samme setning, med mindre en butikk forsøker å lokke deg til å handle på salg. Med Morrow Bank Mastercard er det likevel mulig å gjøre begge deler på én gang. 

Kredittgrense og renter

Kortet har en høy kredittgrense på 100 000 kroner. Dette er mer enn nok til å kjøpe den råeste gaming-PCen du har drømt om, eller annen elektronikk hos Komplett.no. Med hele 50 dagers rentefri periode har du også ekstra god tid på deg til å betale tilbake. Om du ikke betaler hele beløpet innen fristen løper det en høy rente på 26,90% – så vi vil ikke anbefale dette kortet til deg som ofte deler opp betalingen. 

Det er også muligheter for å dele opp betalingen på engangskjøp mot et gebyr. 

UtsettelsesperiodeGebyr på utsettelse
3 måneder249 kr
6 måneder329 kr
9 måneder449 kr

Etter utløpt utsettelsesperiode gjelder Morrow Bank Mastercard ordinære betingelser, med løpende renter. 

Uttak, kjøp og gebyrer

Morrow Bank Mastercard er stort sett gebyrfritt over hele linja. Det eneste du må betale gebyr for er papirfaktura, men dette er neppe aktuelt for de fleste. 

Ellers tar de ingen gebyrer for varekjøp, kontantuttak, overføring til/fra konto, e-faktura, eller uttak av bonus. Det er likevel viktig å merke seg at kortet har valutapåslag på 1,75%, som vil si at du betaler 1,75% av beløpet ved kjøp og uttak i utlandet, dersom du tar ut i en utenlandsk valuta. 

Fordeler med kortet

Så over til fordeler og bonusordninger – et område Morrow Bank Mastercard gjør det spesielt godt på.

Cashback

Med Morrow Bank Mastercard får du hele 4% bonus på kjøp hos Komplett.no, 2% på alle nettkjøp og 1% på øvrige varekjøp. Ulempen er likevel at du kan ha en maksimal månedlig opptjening på 500 kroner, eller 2000 kroner per år. 

Det betyr likevel at du må handle for hele 50 000 kroner hos Komplett i året, så realistisk sett vil ikke de fleste av oss merke noe til denne grensa. Den månedlige grensa er derimot verre. Du må nemlig bare ut med 12 500 kroner for å makse ut grensa på 500 kroner i måneden om du handler hos Komplett. Her lønner det seg altså ikke å handle alt på en gang, men spre kjøpene gjennom året. 

Men, du samler ikke bare bonuspoeng når du handler hos Komplett. Du får også 2% på alle netthandelskjøp og 1% på alle øvrige varekjøp. Det vil si at du også kan spare opp poeng gjennom året, også utenfor Komplett.no. De øvrige grensene på 500 per måned og 2000 per år gjelder fortsatt. 

Reiseforsikring i kortet

Morrow Bank har reiseforsikring inkludert i kortet, så lenge minst 50% av reisens kostnader er betalt med kortet. Reiseforsikringen dekker avbestilling, reisegods, ulykker, egenandel på leiebil, sykdom på reisen, forsinkelser og diverse medisinske utgifter for turer inntil 90 dager.

Du får også en kjøpsforsikring med kortet som gjelder så lenge varen er helt eller delvis betalt med kortet. Denne dekker inntil 25 000 kroner per skade, og har en egenandel på 500 kroner. Kjøpsforsikringen gjelder i 90 dager etter kjøpet og kan dekke reparasjon eller nytt produkt. I tillegg har kortet ID-tyveriforsikring som gir 24/7 assistanse og dekker juridiske utgifter opp til 100 000 kr per hendelse. Det finnes også en valgfri betalingsforsikring, som dekker månedlige utgifter på kredittkortet hvis du blir ufrivillig arbeidsledig, permittert, ufør, ved dødsfall, sykehusinnleggelse og kritisk sykdom.  

Ulemper med Morrow Bank Mastercard

Til tross for de mange fordelene, er det viktig å merke seg at kortet har en høy effektiv rente på 26,90%. Det betyr dyre rentekostnader om du utsetter og deler opp betalingen. Dessuten er bonusopptjeningen begrenset til 2000 kr per år. Du tjener heller ikke bonuspoeng når du betaler via tredjeparts betalingsløsninger, slik som Vipps. 

Alternative kort du bør vurdere

Selv om du kan spare gode penger ved å bruke Morrow Bank Mastercard til netthandel, finnes det mange andre kort som har bedre cashback på dette, slik som Re:member, der du får opptil 25% cashback hos over 200 nettbutikker. Foretrekker du å handle lokalt kan TF Bank kredittkort være noe for deg, med opptil 30% rabatt på en rekke butikker over hele landet. Er det gode forsikringer du er ute etter, vil også TF Bank være et godt valg. Om du er en ihuga Komplett-fan som bruker mye penger akuratt der, kan Morrow Bank være det beste valget, men det finnes alternativer som lar deg spare mer på generell netthandel. 

Oppsummert

Morrow Bank Mastercard kan være et godt valg for deg som handler mye hos Komplett, da du får 4% cashback der. Kortet har også gode bonusordninger på netthandel, reise- og kjøpsforsikring inkludert og ingen årsavgift. Ulempen er likevel den høye renten på 26,90% og begrensningene på månedlig og årlig bonusopptjening. Er det et kredittkort med lav rente du er ute etter, bør du vurdere Instapay, men her får du 0 rentefrie dager, så du må nesten veie opp hva som lønner seg for deg. 

For deg som ikke handler så mye akkurat hos Komplett, vil andre kort kunne gi bedre bonus og rabatter på generell netthandel og innkjøp. Morrow Bank Mastercard passer best for Komplett-entusiaster som betaler ned hele saldoen hver måned. For alle andre vil alternativer som Re:member og TF Bank kredittkort kunne være bedre valg. 

Morrow Bank Mastercard

Annonselenke.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern