Her kan du søke forbrukslån med en medsøker

Her kan du søke forbrukslån med en medsøker

En medsøker kan være en fordel for deg som sliter med å skaffe deg et forbrukslån, men hvor bør du søke? I denne artikkelen kan du lese om hvorfor du bør vurdere å søke forbrukslån med en medsøker og hvor du bør lete.

Del denne guiden
Forbrukslån med medsøker

Medsøker er ofte ikke den første tanken

Å søke forbrukslån med en medsøker eller kausjonist er ikke det vanligste i Norge. Årsaker til dette kan være at det generelt er ganske enkelt å få et forbrukslån, eller at ikke så mange vet at dette er en mulighet.

På lik linje som med en medsøker på boliglån, kan man også søke sammen med en annen om et forbrukslån.

Dette er fordelene med å søke sammen med noen

Det finnes en rekke fordeler med å søke om et lån sammen med noen når du skal ta opp et forbrukslån. Blant annet kan det være positivt å dele låneansvaret sammen med en annen, her er tre andre fordeler:

  • Banken får en større grunn til å gi en lavere rente
  • Sjansen for å få innvilget søknaden blir større
  • Du kan ta opp et større lån sammen med en medsøker

Lavere rente med medsøker

Når banker tilbyr deg en rente, er denne reflektert i risikoen banker gjør i å tilby deg et lån. Når det er snakk om to personer som skal dele låneansvaret, vil dette bety en lavere risiko for banken. Dermed vil det være muligheter for å ta opp et forbrukslån med lav rente.

Større sjanse for å få innvilget søknaden med medsøker

En medsøker er det samme som en medansvarlig, og betyr egentlig at du har en kausjonist. På lik linje som med et boliglån, vil det være enklere å få innvilget et lån med en kausjonist eller medsøker.

Mulighet for et større lån

Det er faktorer som inntekt og gjeld som mer eller mindre bestemmer hvor mye du kan låne. Sammen med en medsøker vil banken ta utgangspunkt i den samlede inntekten til både deg og medsøkeren. Slik kan du låne et større beløp.

Finnes det noen krav til medsøkeren?

Som regel er det ektefelle eller et annet familiemedlem som er medsøker når det gjelder forbrukslån. Faktisk kan enkelte långivere kreve at medsøkeren må være for eksempel en ektefelle.

På en annen side finnes det banker og långivere som kan godta at medsøkeren er en venn. Det viktigste er uansett at medsøkeren er klar over at han eller hun vil ha like mye ansvar for gjelden.

Bankene vil alltid vurdere begges økonomi på lik linje. Dersom medsøkeren har en betalingsanmerkning, kan ikke vedkommende være medsøker.

Bankene foretar en kredittsjekk

Banker og långivere gjør alltid en kredittsjekk av låntaker og medsøker når man søker om lån. Jo høyere kredittscore medsøker har, jo bedre er sjansen for at banken tilbyr en lavere rente. Dette siden renten baseres på bankens risiko ved å låne ut penger.

En ting som vil utgjøre en høy kredittscore, er dersom begges eksisterende gjeld er lav. Banken vurderer alltid hvor mye penger dere har i gjeld til andre långivere, samt hvilken type gjeld det er snakk om. Dersom dere har en eksisterende høy forbruksgjeld vil kredittscoren bli vurdert som lav. 

Dette bør medsøkeren tenke på før man tar opp lån

Når man skal være medsøker, er det først og fremst viktig å kjenne den andre parten som man skal ta opp et forbrukslån med. Samtidig bør begge to være fullstendig åpne om sin egen økonomi før lånet tas opp. Husk at begge blir ansvarlig for at lånet blir betalt tilbake. Dette betyr at medsøker blir ansvarlig for all gjeld dersom låntaker ikke betaler tilbake lånet. 

I denne artikkelen

Beste forbrukslån søndag, mars 2024
Lendo
5/5
5/5

Annonselenke

10,000 til 500,000 kr

Lånebeløp

5,03%

Rente fra

20

Aldersgrense

1-2 dager

Utbetaling

Eksempel: Nom rente 9,59% , Eff. rente 11,19%, kr 130.000, o/5 år. Kostnad kr 37.988, totalt kr 167.988.
5/5
5/5

Annonselenke

10,000 til 600,000 kr

Lånebeløp

10,8%

Rente fra

23

Aldersgrense

1-2 dager

Utbetaling

100 000 kr. o/5 år: Eff. rente: 11,9%. Kostnad: 35.914kr. Totalt 135.914 kr
5/5
5/5

Annonselenke

10,000 til 600,000 kr

Lånebeløp

5,00%

Rente fra

20

Aldersgrense

1-2 dager

Utbetaling

Eksempel: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 12.71%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 49 237. Totalt 199 237

Fant du ikke det du lette etter?

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern