Lendo

Refinansiering hos Lendo

Lendo er eid av Schibsted som eier de største digitale tjenestene i Norge. Schibsted eier plattformer som Finn.no, VG, Aftenposten, Prisjkat.no og mye mer!

Siden Schibsted eier de største digitale tjenestene i Norge er det lett for dem og markedsføre Lendo uten og bruke flere millioner kroner, det er nettopp derfor Lendo har blitt en av de største lånemeglerene i Norge.

Slik ser det ut når man refinansierer hos Lendo.

Burde man refinansiere hos Lendo?

Lendo samarbeider med en rekke store banker, akkurat nå er det 24 banker de samarbeider med. Dette betyr at du som kunde får tilbud fra de største bankene i Norge når du søker.

Det er vanskelig og si hvilken rente du får siden tilbudet vil variere basert på din økonomiske situasjon og hvor mye du vil refinansiere.

Den effektive renten hos Lendo vil ligge fra 5,33% til 49,92% noe som kan bli i det høyeste laget. Hvis tilbudet du havner over 25% i effektiv rente vil vi anbefale og takke nei til tilbudet.

Andre produkter hos Lendo

Lendo er også godt kjent for en rekke produkter de tilbyr, alt fra kredittkort og forbrukslån til billån. Alt i alt er Lendo en god lånemegler som megler alle typer lån du trenger til bankene de samarbeider med.

Hvordan søker du refinansiering hos Lendo?

Heldigvis gjør Lendo det enkelt for kunder og søke (Nettopp derfor kundene er fornøyd med Lendo)

Slik søker du hos Lendo:

 1. Klikk på «Søk» inne på denne siden.
 2. Fyll ut lånebeløpet når du kommer til Lendo.no
 3. Så må du fylle inn kontaktinformasjonen din.
 4. Søknaden blir sendt og du blir kredittsjekket
 5. Hvis kredittsjekken er «OK» vil Lendo sende deg de beste tilbudene de har mottatt fra bankene de samarbeider med.

Sambla Refinansiering

Skal man refinansiere hos Sambla?

Sambla er en svensk lånemegler som samarbeider med 20 forskjellige banker. Vi anbefaler alltid at du som søker velger en lånemegler istedenfor bank. Grunnen til dette er for at du vil få bedre vilkår og renter når flere banker må konkurrere om deg som kunde.

Slik ser det ut når du skal refinansiere hos Sambla.

Siden Sambla samarbeider med 20 banker er det vanskelig og gjette hva renten din vil lande på, men det vi kan si er at Sambla samarbeider med de største bankene i Norge og utvalget vil være bra så lenge du kan få et tilbud.

Vilkår og betingelser hos Sambla

Sambla har en relativt lav rente som starter fra 6,82% og strekker seg til 48,76%. Vanligvis får du høyere rente jo høyere risiko du utgjør for banken. Du kan også refinansiere opptil 600 000 kroner med en nedbetalingstid på opptil 15 år.

Hvis du skal søke hos Sambla må du oppfylle disse kriteriene:

 • Du må være minst 18 år
 • Årlig inntekt må være på minst 120 000 kroner
 • Du kan søke hos Sambla med betalingsanmerkning!

Bank2

Refinansiering med Bank2

Bank2 er en bank som tilbyr deg refinansiering kun med sikkerhet, det betyr at du kun kan få refinansiering hvis du har eier en bolig.

Refinansiering med sikkerhet hos Bank2

Det minste du kan refinansiere hos Bank2 er 300 000 kroner, og det meste du kan refinansiere er 10 millioner kroner.

Renten avhenger basert på størrelsen av avtalen du lander på, og boligen du eier. Den minste renten du kan regne med hos Bank2 starter fra 6,74%.

Husk også at hvis du refinansierer med sikkerhet tar banken sikkerhet i boligen din, hvis du ikke kan betjene lånet kan Bank2 selge boligen din for og betale ned lånet.

Bank2 eller lånemegler?

Vi i Fornye.no gjør alltid vårt beste for og sikre deg som bruker en god avtale. Derfor anbefaler vi at heller går direkte til en lånemegler som Uno Finans eller Lendo som også henter inn tilbud på refinansiering med sikkerhet.

Det krever mindre tid, og du vil få flere tilbud som vil resultere i bedre rente for deg som søker.

Sbanken

Refinansiering med Sbanken

Sbanken har trolig vært den eneste banken i Norge med så fornøyde kunder, i over 22 år har de toppet listene på Norsk kundebarometer og kan dokumentere over 500 000 kunder som har fått god kundeopplevelse, dette er bra!

Slik ser det ut når du skal refinansiere hos Sbanken.

DNB har tatt over – Er dette bra for nye kunder?

Omtalene til Sbanken har vært knall gode de siste årene, både hos Fornye.no, Bytt.no og Trustpilot. Nesten hver eneste omtale har vært 5 stjener.

Men så har det skjedd drastiske endringer de siste månedene.

Det var 2. mai 2023 DNB tok over Sbanken i en fusjon. Dessverre har ikke kundene vært fornøyd med denne endringen. I siste tid har det vært en del negative omtaler hos Sbanken som har vært godt omtalt i flere år.

SBanken har fått negative omtaler etter DNB fusjonen.

Hvis du vil lese hva kunder mener om Sbanken kan du lese omtalene direkte på Fornye.no, eller lese Trustpilot sine egne omtaler.

Sbanken tilbyr to form av refinansiering

Hos Sbanken kan du refinansiere på to ulike måter:

Refinansiere uten sikkerhet: er når du skal refinansiere forbruks gjeld som kredittkort gjeld, forbrukslån og andre typer lån som ikke er et boliglån.

Refinansiere med sikkerhet: betyr at du stiller bolig du eier til pant, da kan du ofte refinansiere mye høyere beløp og renten vil også være mye lavere.

Så begge muligheter er åpne for deg hvis du velger Sbanken.

Når du refinansierer uten sikkerhet hos Sbanken kan du kun refinansiere opptil 500 000 kroner, men hvis du har med sikkerhet i bolig kan summen strekke seg helt til 20 millioner kroner.

Lea bank

Refinansiering med Lea bank

Brabank har byttet navn til Lea bank. Gjerne les mer om dette hos Finanswatch.

Men hvem var Brabank, og er Lea bank en bank du burde refinansiere hos? Vi har svaret for deg.

Lea Bank, tidligere kjent som Brabank, har hittil hatt begrenset kjennskap i bransjen. Basert på tilbakemeldinger fra Lea Banks kunder, tilbyr de et mangfold av produkter, men i denne artikkelen fokuserer vi spesifikt på Lea Banks refinansieringstilbud.

Lea bank og refinansiering – Burde du?

Lea bank er en bank, som er ganske åpenbart når man leser navnet. Sammenlignet med lånemeglere som henter tilbud fra flere titalls banker vil Lea bank være den eneste som gir deg et tilbud hvis du søker på refinansiering gjennom dem.

Du kan refinansiere beløp fra 10 000 kroner til 500 000 kroner hos Lea Bank. Aldersgrensen er på 20 år, og du må ha en årlig inntekt på minst 140 000 kroner.

Man kan ha en nedbetalingstid på 1 år til 15 år hos Lea bank, og renten ligger fra 8,99% til 34,85% basert på størrelsen av lånet.

Skal jeg velge en bank eller lånemegler?

Vi vil anbefale deg og velge en lånemegler istedenfor Lea Bank. Vi har gode grunner til dette:

 • Velger du lånemegler må banker konkurrere om deg som kunde
 • Bankene må være mer fleksible på renten
 • Det blir en kamp om deg som kunde

Når du søker hos en bank er det kun deg og banken som starter dialog, det minimerer vinduet for forhandlinger. Derfor vil vi anbefale deg lånemeglere som f.eks Uno Finans eller Lendo.

Scoopr Refinansiering

Burde jeg refinansiere hos Scoopr?

Scoopr driver også med refinansiering, og Scoopr er en lånemegler! Om du ikke viste det er en lånemegler en tredjepart som megler låneavtalen din videre til X antall banker de samarbeider med.

Scoopr samarbeider med 18 forskjellige banker, så når du som kunde søker hos dem vil de formidle søknaden videre til samarbeids bankene deres.

Oppsiden for deg er at du bruker mindre tid pluss at bankene må knive om og sikre deg som kunde.

Skiller Scoopr seg ut blant andre lånemeglere?

Både ja og nei, Scoopr har en relativt lav rente sammenlignet med andre lånemeglere som Uno Finans og Axo Finans, men de er ikke de rimeligste.

Det som gjør at Scoopr skiller seg litt ut er at de har en veldig smidig prosess når du skal søke på lån eller refinansiering.

Du kobler deg til med Bank ID så vil Scoopr se din nåværende gjeld og komme med nytt tilbud umiddelbart, vi har prøvd det ut selv og det tok under 4 minutter (Hele prosessen!)

Hva er vilkårene til Scoopr refinansiering?

 • Du må selvsagt være over 18 år som er deres aldersgrense (En av de laveste i Norge).
 • Du må ha norsk personnummer.
 • Årlig inntekt må være på minst 140 000 kroner.
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger.

Nyttig og vite før du skal søke hos Scoopr

Skal du refinansiere hos Scoopr kan det være nyttig og vite følgende:

 • Du må ha BankID
 • Du kan også søke med medsøker
 • De tilbyr refinansiering med og uten sikkerhet.

Axo Finans

Skal jeg refinansiere hos Axo Finans?

Axo Finans er godt likt i Norge og har meglet videre over 10 000 søknader fra norske kunder til banker. Er Axo Finans en bank? Nei, man kan fort tro det siden uklarheten mellom bank og lånemegler er stor blant forbrukere.

En lånemegler er en aktør som megler forespørselen din videre til banker de samarbeider med. Uno Finans, Lendo, Scoopr er alle lånemeglere.

Deres jobb er og megle avtalen din videre slik at du får den beste renten overhode mulig.

Men hvordan vet jeg hvilken lånemegler jeg skal velge?

Når du skal velge lånemegler må du velge den lånemegleren som samarbeider med flest banker. Ja, men hvorfor det? Ganske enkelt! Jo flere banker lånemegleren samarbeider med, jo flere tilbud får du.

Det betyr at flere banker må jobbe hardere (Gi deg bedre rente) for og sikre deg som kunde.

Axo finans refinansierings tilbud

Axo Finans samarbeider med 20 banker, ikke like mye som Uno Finans og Lendo, men banken er særdeles godt likt på Trustpilot. Hele 4,8 i score basert på 4230 anmeldelser.

Hos Axo Finans kan du søke refinansiering på opptil 10 år i nedbetalingstid, og du kan refinansiere beløp fra 10 000 kroner til 600 000 kroner.

Kort forklart kan du refinansiere forbrukslån, kredittkort gjeld og smålån hos Axo Finans. Du kan ikke refinansiere boliglånet ditt hos dem.

Skal du refinansiere sum som er over 600 000 kroner? Da må du heller lese guiden vår som snakker om refinansiering med sikkerhet i bolig.

Du kan også få lavere rente hos Axo Finans

Viste du at hvis du stiller med sikkerhet til avtalen gir bankene deg lavere rente? Det stemmer. Du kan fortsatt ikke låne mer en 600 000 hos Axo Finans, men du kan få ned den effektive renten så lenge du kan stille med pant.

Men trå varsomt, så fort du stiller med pant kan du risikere og miste eiendommen hvis du ikke kan betjene lånet lenger.

Vilkårene til Axo Finans

Axo Finans følger samme vilkår som andre lånemeglere:

 • Du må være over 20 år
 • Du kan ikke ha inkasso som er aktivt
 • Ingen betalingsanmerkning
 • Norsk personnummer
 • Tilgang på BankID

Uno Finans

Praktisk informasjon om refinansiering hos Uno Finans

Uno Finans er en lånemegler som begynte og tilby forbrukslån og refinansiering tilbake i 2018. Uno Finans er en lånemegler som betyr at de henter tilbud fra flere banker når du sender inn søknaden.

Som med tradisjonelle banker vil søknaden din kun gjelde hos den banken du søker hos. Det er nettopp derfor lånemeglere har blitt populære de siste årene.

Dette åpner opp muligheten for konkurranse blant bankene, der de må tilby deg best rente for og vinne deg som kunde.

Best for refinansiering av forbrukslån, kredittkort gjeld og mindre lån.

Når du som kunde skal refinansiere må du først finne ut hvor mye du trenger og refinansiere. Hvis du skal refinansiere et beløp som er over 600 000 kroner er ikke Uno Finans noe for deg.

Uno Finans tilbyr refinansiering av usikret lån på inntil 600 000 kroner. Det betyr at du kan samle forbrukslån, kredittkort gjeld og smålån hos Uno Finans i en helt ny avtale som vil ha lavere rente.

Hvis du trenger og refinansiere beløp som er over 600 000 kroner må du lese artikkelen refinansiering med sikkerhet.

Fordeler og ulemper med Uno Finans

Selv om Uno Finans er en av favorittene i Norge er det også ulemper hos giganten. Ulempene basert på Trustpilot vurderingene er at aktøren sender ut mye reklame eller «spam» eposter til kundene sine, mest sannsynligvis for og friste dem på et nytt løp med lån.

Av ulemper vil ikke spam-mails være det verste man kan møte på, det finnes mange andre lånetakere i Norge som har høyere renter og dyre oppstarts gebyrer, noe Uno Finans ikke har noe av, tommel opp!

Eksempel på lån hos Uno Finans

For eksempel kan du refinansiere et lån på 300 000 kr over 10 år med en rente på 10,10%, og månedlig betaling vil være 3 161,40 kr. Totalt vil du betale 381 338,18 kr. Med Uno Finans kan du få en rente på 10,70%, og månedlig betaling vil være 3 245,68 kr. Totalt vil du betale 389 481,34 kr.

Slik er prosessen hos Uno Finans hvis du skal refinansiere

Steg 1 – Du sender lånesøknad: Det er gratis og uforpliktende og søke på lånetilbud eller refinansiering hos Uno Finans. De sender søknaden din videre til 21 banker som vil konkurrere om deg som kunde.

Steg 2 – De gjør en kredittsjekk: Så fort søknaden din ankommer blir det gjort en kredittsjekk av deg som kunde.

Steg 3 – De kontakter bankene: Hvis kredittsjekken blir godkjent vil Uno Finans sende søknaden videre til bankene de samarbeider med.

Steg 4 – Du får presentert tilbud: Basert på tilbakemelding fra Uno Finans får de svar fra bankene de samarbeider med på få minutter.

Steg 5 – Du må godkjenne eller avslå tilbud: Uno Finans vil deretter presentere de beste tilbudene de har fått til deg som kunde. Du må nå ta en vurdering om du er fornøyd med tilbudet. Hvis du liker forslaget kan du signere avtalen med Bank ID.