Slik finner du et forbrukslån på under 10 minutter

Slik kan du søke, og finne et forbrukslån på under 10 minutter

Og finne et forbrukslån er ikke vanskelig, men man skal trå forsiktig. Flere leverandører tilbyr lån med skyhøye renter og høye gebyrer. La oss se hvordan du kan søke og finne en bra leverandør av forbrukslån på under 10 minutter.

Del denne guiden
Slik finner du et forbrukslån

Slik kan du finne et forbrukslån raskt og enkelt

Dersom du får en søknad om forbrukslån innvilget på bare noen minutter, så skjer dette i kjølvannet av en automatisk kredittsjekk.

Har du en privatøkonomi som passer med bankens kriterier ved en automatisk søknadsbehandling, vil du altså få forbrukslån godkjent nesten med en eneste gang.

Selv om dette er mulig, finnes det også banker som gir beskjed om at saksbehandlingen kan ta lengre tid. Dette til tross for at du møter de fleste krav om inntekt, gjeld osv. I disse tilfellene kan det være at banken gjør en manuell behandling av søknaden din. Dette kan ta mellom 24 og 48 timer før søknaden eventuelt godkjennes.

Dersom du ønsker å søke om forbrukslån raskest mulig, er det også en god idé å søke på en vanlig arbeidsdag.

Dette er stegene du må følge:

1) Finn bank eller låneagent du vil søke hos

I Norge finnes det mange forskjellige tilbydere av forbrukslån. Det finnes banker som gir deg lånet, og det finnes lånemeglere som samarbeider med flere banker for og sikre deg flest mulig tilbud, til minst mulig arbeid.

Hvordan fungerer lånemegler? Lånemeglere som Uno Finans, Axo Finans og Lendo er lånemeglere. De samarbeider med flere banker om og hente inn tilbud fra banken som de videresender til deg.

Greit og vite: Lånemeglere tjener provisjon hver gang de sikrer en ny kunde til deres samarbeidspartner.

Her er 3 av de mest populære lånemeglerene i Norge på forbrukslån:

Lavest rente
10 000 - 600 000 kr
10 000 - Eksempel: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 12.71%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 49 237. Totalt 199 237
5,00%
20 år
1-2 dager
Lavest rente

LÅNEBELØP

10 000 - 600 000 kr

EFF. RENTE

5,00%

MIN. ALDER

20

UTBETALING

1-2 dager
Flest søkere
10 000 - 600 000 kr
10 000 - Eff.rente 13,70%, kr 100.000, o/5 år, Kostnad kr 35.858, Totalt kr 135.858,-.
5,00%
20 år
1-2 dager
Flest søkere

LÅNEBELØP

10 000 - 600 000 kr

EFF. RENTE

5,00%

MIN. ALDER

20

UTBETALING

1-2 dager
Lendo
Få tilbud fra 25 banker
10 000 - 500 000 kr
10 000 - Eksempel: Nom rente 9,59% , Eff. rente 11,19%, kr 130.000, o/5 år. Kostnad kr 37.988, totalt kr 167.988.
5,03%
20 år
1-2 dager
Lendo
Få tilbud fra 25 banker

LÅNEBELØP

10 000 - 500 000 kr

EFF. RENTE

5,03%

MIN. ALDER

20

UTBETALING

1-2 dager

2) Send søknaden hos lånemegler eller bank

Og fylle ut søknaden hos bank eller lånemegler som er regel veldig likt, selv om ikke bankene er like. Slik ser søkeprosessen ut når du skal søke forbrukslån:

  • Fylle inn personinformasjon
  • Fylle inn kontaktinformasjon
  • Fylle inn lånebeløp/låneperiode
  • Signere med BankID

Som du ser er det enkelt og søke forbrukslån i Norge, men man skal være forsiktig. Norge er et av de landene i verden med mest gjeld pr. innbygger.

3) Vente på svar

Siste delen av prosessen er og vente, her er det tålmodigheten som settes på spill.

Hvis du søker på en arbeidsdag kan du regne med og få svar på forbrukslånet samme dag, eller dagen etter. Hvis du søker forbrukslånet i en helg må du regne med og vente til etter helgen før du før noe svar.

Du vil også kanskje sjekke ut? Hjelp, jeg får ikke lån av banken.

Rask søknadsprosess betyr ikke at du får pengene like raskt

Selv om søknadsprosessen ikke tar mer enn minutter og du får godkjent søknaden, betyr ikke dette at pengene blir tilgjengeliggjort med en gang.

Banken bruker minst flere timer på å betale ut lånet etter at søknaden er godkjent, forutsatt at du har signert og godkjent avtalen med BankID med en gang. Når lånet er godkjent, er du pent nødt til å vente på bankens behandlingstid.

Dersom du søker om forbrukslån tidlig på en vanlig arbeidsdag, og søknaden godkjennes umiddelbart, kan det hende at pengene står på kontoen din på slutten av arbeidsdagen. Likevel er det vanlig at det tar minst 24 timer før du har pengene tilgjengelig.

Du vil også kanskje lese: Hvordan bli kvalifisert for et forbrukslån

Bankenes kredittsjekk

Så fort en bank mottar en lånesøknad, vil de gjøre en kredittsjekk av deg. Her vil de oppdage hvis det for eksempel foreligger en betalingsanmerkning i ditt navn, i disse tilfellene blir søknaden avslått umiddelbart.

Slik er prosessen:

  • Når du sender inn søknaden din, vil bankens datasystemer behandle denne.
  • Her sjekker banken Gjeldsregisteret for å finne eventuelle betalingsanmerkninger og aktive inkassosaker.
  • Videre sjekker banken om du har hatt tidligere kundeforhold hos dem. Før de bestiller en kredittrapport fra Bisnode eller Experian (De vanligste kredittopplysningsbyråene). På rapporten kan de se på din kredittscore.
  • Dersom banken er usikker på om de vil gi deg lån, kan de gjøre en manuell gjennomgang av søknaden din, men dette vil ta lengre tid. 
  • Dersom lånet innvilges, vil banken gi deg beskjed på e-post. Da gjenstår det bare å signere låneavtalen elektronisk. 

Kredittscore

Så lenge du ikke har betalingsanmerkninger registrert på deg, kommer banken til å se på din kredittscore aller først. Kredittscoren er et tall mellom 500 og 1000, hvor et høyt tall betyr at din kredittverdighet er bra. Dersom du har en høy kredittscore, har du en god kredittverdighet. Da ser banken at du ikke utgjør noen stor risiko for mislighold av lånet.

Har du en kredittscore som er høyere enn minstekravet for å få forbrukslån, vil søknaden din som regel bli godkjent ganske raskt.

Flere minstekrav når du søker forbrukslån på bare minutter

Dersom du har en lav inntekt, kan det bidra til at banken ønsker å kjøre en ekstra gjennomgang av søknaden din. Da kan det ta mer enn bare fem minutter før du får svar. Her gjelder det å sitte klar med de tre siste lønnslippene dine og eventuelt annen dokumentasjon på inntekt. Det kan være at banken spør om dette.

Sammen med en nulltoleranse for betalingsanmerkninger og dokumentasjon av inntekt, stiller også banken krav til alderen din. Det er ellers et vesentlig skille når det gjelder alder, noen banker krever at du er minst 18 år, mens andre kan ha et krav på 25 år. 

De aller fleste långivere krever også at du har vært folkeregistrert og liknet i Norge i et visst antall år for å godkjenne et forbrukslån.

Så, skal du søke forbrukslån på under 10 minutter?

For å søke om forbrukslån på bare noen få minutter, begynner du på nettsiden til den aktuelle banken. Finn låneskjemaet hvor du fyller inn opplysninger om deg selv og din økonomi.

Deretter er det bare å sende inn skjemaet og vente på svar. Dersom banken kommer tilbake til deg og krever dokumentasjon, bør du ha dette klargjort på forhånd. Dersom alt er i orden med opplysningene, vil søknaden godkjennes og du kan signere raskt med BankID.

Fant du ikke det du lette etter?

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern