Beste mobilabonnement for barn

Dette bør du vite før du bestiller mobilabonnement til barna

/
/
Beste mobilabonnement for barn

Plussmobil og Ice.net tilbyr de beste mobilabonnement for barn i mai 2024

SIST OPPDATERT mai 28, 2024

Mobiloperatører har i senere tid begynt med mobilabonnement ment kun for barn og unge. Den største faren har alltid vært at de yngste i familien blir ekstrafakturert betydelig, uten at de selv var klar over det. 

Det finnes flere mobiloperatører i dag som tilbyr mobilabonnement for barn. Fornye.no gir deg nå en god oversikt over hvilket mobilabonnement som egner seg best for de minste i familien.

mobilabonnement for barn

FLERE BARN FÅR TELEFON: Undersøkelser gjort av Norges Medietilsyn viser at hele 87% av barn mellom 9 til 11 år har egen smarttelefon. Mange foreldre stusser over hvilket mobilabonnement de bør velge for sine barn. Vi har gjort det enkelt for deg. Bilde: uSwitch

Hvorfor velge et mobilabonnement for barn og unge?

Barn i alle alder begynner tidlig med mobiltelefon, men hvilken alder er passende? Et diskusjonstema som går igjen og igjen blant foreldre, men heller ingen som har noe fasitsvar på. 

At mobilbruken blant unge barn øker, er det ingen tvil om. Tall fra Medietilsynet fra 2018 viste til at hele 87% av barn mellom 9 og 11 år har egen smarttelefon. Vi har ingen solide tall for 2024 og vise til, men med veksten sett tidligere 

(67% fra 2014) kan vi regne med at 90% av barn i denne aldersgruppen har egen mobiltelefon i 2024.

Hvorfor velge et mobilabonnement for barn og unge?

Nå som barnet ditt har fått seg smarttelefon trenger man også et mobilabonnement. 

Her er det mange ulike mobiloperatører som tilbyr spesifikke tilbud til barn under 18 år eller yngre. 

Viktig og bemerke seg at disse mobiloperatørene har også inkludert sperrer på mobilabonnementet, slik at du som foreldre ikke opplever skrekk fakturaer.

Tips til mobilabonnement for barn og unge

Her finner du noen gulltips til hva du bør se etter før du velger mobilabonnement for barn:

 • Juridisk eier og bruker
  Barn kan som regel ikke være juridisk eier av eget abonnement, men vanligvis er det de foresatte som som er juridisk eier og de yngste er oppført som bruker. Spør operatøren din om du lurer mer om dette.

 • Sperr for dyre tjenester
  Det kan gå fort i svingene dersom barnet ditt får et mobilabonnement. Her kan det sperres for kjøp via mobilabonnement. Dersom du har Telenor mobilabonnement kan deres barn registere et kjøp direkte i app store som blir fakturert på telenor regningen, vær obs på dette.

 • Datakontroll/kostnadskontroll
  De fleste mobilabonnement har forhåndsaktivert datakontroll og kostkontroll. Kort forklart sørger dette for at man ikke kan bli ekstra fakturert dersom du bruker opp inkludert datamengde.

 • Reservasjoner
  Hos alle mobiloperatører i dag kan du spørre om å reservere telefonnummeret mot nummeropplysningen, tilfelle noen søker opp nummeret til minstemann så dukker ingenting opp. 

Beste mobilabonnement for barn med lite data forbruk mai 2024

Det billigste mobilabonnementet for barn og unge som passer for «lite bruk» er så langt i mai 2024 et 1 GB abonnement (PlussMobil 1 GB) fra PlussMobil og koster 99 kroner i måneden.
Det beste mobilabonnement for barn med lite dataforbruk er så langt i mai 2024 et 1 GB abonnement levert av Plussmobil (Plussmobil til 99kr/mnd) Plussmobil Barn 1 GB fra Plussmobil inkluderer Fri Tale, SMS & MMS. Datakontroll følger med på dette abonnementet. Kan også brukes i EU/EØS. Abonnementet leveres med Telenor dekning.
Plussmobil
0.0/5
PlussMobil Barn 1 GB
119 kr/mnd

Beste mobilabonnement for barn og yngre med middels data forbruk​ mai 2024

Det beste mobilabonnementet for barn og unge som passer for «middels bruk» er så langt i mai 2024 et 5 GB abonnement (Plussmobil UNG 5 GB) fra Plussmobil til 199 kr/mnd
Det beste mobilabonnement for barn i mai 2024 går til Plussmobil, Plussmobil UNG 5GB til 199 kr/mnd. Abonnementet inkluderer Fri Tale, SMS & MMS. Datakontroll & datarollover er inkludert fra start, slik at de yngste ikke kan bli ekstra fakturert. Gudbrandsdal Energi Mobil bruker Telenor dekning.
Plussmobil
0.0/5
PlussMobil UNG 5 GB
199 kr/mnd

Beste mobilabonnement for barn og yngre med mye data forbruk​ mai 2024

Det beste mobilabonnementet for barn og unge som passer for «mye bruk» er så langt i mai 2024 et 25 GB abonnement (Plussmobil UNG 25 GB) fra Plussmobil til 299 kr/mnd
Det beste mobilabonnement for barn i mai 2024 går til Plussmobil, Plussmobil UNG 25 GB til 299 kr/mnd. Abonnementet inkluderer Fri Tale, SMS & MMS. Datakontroll & datarollover er inkludert fra start, slik at de yngste ikke kan bli ekstra fakturert. Gudbrandsdal Energi Mobil bruker Telenor dekning.
Plussmobil
0.0/5
PlussMobil UNG 25 GB
299 kr/mnd

Dette er de 6 billigste mobilabonnement for barn tirsdag, mai 2024

Alle disse abonnementene inkluderer fri tale og tekstmeldinger (Se alle mobilabonnement)

Ice.net

Ringeminutter

Ring 3 numre

Tekstmeldinger

0 SMS

Dekning

Ice
1GB

data

0kr

pr. mnd

Ice.net
IceJunior 1 GB
Ring 3 numre

PRIS

0 kr/mnd

DATAMENGDE

1 GB

DEKNING

Ice
Plussmobil

Ringeminutter

Ubegrenset

Tekstmeldinger

Ubegrenset

Dekning

Telenor
1GB

data

119kr

pr. mnd

Plussmobil
PlussMobil Barn 1 GB
Fri tale, SMS & MMS

PRIS

119 kr/mnd

DATAMENGDE

1 GB

DEKNING

Telenor

Ringeminutter

Ubegrenset

Tekstmeldinger

Ubegrenset

Dekning

Telenor
1GB

data

129kr

pr. mnd

Leve UNG 1 GB
Fri tale, SMS & MMS

PRIS

129 kr/mnd

DATAMENGDE

1 GB

DEKNING

Telenor

Ringeminutter

Ubegrenset

Tekstmeldinger

Ubegrenset

Dekning

Telenor
GB

data

149kr

pr. mnd

U18 600 MB
Fri tale, SMS & MMS

PRIS

149 kr/mnd

DATAMENGDE

GB

DEKNING

Telenor

Ringeminutter

Ubegrenset

Tekstmeldinger

Ubegrenset

Dekning

Telia
2GB

data

169kr

pr. mnd

Telia Barn 2 GB
Fri tale, SMS & MMS

PRIS

169 kr/mnd

DATAMENGDE

2 GB

DEKNING

Telia

Ringeminutter

Ubegrenset

Tekstmeldinger

Ubegrenset

Dekning

Telenor
1GB

data

199kr

pr. mnd

U18 1 GB
Fri tale, SMS & MMS

PRIS

199 kr/mnd

DATAMENGDE

1 GB

DEKNING

Telenor

Andre gode forslag til mobilabonnement for barn og unge

Kanskje ikke våre anbefalinger strekker til for din smak, da har vi lagt frem noen andre forslag for mobilabonnement rettet mot barn. I listen under finner du 3 leverandører vi mener har et godt & bredt utvalg til de yngre i familien. Ice.net ruller ut et gratis mobilabonnement for barn under 13 år. Med dette abonnementet kan du ringe 3 nummer helt gratis og bruke 1 GB mobildata i Ice sitt eget nett, Ice+. 

 

Gudbrandsdal Energi Mobil tilbyr også den billigste pakken på 5 GB til yngre barn, her får du Telenor dekning, datakontroll og datarollover til en pris av 289 kr/mnd. Både Telia & Telenor (Norges største leverandører har et bredt utvalg på mobilabonnement for barn, her kan du få music freedom med og lagring i skyen. 

Ice.net

Ice Junior

kr 0 / måneden
 • 1 GB data i ice sitt eget nett
 • Ring 3 valgfrie numre i Norge
 • Fri SMS og MMS til alle i Norge
Telia

Telia Barn U16

kr 169-249 / måneden
 • Kostkontroll
 • Roam Like Home
 • Datarollover

Man kan fint også velge et “normalt” mobilabonnement til sine barn, som ikke er ment for de yngre. Her kan du legge tilsvarende sperrer helt selv (Vanligvis via “Min Side” applikasjonen mobiloperatøren tilbyr). Så du er ikke pliktet til og velge et mobilabonnement som er skreddersydd for barn, men det vil lønne seg.


Ved og bestille et mobilabonnement for barn som er spesifikt skreddersydd for de yngre slipper du ekstra arbeid. Da vil mobilabonnementet ha inkludert sperrer for kjøp og innholdstjenester allerede lagt til. Slik at du kan fint be barnet bruke telefonen som de ønsker, fordi ingen overraskelser kan dukke opp.

Selv om alt er godt og vel, finnes det fortsatt en god del fallgruver du og din familie kan støte på når du velger mobilabonnement for barn:

Datakontroll

Dette er vel den som har fakturert de Norske hjem mest de siste årene. Mange glemmer og legge til en sperre for datakontroll for mobilabonnement. Dette kan bli dyrt, spesielt om du lar Ole på 11 år bruke YouTube etter han har oversteget grensen.


Vanligvis finnes det en maksgrense på fakturering, som ligger på 399 kroner som de fleste mobiloperatører. Det betyr at etter du har gått over grensen din, så koster 1 MB mobildata 1,99 kroner. Og hvis du tenker at en YouTube video på 3 minutter i full HD bruker nesten 200 MB. Ja, da blir det fort dyrt.

 

Så vi anbefaler på det sterkeste og legge til datakontroll, både på deres mobilabonnement og for deres barn. Dette kan gjøres via applikasjonen de ulike mobiloperatørene tilbyr eller ved og ringe kundeservice.

Sprerr for innholdstjenester

Det kan være en kjempe god ide og sperre for bruken av innholdstjenester på mobilabonnement til deres barn. Her vil det bli lagt en sperre slik at dyre SMS – tjenester og telefonnummer ikke kan brukes. Det betyr at barnet deres kan ikke stemme på norske talenter 20 ganger, eller ringe dyre nummer for 50 kroner i minuttet.

 

De fleste mobiloperatører lar deg legge på disse sperrene selv i deres applikasjon som tilbys via App Store eller Google Play for Samsung telefoner. Hvis du vil være på den sikre siden, kan du alltid forhøre deg med kundeservice og be de legge på denne tjenesten selv. Eller bestille et mobilabonnement for barn, der disse sperrene er allerede lagt til.

 

Slike sperrer gjelder for femsifrede nummer, 815- nummer som er dyre og spesielt opplysningstjenester som 1881 som fort kan koste dere en formue.

Skjule barnet fra opplysningstjenester?

Det kan være smart og skjule barnet deres for opplysningstjenester. Da slipper de og få ukjente anrop fra andre personer, selgere eller personer som ringer de med en feiltagelse. 


Ved og ha mobilnummeret til barnet tilgjengelig på opplysningstjenestene kan de motta anrop telefoner som egentlig var ment til pappa eller mamma, så vi vil anbefale at disse skjules på nett.

De fleste operatører tilbyr denne sperren over applikasjonen de tilbyr, men vi vil alltid anbefale at du spør kundeservice om og gjøre denne jobben for deg. Slik at du er sikker det blir gjort.

Tips og spørsmål om mobilabonnement for barn

Hvem er bruker, og hvem er juridisk eier?

Når du registrer et mobilabonnement får du valget om å velge bruker eller juridisk eier. Juridisk eier er personen som har endringsrett og ansvaret for mobilabonnement, denne personen er ansvarlig for faktura og må være over 18 år.


Bruker har mobilabonnement registrert under juridisk eier. Et eksempel kan være Mamma som er Juridisk eier, og sønnen Ole som er bruker på familie løsningen deres. 

I 2024 går dette veldig på automatikk når du velger mobilabonnement, men det er viktig og dobbeltsjekke at bruker og juridisk eier er korrekt. Grunnen til dette er fordi det er juridisk eier som kan kjøpe ekstra datapakker, og gjøre melde om endringer på mobilabonnement. 

 

Om Ole går tom for datapakke, og han er juridisk eier kan han selv kjøpe mer data ved og sende en SMS til mobiloperatøren. Det kan fort bli en dyr affære. I dag tilbyr mobiloperatører som Ice.net, Telenor og Telia kontrolltjenester som lar deg som juridisk eier få en SMS varsling når Ole går tom for mobildata, dette har man også kontroll over på applikasjonen som tilbys av de ulike operatørene.

Mobilbruk for barn i utlandet

barn-mobilabonnement-utlandet

KOSTKONTROLL UTLANDET: Flere mobiloperatører tilbyr kostkontroll spesifikt for bruk i utlandet. Foto: SmarterTravels

Her kan du puste litt ut fordi mobiloperatører har inkludert bruken i EU og EØS for dine barn også. Altså, hvis du reiser til Gran Canaria og Ole på 11 år skal surfe på YouTube, går det helt fint. Han bruker mobilabonnement i hele EU akkurat som han skulle gjort når han var i Norge, uten ekstra kostnader.

En liten fallgruve vi har notert oss er utenlandssamtaler. Hvis du er i Norge og ringer til land som er i EU, vil dette påløpe seg ekstra kostnader. Mange tror at det er også inkludert siden det skrives om fri bruk i EU og EØS, men det er kun hvis du er innenfor den sonen.

Om Ole ringer til Gran Canaria fra Oslo, blir det dyre minuttpriser, dette kan du også legge en sperre for. Enten via applikasjonen operatøren tilbyr eller via direkte kontakt med kundeservice.

 

Hvis du reiser til land som er utenfor EU og EØS, finnes det egne pakker du som juridisk eier kan bestille for dine barn. Dette går vanligvis inn i forskjellige soner mobiloperatøren har delt opp, og satt en spesifikk kostnad for. Her anbefaler vi at du forhører deg med mobiloperatøren om du reiser utenfor EU og EØS, og dine barn trenger og bruke mobilen aktivt.

Hva er Music Freedom?

Barn elsker og streame musikk når de bruker mobiltelefonen sin, noen mer en andre. Vanligvis ville tjenester som Spotify og Tidal brukt mye mobildata. 


Nå kan du få inkludert Music Freedom i mobilabonnement til deres barn. Music Freedom lar dine barn høre på så mye musikk de ønsker via disse tjenestene uten og bruke mobildata. Det er viktig og huske på at hvis barnet er tom for mobildata, vil ikke tjenesten fungere pga av nettnøytralitet. Men om du har 1 GB inkludert, og bruker Spotify vil ikke det påvirke det du har igjen.

 

Dette er en god tjeneste som tilbys av ulike mobiloperatører, spesielt for barn som streamer mye musikk på mobilen. Se listen over for hvem som tilbyr music freedom.

Vi anbefaler også disse artiklene

Vurder tjenesten vår

Gi oss en tilbakemelding på tjenesten

Gi oss en tilbakemelding!
274 Stemmer - Gj.snitt 3.9
Dette selskapet samarbeider ikke med Fornye.no

Selskapet har ikke aktivert bestillingsfunksjonalitet på Fornye.no. Derfor kan du ikke klikke deg inn direkte på siden. Men du kan selvsagt søke dem opp på Google.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern