Slik velger du riktig mobilabonnement

Slik velger du riktig mobilabonnement

Det kan være vanskelig og velge riktig mobilabonnementet hvis du ikke vet hva du trenger, i denne guiden viser vi deg hvordan du på to minutter kan velge riktig avtale!

Dennis Kotlenko
Publisert august 14, 2022
Oppdatert august 1, 2023

Skrevet av Dennis Kotlenko

Del på:

Hvordan velge riktig mobilabonnement?

Det enkle svaret er og sammenligne avtalen du har i dag mot andre mobilabonnement inne på Fornye.no.

Undersøk disse tre punktene:

  1. Hvilken dekning passer best for deg?
  2. Hvor mye data trenger du?
  3. Er andre innholdstjenester viktige for meg?

Når du vet litt mer spesifikt hva du er ute etter kan du sammenligne mobilabonnement inne på Fornye.no. Du kan velge dekningen og innholdet du er ute etter, deretter sortere etter pris. Vi kjører også kåringer hver måned som forteller deg hvilket mobilabonnement som er best i test, så hvis du ikke vil legge av to minutter kan du hoppe rett til den testen.

Anbefalt mobilabonnement med fri data i april 2024
No data was found

Hvor oppnår du best dekning?

Folk flest har opplevd hvor forferdelig det er når man er en plass hvor det er dårlig dekning. Får du dårlig dekning på telefonen kan du for eksempel miste forbindelsen når du prater i telefonen. En annen frustrerende faktor er at du ikke kan bruke internett.

For å sikre deg at du velger riktig mobilabonnement for dine bruksvaner, bør du derfor velge et abonnement som alltid kan gi deg god dekning. Dersom operatøren kan gi deg god dekning i områdene hvor du ofte befinner deg, som for eksempel der du bor og der du har fritidsbolig, vil dette være det beste valget.

Når det gjelder byer kan de aller fleste operatører tilby god dekning. På landet, utkantstrøk og fjellet kan dekningen variere veldig. Så hva mener forbrukerne er de beste operatøren på dette feltet?

I en undersøkelse har en gruppe forbrukere kåret Telenor som beste operatør når det gjelder dekning. Telia nummer to og Ice som nummer tre. Disse tre aktørene leier ut mobilnettet sitt til mange andre leverandører. For eksempel kan Talkmore også vise til god dekning da de leier hos Telenor.

4G og 5G

Det har vært mye snakk om 4G og 5G de siste årene. Disse regnes som fjerde og femte generasjons mobilnett. Mange mobiloperatører i dag jobber med å bygge ut 5G-nett, sånn sett kan kunder se frem til både raskere tilkobling og bedre dekning.

Dersom du jakter på et mobilnett med lite forsinkelser og høy nok og god nok kapasitet, vil det være smart å velge et abonnement med 5G. Da kan du glede deg over god mobildekning uansett om du er på fjellet eller i byen.

Hva innebærer fri tale og SMS?

I dag kan de aller fleste operatører tilby deg fri SMS og tale. Dette betyr at du kan ringe og sende meldinger så mye du ønsker uten å måtte betale ekstra for dette. Du har også ubegrenset med ringetid og kan sende flere hundre SMS-er til en gitt månedspris.

Disse godene har de siste årene blitt en selvfølge, men først og fremst i Norge. Er du utenlands bør du alltid undersøke om roaming fører til ekstra kostnader.

Lurer du på hvilket mobilabonnement som passer deg? Sjekk ut beste mobilabonnement

Vurder datamengden

Det er mengden data som skiller abonnementer fra hverandre, siden så og si alle operatører tilbyr fri tale og SMS.

Så hvordan velger man riktig abonnement med tanke på datamengde. Dersom du benytter mye mobilnett på ting som strømming, sosiale medier og nedlastninger, trenger du sannsynligvis mye data i abonnementet ditt.

Er du heller en av dem som bruker internett først og fremst når du har tilgang til WiFi? Eller sjekker du bare e-post og Facebook noen få ganger? Da trenger du nok ikke de aller største datapakkene.

Prøv også ut kalkulatoren vår som viser hvilket mobilabonnement som gir deg mest mobildata for pengene.

Dennis Kotlenko er en erfaren veteran innen mobil- og salgsbransjen. Med en imponerende bakgrunn som tidligere salgssjef i en av Norges største mobiloperatører, besitter han en grundig innsikt i mobilbransjen.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern