Lån til bedrift

Lån til bedrift? Vi har sammenlignet alle lån til bedrifter i Norge. Er du i en oppstartsfase og trenger ekstra kapital for og bygge selskapet videre eller utvikle konseptet? La oss ta en titt på hvem som tilbyr det beste lånet til bedrifter.

Vi sammenligner kun banker som er lisensiert finans- kredittselskaper og agenter som er regulert av Finanstilsynet regler gjennom agentavtaler med bankene.

Hva er bedriftsfinansiering?

/
Lån til bedrift

Bedriftsfinansiering er et allment begrep som dekker en rekke finansieringsalternativer som er åpne for virksomheter i alle størrelser, inkludert bankkontoer, kassekreditt, fakturasalg, bedriftslån og finansiering.

Lån til bedrift

Hørt om Crowdfunding?: Crowdfunding er en ny og kreativ måte og samle inn kapital for bedriften

Hva er forretningslån?

Bedriftslån er en måte å låne penger på for å støtte virksomheten din. Det er flere forskjellige typer lån tilgjengelig, men alle innebærer å låne et bestemt beløp som du betaler tilbake til utlåner med renter, vanligvis over en avtalt periode.

Forretningslån er tilgjengelige under forskjellige omstendigheter, så det hjelper å ha en klar ide om nøyaktig hva du trenger pengene til før du sammenligner lån til bedriften.

Hvordan kan jeg få et bedriftslån i Norge?

Det er flere måter du kan ta opp et bedriftslån i Norge, og du bør utforske alle alternativene dine før du bestemmer deg.

Det enkleste alternativet er ofte å gå til din eksisterende bank, men hvis du sammenligner litt mer, kan du finne en lånemegler eller annen bank som tilbyr deg større lånebeløp under bedre lånerammer.

Bruk våre tjenester for å sammenligne bedriftslån og for og finne frem til et lån som er gunstig for din bedrift. Du bør også sjekke opp i hva den effektive renten er, hvor stort lånebeløp leverandøren kan tilby deg, og om de krever sikkerhet eller ikke.

Når du søker på et bedriftslån som kan strekke seg opptil flere millioner kroner får du muligheten til og snakke med en rådgiver. De fleste banker og låneagenter i dag lar deg snakke og rådføre deg med en rådgiver før du signerer avtalen. Dette er en del av prosessen som sikrer at du får et bedriftslån som passer utmerket for bedriften din.

Etter at du har kommet frem til lånet du ønsker, kan dette signeres med Bank ID. Du blir selvsagt guiden igjennom prosessen fra en rådgiver eller bank / agent som du er i dialog med. Dersom du klarer og finne et bra lån til bedriften din på kort tid, og har alle dokumentasjoner klare kan prosessen være veldig rask.

Hva må jeg vurdere før jeg søker på et lån til bedrift?

Når du skal søke på et lån til bedriften din må du sørge for at du er klar over at det kan inkludere store økonomiske vansker dersom du ikke kan betjene lånet.

Her er noen gode spørsmål du bør stille deg selv før du søker på lån til bedrift:

 • Hvor mye ønsker du og låne eller finansiere inn til bedriften?
 • Hvor mye ønsker du og låne til bedriften?
 • Hvor lang tid trenger du på og betale ned lånet?
 • Hvor mye kan du betale tilbake hver måned?

Du må være spesielt oppmerksom på de to siste spørsmålene, da de vil hjelpe deg med å finne det mest passende lånet for dine omstendigheter. Hvis du velger et lån med lavere månedlige avdrag, vil du betale tilbake mer renter totalt sett, men det kan hende at dette gjør lånet mer håndterbart. Hvis du har råd til høyere månedlige tilbakebetalinger, kan du betale tilbake lånet på kortere tid og betale mindre renter.

Les også: Beste smålån

Hvordan lånetyper finnes til bedrifter?

Du må også sammenligne forskjellige typer bedriftslån for å finne ut hvilket som er best egnet for dine nåværende forhold. Her er noen av alternativene som kan være tilgjengelige for deg:

 • Bedriftslån: Et bedriftslån er veldig likt som et vanlig privat lån. Bedriftslån utbetales og blir behandlet på samme linje som et privatlån blir behandlet.

 • Kassekreditt: er et kortsiktig lån du får fra banken. Vanligvis er det en kredittlinje du kan disponere helt fritt. Renten på kassekreditt begynner og løpe når du bruker noe av beløpet. Dersom du ikke rører pengene betaler du ingen renter.

 • Fakturasalg: Hvis en bedrift har mange utstående fordringer eller har forfalls datoer som strekker seg langt frem i tid kan factoring eller fakturasalg være relevant. Factoring betyr at en bank eller megler kjøper dine fordringer. Fakturasalg er når du velger spesifikke fakturaer du selger videre til en bank.

Hvor mye kan jeg låne med et bedriftslån?

Beløpet du kan låne avhenger av dine nåværende forhold og hvordan virksomheten din har håndtert kreditt tidligere. Långivere vurdere inntektene og utgiftene dine sammen med informasjonen i kredittrapporten din og eventuelle eksisterende lån du måtte ha før de bestemmer seg for å låne ut til deg.

Det avhenger også av långiveren, siden hver vil ha sin egen grense for hvor mye de er villig til å tilby bedriftene i lånestørrelse.

Hvis søknaden din er innvilget, kan beløpet du kan låne og renten du belastes variere.

Du bør bare søke om et beløp som virksomheten din har råd til å betale tilbake. Hvis du ikke klarer å betale ned lånet ditt, kan det påvirke bedriftens kredittvurdering og påvirke fremtidig lån.

Hva er renten på lån til bedrift?

Renten på bedriftslånet ditt vil bli beregnet av din utlåner, som vil ta hensyn til følgende:

 • Størrelsen på bedriftslånet
 • Lengden på lånet
 • Bedriften sin kredittstyrke
 • Hvor lang tid bedriften har eksistert
 • Hvor mye penger bedriften din tjener

Vanligvis tilbys bedrifter med høyere kredittscore lavere renter ettersom långivere ser på dem som en låntaker med lavere risiko. Hvis bedriften din har en lav kredittscore, vil den vanligvis få en høyere rente for å gjenspeile den større risikoen for utlåner.

Andre alternativer for lån til bedrift

Hvis du trenger bedriftsfinansiering, er det noen andre alternativer du kan vurdere:

Innovasjon Norge

Innovasjon Norge bidrar til Innovasjon! De kan finansiere bedriften din med opptil 5 000 000 millioner kroner dersom søknaden din blir godkjent.

Crowdfunding

En av de mer oppfinnsomme måtene å skaffe penger på, crowdfunding sikrer finansiering ved å oppmuntre folk til å investere i virksomheten din. Incentivene kan variere fra eksklusive varer til aksjer i virksomheten din. Den største ulempen med denne typen finansiering er at det kan ta lang tid å nå målet ditt.

Statlige midler

En rekke offentlige tilskudd er tilgjengelige for å hjelpe bedrifter i visse sektorer eller bestemte deler av Norge. Selv om det ikke er tilgjengelig for alle virksomheter, trenger du ikke betale tilbake pengene dine hvis virksomheten din er gjør det bra.

Besøk Innovasjon Norge sine nettsider

I denne artikkelen

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern