Refinansiere forbruksgjeld

Refinansiere forbruksgjeld og forbrukslån

Sist oppdatert tirsdag, september 2022
Lavest rente!
Opptil 600 000 kr
10 000 - Eksempel: effektiv rente 10.70%, 600 000kr, o/15 år, kostnad 572 590. Totalt 1 172 590
10,7%
Rente
23 år
Aldersgrense
120 000 kr
Årlig inntekt

LÅNEBELØP

600 000 kr

EFF. RENTE

10,7%

MIN. ALDER

23 år

INNTEKT

120 000 kr
Best i test!
Opptil 600 000 kr
10 000 - Eksempel: Nominell rente 11,9%, effektiv rente 12,71%, lånebeløp kr 600 000 med nedbetaling over 10 år, kostnad kr 433 383, totalt kr 1 033 383.
12,71%
Rente
20 år
Aldersgrense
200 000 kr
Årlig inntekt

LÅNEBELØP

600 000 kr

EFF. RENTE

12,71%

MIN. ALDER

20 år

INNTEKT

200 000 kr
Få 15 tilbud!
Opptil 500 000 kr
10 000 - Eksempel: 120 000 kr over 5 år, effektiv rente 11%, kostnad 34 341kr, totalt 154 341 kr.
13,7%
Rente
20 år
Aldersgrense
120 000 kr
Årlig inntekt

LÅNEBELØP

500 000 kr

EFF. RENTE

13,7%

MIN. ALDER

20 år

INNTEKT

120 000 kr

Hva er forbruksgjeld?

/
/
Refinansiere forbruksgjeld
Forbruksgjeld

Forbruksgjeld er din gjeld som inkluderer forbrukslån, kredittkort, smålån og andre typer lån du har som har høyere rente en vanlige “standard-lån” på. For dem som søker på lån uten sikkerhet så står dere fritt til og bruke pengene på hva dere ønsker, men når du har tatt på et slikt lån uten sikkerhet får du forbruksgjeld.

Forbruksgjeld er det større begrepet en bare forbrukslån, forbrukslån er en type lån, mens forbruksgjeld gjelder alle smålån og kredittlån du har opparbeidet deg.

Hva brukes forbruksgjeld til?

Forbrukslån og forbruksgjeld brukes til mye forskjellig. Mange får forbruksgjeld når de tar et usikkert lån som forbrukslån. Du har vell sikkert sett på TV- programmer som luksusfellen som snakker om flere som havner i gjeldskrise fordi de tar på et så stort lån som de ikke kan betjene i ettertid.

Dersom du er i en økonomisk vanskelig situasjon kan det være gunstig og ta seg et lån, men da må du passe på at lånet har en relativt lav rente og at du kan betjene det.

Vi skal nå se på de mest populære grunnene til at privatpersoner påtar seg forbruksgjeld:

Investeringer

Investeringer er veldig populært blandt dem som har forbruksgjeld. Du har sikkert hatt en idee før som du ønsker og kick-starte, men du mangler kapital!

I disse tilfellene er det mange som søker på forbrukslån uten sikkerhet, og bruker dette beløpet på og finansiere investeringene sine.

 

Du kan selvsagt investere pengene dine på den måten du ønsker, enten om det i aksjer eller i et selskap til tror på. Her er det viktig at du gjør en god undersøkelse før du investerer, fordi beløpet du har lånt må betales tilbake med renter.

Penger til bolig

Skal du inn på boligmarkedet i Norge kan det være dyrt. Er du førstegangskjøper må du ha 15% egenkapital klart – Og gjerne litt mer for kanskje oppussing og dokumentavgifter.

I Norge kan 85% av beløpet bli finansiert fra banken, men du trenger også og få tak på de resterende 15%. Hvis du ikke har spart opp penger, eller vært dårlig med økonomien er det mange som søker på forbrukslån, altså forbruksgjeld.

Det kan være dyrt og ta forbrukslån for og bruke dette som egenkapital, vi anbefaler ikke at du gjør det. Men dersom du skal søke på forbrukslån og bruke det til egenkapital for bolig bør du finne en bank som tilbyr deg gode vilkår og lav rente.

Diverse utgifter

Av og til så trenger man mer penger – Og da er forbrukslån eller smålån veldig aktuelt. Dette er lån du får svar på i løpet av kort tid, og som regel krever heller ikke sikkerhet.

Mange har forbruksgjeld som har blitt brukt til diverse ting som reise, hobby, familie eller oppussing. Man står selvsagt fritt til og bruke alle pengene på ønsker helt fritt.

Skal du refinansiere forbruksgjeld eller forbrukslån bør du og ta kontakt med en bank. Du burde få en god oversikt over kostnadene dine, og selvsagt kvitte deg med betalingsanmerkninger og inkasso før velger og refinansiere forbruksgjeld.

Refinansiere forbrukslån uten sikkerhet

Hva er refinansiering uten sikkerhet?

Refinansiering uten sikkerhet betyr at du samler alt av gjeld inn i ett nytt refinansieringslån med lavere rente. Ved å samle dyre forbrukslån og smålån inn i et refinansieringslån vil du spare penger i form av en lavere rente, mindre terminkostander og en enklere økonomi og håndtere.

Dersom du ikke kan stille med sikkerhet i bolig, eiendom eller kausjonist er det bedre at du søker på refinansiering av forbrukslån uten sikkerhet.

Refinansiering tilbys av de fleste banker i Norge og mange har gode renter i tillegg. Vil du refinansiere forbrukslån med sikkerhet? Les videre.


Dersom du er i en økonomisk vanskelig situasjon kan det være gunstig og ta seg et lån, men da må du passe på at lånet har en relativt lav rente og at du kan betjene det.

Vi skal nå se på de mest populære grunnene til at privatpersoner påtar seg forbruksgjeld:

Refinansiere forbrukslån med sikkerhet

Hva er refinansiering med sikkerhet?

Refinansiering med sikkerhet er når du plasserer tidligere forbrukslån og gjeld inn i ett nytt refinansieringslån med bolig eller eiendom som sikkerhet.

Hvorfor bør jeg refinansiere med sikkerhet?

Grunnen til dette er fordi du får kuttet ned boliglånsrenten, du får også bedre rånerammer og forholde deg til. Dersom du har hatt høy rente på forbrukslån er det lurt og refinansiere forbrukslånet inn i refinansiering med sikkerhet, der du bruker bolig eller eiendom som sikkerhet.

Kan jeg refinansiere forbruksgjeld hvis jeg har dårlig kredittscore?

Dersom du har dårlig kredittscore kan du fortsatt søke om og refinansiere forbruksgjelden din. Mange banker i Norge er strenge når det gjelder hvem de låner penger ut til.

Grunnen til dette er fordi banken driver jo bedriften for og tjene penger. Når de låner ut penger til deg som søker gjør de en risikoanalyse, de undersøker økonomien din for og se om du kan betjene lånet.

Det finnes banker i Norge som lar deg refinansiere forbruksgjeld om du har dårlig kredittscore, det kan også innebære at du må stille med sikkerhet i bolig eller eiendom.

Hvis du er litt usikker på om kredittscoren din er bra nok til og refinansiere, så kan du gjøre en gratis kredittsjekk for og se om du vil få lånet innvilget.Forbruksgjeld i Norge

Norge er i verdenstoppen når det kommer til gjeld. Vi har utviklet en enkel oversikt slik at du kan se hvor mye Norge har i forbruksgjeld. Disse tallene er hentet fra Gjeldsregisteret. Hvis du skal refinansiere forbruksgjeld bør du undersøke disse tallene nærmere.

Type

Saldo (Årlig gjennomsnitt)

September 2021

Forbrukslån

75,1 mrd

75,5 mrd

Kredittkort

50 mrd

47,3 mrd

Betalingskort

0,0 mrd

0,0 mrd

Annen usikret gjeld

18,2 mrd

13,7 mrd

Forbruksgjeld og forbrukslån i Norge

Selvom forbruksgjelden har falt i Norge er vi fortsatt det landet i verden med mest privat gjeld. Vil du lære mer om forbruksgjeld til nordmenn? Sjekk ut artikkelen fra Endre Reite hos forskning.no

Forbruksgjelden til Nordmenn har falt jevnlig siden begynnelsen av 2020. Koronasituasjonen har vært en av årsakene til at forbruksgjelden i Norge har falt.

Fornye.no ønsker og gjøre det enklere for deg og refinansiere forbruksgjeld, dette kan du gjøre ved og bruke sammenlignings tjenesten som er på toppen av denne siden.

Les også: 94 milliarder kroner i forbruksgjeld er borte siden begynnelsen av året – Pengenytt.no

Logg inn
Dette selskapet samarbeider ikke med Fornye.no

Selskapet har ikke aktivert bestillingsfunksjonalitet på Fornye.no. Derfor kan du ikke klikke deg inn direkte på siden. Men du kan selvsagt søke dem opp på Google.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern