Santander Red

Test av Santander Red

Eksempel: Eff. rente *17,1 %, 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.323,- Kostnad 1.323,-

Santander Red

Et svært godt kredittkort for folk flest

Kredittgrense på 100 000 kr

Testresultat: Det er enkelt å forstå hva vi liker best med Santander Red Visa: her får du nemlig en av markedets beste renter på kun 17,12%. Det er ikke uten grunn at Santander markedsfører dette som kortet for uforutsette utgifter. Samtidig får du tilgang på en rekke fordeler i form av cashback, Apple Pay og rabatter gjennom fordelsprogrammet DealPass. 

 

Hovedfordeler: I tillegg til den nevnte renta, kan Santander Red Visa skilte med rabatter i mange kjente nettbutikker. Her får du opptil 15% cashback hos flere butikker på nett, og gjennom DealPass kan du spare inntil 25% på restauranter, butikker, opplevelser og overnatting.

Effektiv.rente

17,12%

Aldersgrense

20 år

Betalingsutsettelse

50 dager

Krav til inntekt (årlig)

50 000 kr

Test av Santander Red Visa

Et gunstig kort for å dekke store og uforutsette utgifter

Eff.rente 17,1 %, 15 000, – o/12 mnd, kostnad kr. 1323. Totalt kr. 16 323

Vår vurdering

Uforutsette utgifter kan ramme selv den mest ansvarlige forbruker. Når vaskemaskinen går i stykker, bilen trenger service eller andre kostbare hendelser inntreffer, tyr mange til kredittkortet for å dekke regningen. I slike situasjoner er et kort med lav rente helt avgjørende, for å unngå at dyre innkjøp blir enda dyrere over tid.

Santander Red Visa skiller seg ut som et svært gunstig alternativ for nettopp slike tilfeller, med en imponerende lav effektiv rente på bare 17,1%. Dette er betydelig under det som er vanlig for de fleste andre kredittkort, som gjerne har renter godt over 20%.

Med en kredittgrense på hele 100 000 kroner og 50 dagers rentefri betalingsutsettelse, gir Santander Red Visa deg god fleksibilitet og handlingsrom når uforutsette regninger dukker opp. I tillegg får du bonusordninger som CashBack og rabatter gjennom DealPass-programmet.

Den lave renten gjør Santander Red Visa til et svært gunstig kortvalg for å håndtere større, uventede utgifter uten at kostnaden løper løpsk. Selv om du går glipp av reiseforsikring og andre forsikringer, er dette et solid kort for deg som ønsker lav rente og stor kreditt ved behov.

Fordeler med Santander Red Visa

  • Svært konkurransedyktig effektiv rente på 17,1%.
  • Høy kredittgrense opp til 100 000 kroner.
  • 50 dagers rentefri periode.
  • Ingen gebyrer på varekjøp i Norge og utlandet.
  • CashBack ved nettshopping og rabatter via DealPass-programmet.
  • Støtter Apple Pay

Ulemper med Santander Red Visa

  • Mangler reiseforsikring.
  • Gebyr ved inaktivitet i 12 måneder.
  • Gebyr ved kontantuttak, både i Norge og utlandet.

Vurdering av Santander Red Visa

Santander Red Visa utmerker seg som et særdeles konkurransedyktig kredittkort, mye på grunn av den imponerende lave effektive renten på kun 17,1%. For deg med høyt forbruk gir dette kortet flere gode fordeler.

Gjennom rabattprogrammet DealPass får du rabatter på alt fra restauranter og hoteller til mote og elektronikk. I tillegg gir Santander Red Visa cashback på netthandel hos utvalgte nettbutikker. Disse bonusordningene, kombinert med den lave renten, gjør at kostnaden ved å utsette betalingen eller dele opp kjøp blir overkommelig.

Sammenlignet med mange andre kredittkort på markedet kommer imidlertid Santander Red Visa til kort på forsikringssiden. Du får ingen reiseforsikring eller andre forsikringsdekninger inkludert. Dette er en tydelig mangel, ettersom reiseforsikring har blitt en stadig mer populær og ettertraktet fordel ved kredittkort i Norge.

Oppsummert er dette et meget gunstig kort for deg med høyt forbruk som setter pris på lave renter og gode rabattordninger. Men manglende forsikringer, spesielt reiseforsikring, gjør at Santander Red Visa ikke nødvendigvis er det optimale kortet for alle.

Kredittgrense og renter

I likhet med de andre kortene fra Santander Consumer Bank, har også Red en kredittgrense på 100 000 kroner. Kombinert med en rentefri periode på 50 dager, mener vi dette kortet gir god fleksibilitet for brukere som ønsker å finansiere større kjøp uten umiddelbar rentepåvirkning.

 Dette er definitivt et kort som lønner seg for å dekke store utgifter som skal betales over tid, ettersom Red kommer med en rente på kun 17,1% – noe som kan sies å være en av markedets laveste effektive renter. 

Om du for eksempel kjøper noe til 15 000 kroner og betaler tilbake 1360 kroner i måneden i ett år, koster utsettelsen totalt 1323 kroner i gebyrer og renter. Det er ikke verst, og få kort kan konkurrere med Santander Red Visa sin lave effektive rente. 

Uttak, kjøp og gebyrer

Det er ingen gebyrer ved varekjøp i både Norge og utlandet. Imidlertid pålegges det gebyrer for kontantuttak på 30 kroner + 1% av beløpet du tar ut. 

Kortet har ikke årsgebyr eller etableringsgebyr. 

Fordelene med Santander Red strekker seg også til bruk i utlandet. Selv om valutapåslag på 1,75% gjelder (som hos de fleste andre), er fraværet av gebyr ved varekjøp et stort pluss. 

Priser og betingelser for Santander Red Visa
ÅrsgebyrKr 0
EtableringsgebyrKr 0
E-postfakturaKr 0
Varekjøpsgebyr inn-/utlandKr 0
Kontantuttaksgebyr inn-/utlandKr 30 + 1 %
OvertrekksgebyrKr 125
Valutapåslag1,75 %
Rentefri betalingsutsettelseInntil 50 dager
Eff. rente kjøp/kontant17,1 %

Fordeler med kortet

Rabatt- og bonusprogrammet som følger med kortet er både velkjent og bra, i form av DealPass. Her får du inntil 25 prosent rabatt hos over 300 spisesteder, hundrevis av butikker, hoteller, aktiviteter og kulturopplevelser. I tillegg har Santander egen cashback på nettkjøp fra utvalgte butikker.

På forsikringsfronten kommer Santander Red til kort. Uten inkludert reiseforsikring eller leiebilforsikring, kan det være lurt å vurdere alternative kort hvis forsikring er viktig for deg.

Santander støtter Apple Pay, som lar deg betale enkelt og sikkert med mobilen i butikker og på nettet. At kredittkort støtter smartbetaling ser vi på som en klar fordel, siden du slipper å ta med kortet når du skal ut, så lenge du har en iPhone, såklart. 

Ulemper med Santander Red Visa

Selv om Santander Red gir mange fordeler, er mangelen på inkludert reiseforsikring et tydelig minus. Gebyret for inaktivitet og kostnader knyttet til kontantuttak kan også være en deal-breaker for noen, spesielt om du er ute etter et kort som skal ligge i skuffen og bare hentes frem ved nødstilfeller.

Alternative kort du bør vurdere

Med DealPass, Cashback og et av markedets laveste renter, er det liten tvil om hvem Santander Red Visa passer for: deg med stort forbruk, som ønsker rabatter og vil spare penger, samtidig som du har et kort med lav rente og høy kredittgrense til de uforutsette utgiftene. Det finnes andre kort med lav rente, slik som Ikano Visa, som i motsetning til Santander Red gir deg reiseforsikring også. 

Oppsummert

Santander Red Visa er et godt kortvalg for deg som ønsker lav rente, høy kredittgrense og fleksibilitet til å håndtere store, uventede utgifter. Med en av markedets laveste renter,Cashback, DealPass og ingen kjøpsgebyrer er dette et konkurransedyktig kort som belønner stort forbruk.

Samtidig går du glipp av viktige forsikringer, noe som gjør at Santander Red Visa ikke er det ultimate kortet for alle. Før du bestemmer deg, bør du vurdere dine behov nøye og se på alternativer som gir deg de forsikringene du trenger.

Men om du er ute etter et rimelig kort for å spre betalingen på store innkjøp, er Santander Red Visa et sterkt alternativ verdt å vurdere. Med sitt lave rentenivå og gode bonusordninger, er dette et kort som belønner deg for å bruke det, uten at det koster skjorta.

Annonselenke.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern