Refinansiering uten sikkerhet – Beste guiden for 2023

Refinansiering uten sikkerhet

Refinansiering uten sikkerhet er når du samler usikret lån som forbrukslån og kredittkort gjeld og pakker det inn i ett nytt lån. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvem som er best i test og hva du bør være obs på.

Refinansiering uten sikkerhet
Leo Lunde
Publisert oktober 21, 2021
Oppdatert oktober 21, 2023

Skrevet av Leo Lunde

Del på:

Hvorfor bør man refinansiere uten sikkerhet?

Hvis du har et boliglån eller usikret lån burde du alltid vurdere refinansiering, det er en fornuftig strategi som sikrer deg ett nytt lån med lavere rente.

Hvis du har havnet utpå betalingene dine og ikke kan betjene lånet fordi renten er for høy burde du vurdere refinansiering. Refinansiering er også en utmerket strategi for de som har boliglån.

Det fantastiske med refinansiering er at andre banker er villig til og kjøpe lånet ditt. Men hvorfor gjør bankene dette? Jo det er fordi de får en ny kunde som er verdt ganske mye.

Hvis du låner 2 000 000 kroner med en rente på 4% blir totalbeløpet etter låneperioden oppimot 3 200 000 kroner. Det betyr at banken tjener rundt 1,2 millioner kroner på lånet ditt etter 25 til 30 år.

Men for deg som kunde resulterer dette i lavere kostnader fordi renten blir lavere. I denne guiden ser vi hva refinansiering uten sikkerhet er, og hva det betyr for deg med usikret lån.

To lånemeglere vi anbefaler

Maks grensen du kan refinansiere opptil uten sikkerhet er på 600 000 kroner. Vi har lagt ved to lånemeglere som har markedets laveste rente, rask svartid og flere gode kundeomtaler.

1) Uno Finans (Uten sikkerhet)

Uno Finans

VILKÅR:

Effektiv rente:

Fra 10,72%

Lånebeløp:

10 000 til 600 000 kr

Nedbetalingstid:

1 - 15 år

Aldersgrense:

20 år

Inntektskrav:

120 000 kroner

Info om Uno Finans

Uno Finans (Eid av Uno Finans AS) er en lånemegler som tilbyr refinansiering både med og uten sikkerhet. Dyktige rådgivere, lav rente og lav etableringsgebyr gjør Uno Finans til en favoritt.

Hvorfor velge Uno Finans?

2) Zensum

Zensum

VILKÅR:

Effektiv rente:

Fra 9,71%

Lånebeløp:

20 000 til 600 000 kr

Nedbetalingstid:

1 - 15 år

Aldersgrense:

18 år

Inntektskrav:

120 000 kroner

Info om Zensum

Zensum startet opp som låneagent i 2016 og har siden den gang formidlet forbrukslån og refinansiering på vegne av deres samrbeidsbanker. De lover og behandle søknaden din samme dag som du søker og kan dokumentere over 5.000 positive omtaler på Trustpilot.

Hvorfor velge Zensum?

Dette kjennetegner lån uten sikkerhet som kan refinansieres

  • Forbrukslån
  • Kredittkort gjeld
  • Smålån

Hvis du har boliglån må du velge «refinansiering med sikkerhet» – Uten sikkerhet betyr at du kan kun refinansiere forbruksgjeld.

Refinansiering uten sikkerhet i bolig

Hvis du eier bolig og har forbruksgjeld kan du pakke forbruksgjelden inn i boliglånet. Da må du først velge refinansiering med sikkerhet, få en ny verdivurdering av eiendommen så inngå en ny avtale.

Ofte er utfallet en betydelig besparelse for de som har forbruksgjeld og pakker det sammen inn i boliglånet. Du kan lese mer om det her.

Hva må jeg gjøre før jeg søker på refinansiering uten sikkerhet?

Før du tar opp refinansiering uten sikkerhet må du ha kontroll på økonomien din, du må kvitte deg med alle betalingsanmerkninger og inkasso saker som er oppført på navnet ditt.

Et annet spørsmål du må stille deg selv, kan du betjene det nye lånet? Bankene vil gjøre en risikoanalyse av deg som kunde. Det er derfor du ikke kan ha betalingsanmerkninger eller inkasso gjeld når du skal søke refinansiering uten sikkerhet.

Hvis du derimot søker refinansiering med sikkerhet går det fint om du har betalingsanmerkning eller inkasso, det er fordi banken har sikkerhet i eiendommen din.

Hvem kan refinansiere?

Alle som har et lån kan refinansiere. Man må selvsagt være over 18 år, være klarert for betalingsanmerkninger og inkasso saker og presentere en ren og vedlikeholdt økonomisk historikk.

Har du for eksempel betalingsanmerkning eller inkasso kan dette gi deg nei på søknaden når du søker refinansiering uten sikkerhet. Derfor er det veldig lurt og rydde opp i dette før du vurderer og refinansiere.

Hvem kan ikke refinansiere?

Og få refinansiering uten sikkerhet er strengt. Du kan ikke ha:

Dersom du trenger og refinansiere forbruksgjeld men har betalingsanmerkning eller inkasso kan du vurdere refinansiering med medsøker.

3 grunner til og refinansiere

Det er mange gode grunner til og velge refinansiering, men nå skal vi se på 3 gode grunner:

  1. Du har mange lån med høye renter – du kan da plassere dine lån inn i et refinansieringslån og spare penger og kutte renten

  2. Du har kanskje mistet oversikten over gjelden, og du har mange fakturaer du forholder deg til. Da bør du refinansiere.

  3. Du ønsker og spare penger, og få samlet alt inn i en faktura.

Refinansiering av smålån

Smålån er et mindre forbrukslån og har samme struktur som forbrukslån har. Det som gjør smålån unikt er at låneperioden er kortere, lånebeløpet er mindre og renten er høyere. Derfor kan det være gunstig for flere som har smålån og refinansiere.

Hvis du har fem forskjellige smålån med sine ulike renter kan det være lurt og pakke alt sammen inn i et refinansieringslån, da kan du også forhandle deg frem til en lavere rente.

Hvordan regner jeg ut renten på lånet?

En veldig viktig og enkel regel for og beregne renten går som følger, jo mindre du låner uten sikkerhet jo høyere er renten din. Om du kan låne med sikkerhet og på en lengre periode, kan du få bedre rente.

Refinansiering med sikkerhet i bolig

Dersom du har betalingsanmerkninger og inkasso saker kan man få refinansiert med sikkerhet i din egen bolig, da forsvinner også betalingsanmerkninger og inkasso saker som du har under navnet ditt.

Det er også noe som heter omstartslån, som er akkurat det samme som refinansiering med sikkerhet i bolig. Dersom du skal ha omstartslån må du eie bolig eller eiendom.

Dersom du går direkte fra et boliglån til et refinansiert boliglån med sikkerhet i boligen, kan du oppleve høyere rente, men om du går fra forbrukslån til en ny refinansieringslån kan du oppleve lavere rente.

Refinansiering av forbrukslån

Som vi har nevnt burde du refinansiere dersom du har mange smålån eller kredittlån. Har du flere lån, og flere fakturaer som faller med ulike forfalls datoer? Da burde du refinansiere for og samle alt i en ny regning som har lavere rente en tidligere.

Man kan bruke pengene til hva som helst egentlig, det som er mest populært er at folk flest bruker de til reise, hygge og oppusing av bolig og lignende.

Når du velger og refinansiere forbrukslånet ditt tar du opp et større lån, isteden for å forholde deg til flere. Som regel ender du opp med en lavere rente en det du hadde fra før.

Spørsmål og svar om refinansiering

Dersom du har flere smålån eller kredittlån kan du refinansiere dette. Hvis du for eksempel sliter med mange ulike lån, smålån kredittlån kan du samle alle disse inn i en faktura (refinansieringslån). Som regel kan dette lånet komme med lavere rente også.

Dersom du har flere smålån og kredittlån du betaler kan du sjekke ut om refinansiering er lurt. Det som er greit med og refinansiere er at du samler alle lån og baker de inn i ett lån, på denne måten får du bedre oversikt og lavere rente.

Hvis du refinansierer med sikkerhet går det fint med betalingsanmerkning. Men du kan ikke refinansiere uten sikkerhet med betalingsanmerkning.

Først må du finne ut hvordan du ønsker og refinansiere. Skal du refinansiere med eller uten sikkerhet? Når du vet dette kan du følge disse stegene:

  1. Sammenlign alle bankene vi jobber med her.
  2. Velg banken som passer dine kriterier.
  3. Klikk på «Gå til bank» så videresendes du til banken.
  4. Fyll ut skjema hos bank og signer med BankID.

Leo Lunde er en journalist med spesialfelt innen forbrukersaker, forsikring, reise og personlig økonomi. Han er også ansvarlig redaktør i Canariavisen.no

Fant du ikke det du lette etter?

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern