Spar penger på dagligvarer med kredittkort

Spar penger på dagligvarer med kredittkort

Vi har samlet en del kredittkort tips du kan følge slik at du kan bruke kredittkortet på best mulig måte.

Spar penger på dagligvarer med kredittkort
Morten Haugdahl Lie
Publisert august 2, 2022

Skrevet av Morten Haugdahl Lie

Del på:

Kortversjonen

  • Trumf kredittkort er meget bra for deg som handler aktivt i Trumf-eide butikker.
  • Velg kredittkort som tilbyr cashback og bonusprogrammer.
  • Sist men ikke minst, velg kredittkort med lang utbetalingstid.

Slik sparer du penger på dagligvarer med kredittkort, selv om prisene øker

Kredittkort kan skaffes med mange ulike fordelsprogrammer. Er du lur og vurderer kortene nøye før du søker kan du ende opp med å spare mye penger i løpet av et år. Den siste tiden har mann opplevd økte priser på dagligvarer, og for mange nordmenn er dette en stor utgift hver måned.

Uavhengig av om du bor alene eller om du har en stor familie, mat er ganske dyrt i Norge. Derfor bruker den gjengse nordmann mye av månedsinntektene på matvarer. I den forbindelse kan det være smart å bruke et kredittkort til mathandlingen. Her kan du spare penger på fordelsprogrammer som finnes med enkelte kredittkort.

Med riktig kredittkort kan du enkelt spare penger på dagligvarer

I dag finnes det vanvittig mange ulike fordelsprogrammer. Alle kredittkortselskapene sikter seg inn mot spesifikke kundesegmenter. Det betyr at aktørene kan tilby deg mer enn bare et kredittkort. Når du skal lete etter et kort, vil du helst finne et kort som du primært ønsker å bruke på et forbruksområde.

Tips: Hvis du handler ofte på butikker som Kiwi, Rema, Joker og Spar burde du velge Trumf VISA kredittkortet. Dette kredittkortet tilbyr en rekke fordeler for deg som Trumf medlem, og fordelene blir bare bedre når du kombiner det med kredittkortet. Lær mer om Trumf VISA her.

Merker du at eksempelvis dagligvarer begynner å bli dyrt bør du derfor gjøre god research slik at du finner det kortet som sparer deg for mest penger på dette området.

Blant annet trenger ikke et kredittkort med god reiseforsikring være like godt egnet for mathandel. Faktisk kan det være at et kort blir ugunstig å bruke dersom det brukes på et ikke mindre tilpasset bruksområde.

Du bør notere deg at kredittkort med de aller beste spareavtalene på dagligvarehandel, er tilknyttet flere butikkjeder. Som forbruker handler du jo gjerne på flere butikker. Her bør du for eksempel lete etter et kredittkort som har en avtale med Trumf-programmet.

Et annet alternativ er å gå for et kort som kan gi deg fast rabatt på dagligvarer. Her bør du sikre deg at du ikke velger et kort som bare er tilknyttet kun en butikkjede.

Kredittkort til mat

Ved å bruke kredittkort til matvarer kan du spare en del penger. Du vil også få en komplett oversikt over matbudsjettet dersom du utelukkende bare bruker kredittkortet til mat. I og med at du har en betalingsutsettelse får du fakturaen din i slutten av måneden. Det er også slik du følger med på matbudsjettet, nettopp ved å se på fakturaen.

Etter hvert kan du gjøre endringer. Kanskje er butikken du handler på dyrere enn du tenkte, og at du derfor kunne tenke deg å bytte for å se om det hjelper på regningen.

Som et godt tiltak til sparing kan det være lurt å handle sjeldnere hver uke, og heller basere seg på en stor handel. Når du da mottar faktura kan du se at du sparer penger på å handle sjeldnere, men større den ene turen eller de få gangene du er på butikken.

Du bør uansett bruke kredittkortregningen som et tilskudd til månedsbudsjettet. Har du et kredittkort med rabatter og fordeler for mathandel har du sannsynligvis gjort en god deal for deg selv og din lommebok.

Det finnes flere fordelsprogrammer for mat på ulike kredittkort

Du har helt sikkert hørt om Trumf? Det er Norges største bonusprogram for dagligvarehandel som for eksempel mat. Benytter du deg av Trumf bonusen kan du opptjene ganske mye penger i bonus innen et år.

Når du er Trumf-medlem vil du blant annet få 1% bonus hver gang du handler mat hos Meny, Joker, Spar og Kiwi. Da kan du selv velge om du vil ha pengene direkte på konto eller om du vil ha de gjort om til verdikuponger. Bruker du en eller flere av disse butikkene, vil Trumf være et godt alternativ for deg som skal bruke kredittkort på all matvarehandel.

Et annet godt alternativ kan være Coops kredittkort. Dette kortet kommer med bonusprogram for matvarehandel på alle Coop-butikker, og du får 1% cashback på all dagligvarehandel på de samme butikkene.

Et tredje alternativ til disse to, er å skaffe seg et kredittkort som har et fordelsprogram som gjør det mulig å spare penger på kjøp av dagligvarer. Slike kort har som regel faste rabatter på matvarehandel når du benytter det.

Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spisskompetanse på finansprodukter og kredittkort.

En søknad – 4 tilbud

Lendo kredittkort

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern