Les disse tipsene før du velger kredittkort

Disse tipsene bør du lese før du skal skaffe deg kredittkort

Vi har samlet en del kredittkort tips du kan følge slik at du kan bruke kredittkortet på best mulig måte.

kredittkort tips
Morten Haugdahl Lie
Publisert august 2, 2022

Skrevet av Morten Haugdahl Lie

Del på:

Ved å benytte kredittkort vil du i tillegg høste flere gode fordeler. Dette er fordeler som du ikke oppnår med et vanlig debetkort. I denne artikkelen kan du lese om flere gode tips før du skal skaffe deg et kredittkort.

Du er kanskje ikke helt innforstått med hva et kredittkort egentlig er? Eller du har hørt at det er smart å bruke kredittkort når du skal handle på internett, men ikke vet hvorfor? Dette er spørsmål du vil få svar på ved å lese videre.

Hvorfor skaffe et kredittkort?

Det er en rekke faktorer som skiller et kredittkort fra et ordinært debetkort. Har du et kredittkort kan du handle varer og tjenester, men likevel betale når det passer best for deg. Med den rentefrie perioden som ofte varer i 45 til 60 dager, vil heller ikke rentene begynne å løpe med en gang. Da har du penger tilgjengelig når du behøver det.

Du har kanskje opplevd å ikke motta en vare du har bestilt på nett? Har du et kredittkort kan du klage inn saken til kredittkortselskapet hvis selger ikke føyer seg. Dette kan du for eksempel ikke gjøre med et ordinært debetkort. Hos noen kredittkortselskaper kan du også få mange fordeler, uten å betale årsavgift.

Kredittkort på reise

Har du tenkt deg på reise? Skal du benytte leiebil og bo på hotell så er det ikke uvanlig at leverandørene krever at du betaler et depositum til reisen er over. Dette gjør de for å sikre seg at du betaler.

Her kan du benytte deg av et kredittkort i stedet for et bankkort, slik slipper du at pengene blir fastbundet gjennom denne perioden. I tillegg får du gjerne velge om du ønsker å betale med lokal valuta eller norsk valuta når du befinner deg utenlands.

Her kan det virke tryggest å velge norsk valuta, men dersom du betaler i lokal valuta slipper du unna valutaomregninger. Vær smart, og spar mye penger på valget ditt.

Det er heller ikke til å stikke under en stol at kredittkort er verdens mest aksepterte betalingskort. Når du skal velge et kredittkort bør du dessuten se nøye over fordelsprogrammene. Trenger du et kort med cashback, eller rabatter på nettbutikker? Hos mange får du også reiseforsikring inkludert dersom du betaler halve beløpet med kortet.

Det finnes muligheter selv om du blir utsatt for svindel

Det er ikke uvanlig å komme utfor kortsvindel, spesielt når man befinner seg i utlandet. Benytter du kredittkort og tar noen forhåndsregler på alvor så kan du unngå dette.

Dersom du shopper på internett, er det smart å holde seg til godt etablerte nettbutikker som samtidig kan stå inne for dine kortopplysninger er trygg. Havner du på nettsider med dårlig sikkerhet, risikerer du at dine opplysninger havner i feil hender.

Skjul PIN-koden din og hold denne koden for deg selv. Får du spørsmål om kortinformasjon på mail kan du nesten alltid regne med at dette er et forsøk på svindel. Da bør du huske på at selv ikke din egen bank kommer til å spørre deg om slik informasjon på e-post.

Velg et kredittkort som matcher dine behov

Før du skal skaffe deg et kredittkort bør du kartlegge hva du bruker penger på og hva du deretter trenger kortet til. Når du vet hva du bruker penger på i hverdagen, er det naturlig at du ønsker å spare penger på det daglige forbruket også. Dette kan du gjøre med et kredittkort.

Er du ofte ute og flyr kan det være verdt det å skaffe seg et kredittkort med bonuser på fly. Bruker du bilen hele tiden, kan det være mer aktuelt med et bensinkort eller et drivstoffkort hvor du oppnår rabatt på drivstoff. Er du glad i å shoppe på nett trenger du et kredittkort med gode rabattprogram.

Se alltid først på fordelene til kredittkortene før du velger det kortet som passer deg og dine behov best. Ikke glem at du kan spare mye penger med et kredittkort dersom du bruker det på rett måte, og sørger for å betale ned all utestående kreditt hver eneste måned.

Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spisskompetanse på finansprodukter og kredittkort.

En søknad – 4 tilbud

Lendo kredittkort

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern