Derfor bør du søke hos flere tilbydere av kredittkort

Derfor bør du søke hos flere tilbydere av kredittkort

Istedenfor og søke hos en leverandør av kredittkort, kan du bruke en megler som innhenter flere tilbud på dine vegne.

Derfor bør du søke hos flere tilbydere av kredittkort
Morten Haugdahl Lie
Publisert august 14, 2022

Skrevet av Morten Haugdahl Lie

Del på:

Både bruk av kredittkort og mengden kredittkort på markedet har økt betydelig i Norge de siste årene. Hvorfor? Dette skyldes nøyere kredittsjekker av kunder, mer netthandling, og økt kjøpekraft blant forbrukerne.

I takt med økt kredittkortbruk, begynte også forbruksgjelden å vokse i Norge. I forlengelsen av dette ble Gjeldsregisteret opprettet. I disse dager ser man en liten nedgang i forbruksgjelden igjen. Dette skyldes mest at norske forbrukere vektlegger å betale utestående kredittkortgjeld i tide.

For og minimere tiden du bruker for å finne et kredittkort kan du søke direkte via Lendo. Her får du tilbud fra fire forskjellige leverandører og det er uforpliktende når du søker.

Vær bevisst når du skaffer deg kredittkort

Det er svært viktig å bruke et kredittkort på en smart måte. Klarer du å betjene kredittkortgjelden innen forfallsfrist, samt har valgt et kort fri for etableringsgebyr og årsgebyr, kan du bruke kredittkortet helt kostnadsfritt.

Slik får opprettholder du muligheten til å alltid ha ekstra penger tilgjengelig i situasjoner hvor du kan dra nytte av det. Andre faktorer du kan dra nytte av rabatter, bonuser og forsikringer helt gratis på kredittkortet.

Det beste du kan gjøre for deg selv er å velge et kredittkort som passer deg og dine behov. Det betyr at du bør skaffe deg det kortet som har tilbud på områder og varer som er interessant for deg. I tillegg bør kortet komme med lavest mulig rente.

Kredittsjekk når du skal skaffe et kredittkort

Samtlige aktører av kredittkort kommer til å gjøre en kredittsjekk av deg og din kreditthistorikk før du som forbruker kan få et rentetilbud. Visste du at du kan sjekke din egen kredittscore? Dette kan du blant annet gjøre hos for eksempel Experian og Bisnode.

Oppdager du at du stiller med en litt for lav kredittscore bør du ta en runde med deg selv hvor du vurderer mulighetene for å øke denne. Dette kan lønne seg da du kan oppnå en bedre rente.

Er kredittscoren din lav som følger av flere usikrede gjeldsposter bør du prøve å innfri noe eller alt av gjelden før du skal søke om kredittkort. Er kredittscoren lav på grunn av betalingsanmerkninger bør du gjøre opp utestående regninger på forhånd.

Vær obs på renter

Som nevnt kan du benytte et kredittkort helt kostnadsfritt dersom du betaler kredittkortregningen før forfallsfrist hver måned. Husk at du har en rentefri betalingsutsettelse helt frem til regningens frist. Betaler du ikke innen fristen, begynner rentene å løpe på den utestående gjelden.

Du kan velge å betale det man kaller for et minstebeløp når regningen kommer. Dette beløper er imidlertid en svært liten del av regningen. Betaler du bare minstebeløpet vil det begynne å løpe svært høye renter på gjelden.

Anbudssider kan hjelpe deg når du skal finne kredittkort

Det finnes en rekke gode årsaker til å sende inn en søknad om kredittkort til flere aktører av kredittkort. Det må imidlertid brukes en god del tid på å fylle ut mange søknader, dersom dette skal gjøres på egen hånd.

Men du må ikke fylle ut disse søknadene selv. Det finnes mange gode anbudssider som kan gjøre jobben for deg. Dette er en tjeneste som er kostnadsfri å bruke, og du forplikter deg ikke til noe som helst når du bruker disse.

Skal du bruke en anbudsside, trenger du bare å fylle ut én søknad. Anbudssiden sender denne til sine samarbeidspartnere før du mottar et svar fra samtlige. Du velger selv hvilket tilbud som passer best for deg og dine behov.

Du oppnår flere fordeler med et kredittkort

Du bør alltid se på hvilke fordeler et kort kan tilby deg. Kan du ikke skille et kort ved å se på renten, bør du rette oppmerksomheten på fordelsprogrammene de kommer med.

Kredittkort flest kommer gjerne med forsikringsordninger. De mest vanlige er reiseforsikring kjøpsforsikring. Kredittkort har også flere forskjellige rabatter på varer og tjenester. Enkelte kort kan gi deg rabatt på reise, mens andre retter seg mer mot bil og bensin. Er du glad i shopping så kan du også finne kort som passer på dette området.

Generelt sett bør du fokusere mest på rentenivået når du skal skaffe deg et kredittkort. Renten er gjerne noe høy, noe du enkelt kan legge merke til dersom du ikke betaler kredittkortregningen innen forfallsfrist.

Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spisskompetanse på finansprodukter og kredittkort.

En søknad – 4 tilbud

Lendo kredittkort

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern