Santander Flexi Visa

Test av Santander Flexi Visa

Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.

Santander Flexi Visa

Et svært godt kredittkort for folk flest

Kredittgrense på 100 000 kr

Testresultat: Som navnet antyder vil Santander Flexi Visa fremstå som et av de mest fleksible kredittkortene på markedet. Det lykkes de i stor grad med, med en rekke bonusfordeler som kan tilpasses av deg som kortholder, en av markedets beste drivstoffrabatter, støtte for smartbetaling og fraværet av årsavgift.

Hovedfordeler: Samtidig mangler kortet inkludert forsikring, har en litt høy effektiv rente, og litt vel høye gebyrer for kontantuttak. Dette er med andre ord et kort for deg som er bevisst ditt forbruk og har orden på økonomien. Om målet er å dele opp betalingen er dette et lite gunstig kort på grunn av den høye effektive renta. 

Effektiv.rente

24,6%

Aldersgrense

20 år

Betalingsutsettelse

50 dager

Krav til inntekt (årlig)

50 000 kr

Kortet for den bevisste forbruker med varierende behov

Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.

Fordeler hos Santander Flexi Visa:

 • 4% rabatt på valgfri månedlig kategori.
 • En av de beste drivstoffrabattordningene i markedet.
 • Utstrakt rabattordning via Cashback og DealPass.
 • Støtte for Apple, Fitbit og Garmin Pay.

Ulemper hos Santander Flexi Visa:

 • Lav øvre bonusgrense (maks 2000 kroner i året).
 • Høy effektiv rente.
 • Mangler inkluderte forsikringer.

Vurdering av Santander Flexi Visa

Santander Flexi Visa er et allsidig kort med mange fordeler. Her får du litt av alt i et hverdagskort som passer for deg med god orden i økonomien. 

Renter og kredittgrense

Kortet kommer med en effektiv rente på 24,6%, noe som er i høyeste laget for et kort man bruker til delbetaling og utsettelse av utgifter. Med en rentefri periode på 50 dager får du likevel god til på deg til å betale tilbake hele det utestående beløpet. 

På den annen side tilbyr kortet en kredittgrense på opptil 100 000 kroner. Det er hverken veldig høyt eller veldig lavt, og for de fleste er dette mer enn generøst nok. 

Kortet er helt klart rettet mot deg som er en bevisst forbruker, og har følgelig aldersgrense på 20 år. 

Uttak, kjøp og gebyrer

Santander Flexi Visa kommer uten årsavgift, noe som selvsagt er et stort pluss. Imidlertid bør du være oppmerksomme på høye gebyrer ved kontantuttak (40 kr + 1% av summen) og et valutapåslag på 1,75% om du tar ut eller betaler i utenlandsk valuta.

Sistnevnte er riktignok bransjestandard, men det er viktig å forstå at gebyrene raskt baller på seg. Om du planlegger å ta ut kontanter ofte, er dette kortet lite lønnsomt. Den høye renta kombinert med gebyr for inaktivt kort, gjør også at Santander Flexi Visa egner seg dårlig som nødkort til uforutsette utgifter. 

For varekjøp er imidlertid kortet gratis å bruke, og i 2023 er sjansen for at du trenger kontanter ofte relativt liten. 

Santander Flexi Visa – gebyrer:

ÅrsgebyrKr 0
EtableringsgebyrKr 0
E-postfakturaKr 0
Varekjøpsgebyr inn-/utlandKr 0
Kontantuttaksgebyr inn-/utlandKr 40 + 1 %
OvertrekksgebyrKr 125
Admin-gebyr ved inaktivt kort 12 mndKr 149*
Valutapåslag1,75 %
Eff. rente kjøp/kontant24,6 %

Fordeler med Santander Flexi Visa

Santander Flexi Visa lever opp til navnet som et fleksibelt kredittkort. Her kan du nemlig velge hele 4% rabatt på en valgfri varekategori. Dermed kan du skreddersy kortet til eget bruk, og alltid dra nytte av rabatten der den teller mest for deg. Du kan også endre kategori en gang i måneden, så om du har planlagte innkjøp lar det seg fint gjøre å velge mellom: 

 • Drivstoff
 • Elektronikk
 • Klær og sko
 • Sportsutstyr
 • Flyreiser

For mange vil nok bensinstasjoner eller dagligvarer stå øverst på lista. Og selv om du har mulighet til å spare mye på dette fleksible bonusprogrammet, er det verdt å nevne at den øvre grensa ligger på bare 2000 kroner i året, eller svake 200 kroner i måneden.. Dette mener vi er litt i laveste laget, og det finnes kort som tilbyr høyere grenser enn dette. Mer om det litt senere i testen. 

I tillegg til de valgfrie 4% du får på bestemte kategorier, kan du også dra nytte av Santander sin Cashback på inntil 15% i over 200 nettbutikker. Her har du altså gode sparemuligheter, og du kan også benytte deg av tilgangen på et av Norges beste fordelsprogrammer – DealPass, som gir inntil 25% rabatt på utvalgte butikker, restauranter og opplevelser. 

Sistnevnte tilbyr mange andre kredittkort også, men samlet sett mener vi den fleksible månedsrabatten, Cashback og DealPass, gir en av markedets beste fordelspakker. Her får du rabatt på nett, rabatt på valgfri kategori og lokale rabatter på bedrifter i nærheten av deg, samlet i ett kort. 

Støtter smartbetaling

Med støtte for Apple, Fitbit og Garmin Pay, får du sømløse betalinger med mobil og smartklokke. Dette er alltid et stort pluss etter vår mening, for stadig færre av oss orker å drasse på en tung lommebok. 

Ulemper med Santander Flexi Visa

Den største fallgruven med Santander Flexi Visa er den høye effektive renta. I tillegg kan den lave øvre bonusgrensen være skuffende for deg med stort forbruk, og det krever en bevisst forbruker for å dra nytte av alle fordelene. Kortet har heller ingen forsikringer inkludert, så om det er viktig for deg med reise- og avbestillingsforsikring er ikke dette kortet for deg.  

Hvilke andre kort bør jeg vurdere? 

Som alltid spørs dette på ditt forbruksmønster. Santander Flexi Visa har et veldig allsidig bonusprogram, og kan skreddersys til dine behov og ønsker. Den lave månedlige grensa på 200 kroner (maks 2000 kroner i året) kan imidlertid legge en demper på sparestemninga. Om du vil ha bonus på drivstoff med en høyere grense, kan Ikano Visa være et bedre kort for deg.

Om det er reiseforsikring du er ute etter, er TF Bank Mastercard verdt sin vekt i gull. Her får du også tilgang til DealPass, i likhet med Santander Flexi Visa, men du får også en av markedets beste kredittkortforsikringer på reise og avbestilling. 

Oppsummert

Santander Flexi Visa er et robust kort for den bevisste forbrukeren. Med et av markedets beste bonus- og fordelsprogrammer og uslåelig fleksibilitet, er dette kortet som tilpasser seg ditt forbruk. Dermed kan det potensielt erstatte det å ha flere kort på en gang.

Men før du går for Santander Flexi Visa, er det viktig å huske på de høye rentene: dette kortet passer best for deg som har tenkt til å betale hele beløpet innen forfall. Det egner seg heller ikke til kontantuttak, og det finnes helt klart billigere kort i så måte. Har du orden på økonomien, er en bevisst forbruker og vil ha et kort som formes etter ditt eget forbruk hver måned, er Flexi Visa fra Santander en klar vinner.

Annonselenke.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern