Lån til arbedsledige

Lån til arbeidsledige

Finnes det lån til arbeidsledige? Ja, men det er vanskeligere og potensielt mye dyrere og derfor mer risikabelt. Finn ut hvordan du får en, og hvorfor de utgjør en risiko.

Del denne guiden

Långivere er vanligvis uvillige til å gi lån til folk som ikke har jobb eller stabil inntekt, men det betyr ikke at det er umulig.

Hvis du er arbeidsledig, kan det være vanskelig å låne penger, enten det er lån, kredittkort eller boliglån. Lån låser deg fast til en nedbetalingsplan som inkluderer renter, noe som gjør det viktig å ha en slags inntekt. Det er en stor risiko å prøve å ta opp lån når du er arbeidsledig.

Men hvis du er arbeidsledig eller du er mellom jobber og trenger et lån, er det et lite antall långivere som kan vurdere deg for et arbeidsledige lån.

Lån til arbeidsledige

Det kan være vanskelig å få et lån uten jobb. Det er lettere å få et lite lån som arbeidsledig enn det er og få et større lån, og nedbetalingene dine blir også mindre når du velger et mindre lån.

Uansett størrelsen på det arbeidsløse lånet du er ute etter, vil långivere sannsynligvis kreve en høyere rente enn et tradisjonelt lån. Långiver kan også pålegge strengere vilkår enn de fleste standard avtaler som finnes på markedet.

Det er ikke dermed sagt at lån til arbeidsledige ikke er tilgjengelig. Hvis du trenger et lån, er det viktig å være klar over hva som er potensielt tilgjengelig på markedet, risikoene og hvordan du kan forbedre sjansene dine for å få kreditt uten inntekt.

Kan du få lån hvis du er arbeidsledig?

Ja, du kan få lån når du er arbeidsledig, men det er vanskeligere og potensielt mye dyrere – og derfor mer risikabelt – og muligens ikke anbefalt fra redaksjonen i Fornye.no.

Når du bestemmer deg for å søke på et lån, vil långivere alltid sjekke kredittscoren din. Det er et av de viktigste verktøyene for å hjelpe långivere med å bestemme om de skal gi deg et lån eller ikke.

I Norge er det også veldig vanskelig og søke på lån dersom du ikke har fast inntekt, dette gjelder billån, boliglån og forbrukslån. Hvis du også har aktive betalingsanmerkninger eller inkasso saker må disse fjernes før du søker på lånet.

Kredittrapporten din vil vise dette til långivere:

 • Din kredittscore og kredittsjekk

 • Dine regninger og betalingsgrad – Betaler du til tide eller går mye til forfall?

 • Hvor mye fri kapital har du tilgjengelig for øyeblikket, og hvor mye gjeld har du på nåværende tidspunkt?

 • Hvilken søknaden du nylig har sendt – F.eks har du søkt på et kredittkort? Banken kan også se om du fikk søknaden godkjent eller om det ble avslag

Hvert kredittbyrå vil gi banken eller långiver spesifikt informasjon om deg som søker på lånet som arbeidsledig. Banken kan hente mer spesifikt informasjon om de ønsker dette også, dette varierer litt utfra låne størrelsen du har søkt på.

Du kan også søke om gratis kredittsjekk hvis du har tilgang på Bank ID – Denne sjekken vil vise deg følgende:

 • Ubetalte betalinger – betal dem så snart som mulig

 • Aktive inkasso saker eller betalingsanmerkninger – Disse må løses opp i før du kan søke på et lån som arbeidsledig.

Alle banker i Norge vil avslå søknaden din for arbeidsledig lån dersom du ikke har norsk personnummer eller ID-nummer. Du må også ha vært bosatt i Norge de siste 3 årene før en bank vil vurdere deg som kunde.

Husk også at banken må ta en risikovurdering før de deler ut penger til deg, banken driver butikk og ønsker og tjene penger på deg med rentene du får.

Derfor er det viktig at banken gjør grundig undersøkelser før de gir deg et lån. Derfor er det også veldig vanskelig og få et lån i Norge om du ikke kan dokumentere fast inntekt.

Det er også et minstekrav om og søke lån i Norge, slik er disse:

 • Over 18 år
 • Norsk personnummer
 • Ingen betalingsanmerkninger eller inkasso saker
 • BankID

Bør jeg få et lån om jeg er arbeidsledig?

Selvom alle kan få gjeld i Norge og livet kan by på utfordringer med store kostnader, som sykdom i familien, reiser, bryllup eller kjøpe eiendom er det ikke alltid like enkelt og få et lån hvis du er arbeidsledig.

Banken tar på seg enorm risiko dersom du ikke kan vise til fast inntekt når du søker på lån som arbeidsledig, og fast inntekt betyr som regel at du er i fast jobb også.

Når du søker på lån fra forskjellige agenter i Norge krever de fast inntekt på over 250 000 kroner i året, dette er standarden i Norge vil vi si. Hos disse långiverne har de en inntektsgrense på 250 000 kroner:

Hvis du skulle vært så heldig og få et lån når du er arbeidsledig er det viktig for deg og sammenligne ulike lån i markedet først. Se på hvilken aktører som tilbyr deg lån uten sikkerhet og hvem som har gunstige renter du kan forholde deg til.

Hvordan får jeg lån hvis jeg er arbeidsledig?

Hvis du er arbeidsledig og skal søke på et lån må du første sammenligne alle lån som er tilgjengelig.

Da kan du bruke verktøyet vi tilbyr som lar deg sammenligne lån utfra forskjellige kriterier, som for eksempel uten sikkerhet, lav rente og mer.

Dersom du ikke får et lån når du er arbeidsledig kan du også prøve og søke på et kredittkort, men her kreves det også fast inntekt!

Dersom du ikke møter på noen positive nyheter når du søker på lån eller kredittkort kan du prøve og refinansiere eiendommen din eller et tidligere lån inn i ett nytt lån.

Hva er mine beste metoder for å låne penger når jeg er arbeidsledig?

Det finnes en rekke ulike måter å låne penger på hvis du mangler penger og er arbeidsledig. Det er imidlertid viktig å huske at hvis du ikke har noen vanlig eller fremtidig inntekt og du låner penger, er det mer sannsynlig at du kommer i økonomiske vanskeligheter. 

Dette kan påvirke din evne til å tilbakebetale eventuelle lån og skade økonomien din både på kort og lang sikt.

Av denne grunn, hvis du ser på alternativer til og låne penger bør vi finne en måte som minimerer risiko for deg som skal låne penger som arbeidsledig.

Kredittkort for arbeidsledige

Det er noen långivere som kan vurdere deg for et kredittkort. Hvis du allerede har et kredittkort og er arbeidsledig kan det lønne seg og bruke dette varsomt.

Våre tips er og betale tilbake utestående saldo raskest mulig, slik at du slipper og betale renter på brukte penger.

Det lønner seg også og ikke ta ut penger i minibanken eller sende penger direkte til egen bankkonto, da dette koster ekstra hos fleste kredittkort tilbydere.

Derfor kan kredittkort være bra for deg som er arbeidsledig:

 • Mye mer fleksibelt, kredittkort er gratis og bruke dersom du kan betale tilbake utestående saldo før den rentefrie perioden er over.

 • Renten på kredittkort er høyere en forbrukslån, men om du betaler tilbake utestående saldo før rentefri periode er over er kredittkort gratis og bruke.

 • Kredittgrensen på kredittkort er lavere en forbrukslån, men de har ikke helt den samme funksjonen.

 • I Norge er kredittkort tilgjengelig for deg som har hatt dårlig betalingshistorikk, men du kan fortsatt ikke ha betalingsanmerkninger eller inkasso saker som er aktive når du søker på et kredittkort.

I denne artikkelen

Andre relevante artikler:

Her kan du søke lån som arbeidsledig tirsdag, mai 2024
Lendo
5/5
5/5

Annonselenke

10,000 til 500,000 kr

Lånebeløp

5,03%

Rente fra

20

Aldersgrense

1-2 dager

Utbetaling

Eksempel: Nom rente 9,59% , Eff. rente 11,19%, kr 130.000, o/5 år. Kostnad kr 37.988, totalt kr 167.988.
5/5
5/5

Annonselenke

10,000 til 600,000 kr

Lånebeløp

10,8%

Rente fra

23

Aldersgrense

1-2 dager

Utbetaling

100 000 kr. o/5 år: Eff. rente: 11,9%. Kostnad: 35.914kr. Totalt 135.914 kr
5/5
5/5

Annonselenke

10,000 til 600,000 kr

Lånebeløp

5,00%

Rente fra

20

Aldersgrense

1-2 dager

Utbetaling

Eksempel: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 12.71%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 49 237. Totalt 199 237

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern