Spare penger mens du bruker kredittkort

Slik kan du spare og tjene penger når du bruker kredittkort

Du kan faktiskt spare og tjene penger når du bruker et kredittkort, dette skjer vanligvis når man bruker et kredittkort som har cashback funksjon. La oss finne ut hvordan du kan spare penger med kredittkort.

Morten Haugdahl Lie
Publisert mars 6, 2023

Skrevet av Morten Haugdahl Lie

Del på:

Som eier av et kredittkort kan du potensielt spare og dermed tjene ganske mye penger. Kredittkort kommer gjerne med fordeler som blant annet reiseforsikringer og en rentefri betalingsperiode, men også noe som heter cashback som har blitt veldig populært den siste tiden. 

 

I denne artikkelen kan du lese mer om hvordan du kan bruke kredittkort for å spare og tjene penger.

Reiseforsikring på kredittkort

Dersom du skal ut på en reise, er det kjekt å ha en reiseforsikring. Dette vil være spesielt nyttig dersom du skal reise til land hvor norsk folketrygd ikke dekker sykehus dersom du blir skadet eller syk. Det er også godt å ha en forsikring når du reiser i Norge hvis du for eksempel skulle bli frastjålet noe.

Reiseforsikringer koster mellom 1000 kroner og opptil flere tusen kroner i året, men hvis du betaler minst halve reisen med et kredittkort som har innebygd reiseforsikring, vil dette bli kostnadsfritt.

Husk imidlertid på at reiseforsikringer kommer med ulike vilkår. Dersom du skulle ha spesielle behov eller skal på ganske lang reise, bør du alltid undersøke disse nøye på forhånd.

Nysgjerrig på hvordan reiseforsikring fungerer i praksis? Les mer her.

Kredittkort uten å betale renter?

Ja, man trenger ikke å betale renter selv om man bruker et kredittkort. Et kredittkort kommer vanligvis med en rentefri betalingsperiode på normalt 45-50 dager. Du kan altså bruke mye penger på innkjøpene dine, og dersom du betaler ned all utestående gjeld hver eneste måned, trenger du ikke å betale noe som helst i renter.

Med kredittkort kan du utnytte innebygde rabatter

Er du alltid på utkikk etter å utnytte røverkjøp på varer og tjenester? Da kan det være mye å spare med et kredittkort.

En rekke kredittkort kommer med innebygde rabatter ved kjøp av enkelte varegrupper, eller i enkelte butikker og kjeder.

For eksempel har Circle K sitt eget kredittkort som gir rabatter på drivstoff og enkelte varer som kan kjøpes inne i butikken. Andre kredittkort med rabatter er ofte knyttet til dagligvarekjeder, eller har samarbeid med en rekke butikker.

Trumf VISA er et gyldent eksempel

Trumf VISA et et gyldent eksempel på hvordan du kan spare og tjene penger mens du bruker penger. Med Trumf VISA får du alt fra 2% rabatt på dagligvarebutikker som Kiwi, Rema, Joker og Bunnpris samt en rekke andre fordeler som sikrer deg Trumf-Bonus som kan bli konvertert til penger i senere tid.

Men hva er Cashback, og hvorfor er det anbefalt?

Det finnes en rekke kredittkort som kommer med cashback, dette er en ypperlig måte å spare og tjene penger på. Cashback betyr at du får tilbake penger fra kredittkortselskapet etter at du har gjort en betaling. 

Årsaken til dette, er fordi kredittkortselskapet tjener penger i form av provisjon fra butikken eller brukerstedet hvor du betaler en vare eller tjeneste med kredittkortet. Da kan kredittkortselskapet velge å gi tilbake noe av denne provisjonen, altså cashback.

Nøyaktig hvor mye penger du får tilbake i form av cashback varierer fra kort til kort, derfor bør du lese om dette på kredittkortselskapets nettsider.

Her er 3 kredittkort som har gunstige cashback betingelser:

Slik sparer du penger med flypoeng

Flyselskap har sine egne lojalitetsprogram. Her har du muligheten til å tjene opp poeng for hver flyreise du tar. Etter hvert som poengene blir mange, kan du bruke disse til å bestille en ny reise, eller betale deler av en reise.

Ved å bruke et kredittkort som har innebygd flypoeng kan du samtidig tjene opp slike poeng på de aller fleste kjøp du gjør med kortet. I Norge finner du vanlige lojalitetsprogram som SAS Eurobonus Bank Norwegian.

Hvilket kredittkort bør jeg velge for å spare mest mulig penger?

På et generelt grunnlag vil kredittkort med flypoeng være ganske besparende, men dersom du ikke reiser all verdens, finnes det også andre kort som hjelper deg med å spare penger. Blant annet kan et drivstoff-kort være nyttig for deg som kjører mye bil. Her er det bare finne et kredittkort som har et program som passer der du bruker fylle opp tanken til vanlig.

Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spisskompetanse på finansprodukter og kredittkort.

I denne artikkelen

Beste kredittkort mandag, mars 2024
5/5
5/5

Annonselenke

100 000 kr

Kredittgrense

24,4%

Rente fra

45 dager

Rentefritt

18 år

Aldersgrense

Eksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,1 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 764 kr. Total: 16 764 kr.
Lendo kredittkort
5/5
5/5

Annonselenke

150 000 kr

Kredittgrense

21,18%

Rente fra

45 dager

Rentefritt

20 år

Aldersgrense

Kredittbeløp kr. 25 000/12mnd. nom. rente 23,14 %, eff. rente 25,76%, kost. 3 243 totalt kr. 28 243.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern