Lurer du på hva aldersgrensen på mobilabonnement er?

Aldersgrense for mobilabonnemnet i Norge er 18 år. Hvis du er under 30 år kan du få ekstra goder på mobilabonnement i Norge.

/
/
Hva er aldersgrensen for mobilabonnement?

Hva er aldersgrense på mobilabonnement?

SIST OPPDATERT september 21, 2023

Det finnes mange personer som ikke vet hva aldersgrensen ligger på for å skaffe seg eget mobilabonnement. Det som uansett ikke er uvanlig i dag, er at barn går rundt med egen mobiltelefon. Det finnes flere gode årsaker til dette, men den vanligste er nok at der er viktig for barn og ungdom å kommunisere med deres foreldre.

Det er tross alt tryggere for foresatte at barna har en egen mobiltelefon i dag. Hvis noe skulle skje kan foreldrene bli ringt ved behov. Så spørsmålet er egentlig: hva er nedre aldergrense for mobilabonnement?

Svaret får du i denne artikkelen. Samtidig vil du få informasjon om det i det hele tatt finnes en aldersgrense for å kunne benytte et abonnement som er tegnet av foreldre.

Beste mobilabonnement for barn med lite data forbruk september 2023

Det billigste mobilabonnementet for barn og unge som passer for «lite bruk» er så langt i september 2023 et 1 GB abonnement (PlussMobil 1 GB) fra PlussMobil og koster 99 kroner i måneden.
Det beste mobilabonnement for barn med lite dataforbruk er så langt i september 2023 et 1 GB abonnement levert av Plussmobil (Plussmobil til 99kr/mnd) Plussmobil Barn 1 GB fra Plussmobil inkluderer Fri Tale, SMS & MMS. Datakontroll følger med på dette abonnementet. Kan også brukes i EU/EØS. Abonnementet leveres med Telenor dekning.
Plussmobil
0.0/5
PlussMobil Barn 1 GB
119 kr/mnd

Hvor gammel må man være for å tegne et mobilabonnement?

Det vanlige i dag er at barn og ungdom får sin egen mobiltelefon før de fyller 18 år. Personen som ikke har fylt 18 år kan imidlertid ikke tegne sitt eget abonnement før han eller hun faktisk fyller 18 år.

Dermed må foreldre eller andre foresatte være de som tegner abonnementet for barna sine. Det er ikke noe problem at barnet står som bruker av telefonen, men foreldrene eller foresatte står som eier av abonnementet.

Videre er det også da naturlig at det er foreldrene som får fakturaen for abonnementet hver måned. Personer under 18 år kan ikke tegne abonnement selv, blant annet fordi de ikke regnes som kredittverdige. Men de kan bidra med en ting selv, og det er å kjøpe eget kontantkort.

Aldersgrense på mobilabonnement

Derfor må man være minst 18 år for å tegne et mobilabonnement

Da forbrukerombudet fant ut at mange foreldre slet med at sine barn ble lurt til å kjøpe dyre spill og ringetoner via mobilen, så de behovet for en ekstra sikkerhet i form av vern for de yngre. Barn kan naturligvis bli lett påvirket, og behovet ble stort nok til at noe måtte gjøres.

Blant annet vektlegges det at foreldre har muligheten til å kontrollere mobilbruken til barna, slik at de kan unngå kjempedyre mobilregninger. Kort fortalt var dette årsaken til at myndighetene satte en 18-årsgrense på alle mobilabonnementer.

I tillegg må barn få en godkjenning fra foreldrene før de gjør et kjøp via nettsider og andre apper på mobilen. Fra og med mars 2010 måtte barn derfor få samtykke fra foreldrene før de kunne få mobilabonnement.

Mobilabonnement for barn

Flere operatører har lansert egne abonnementer for barn. I Telenor kan du for eksempel finne abonnementet U18, noe som passer godt til personer mellom 11 og 18 år. Et annet abonnement skreddersydd for de minste er Trygg Start.

Abonnementet Trygg Start kommer med fri tale, SMS og MMS, samt 400 MB data i EU, EØS og Norge. Her kan du som forelder være trygg på at barnet har mulighet til å ringe hjem.

Noen foreldre starter gjerne med å gi barnet kontantkort som en start, dett gir dem en god kontroll over alle kostnadene. I Telenors abonnementer for barn inkluderes i tillegg datakontroll, nettslett og sikker bruk. Sjekk ut mobilabonnementer i dag så ligger du i forkant.

Dette selskapet samarbeider ikke med Fornye.no

Selskapet har ikke aktivert bestillingsfunksjonalitet på Fornye.no. Derfor kan du ikke klikke deg inn direkte på siden. Men du kan selvsagt søke dem opp på Google.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern