Beste og billigste fiber i Lillehammer

Sammenlign og finn de beste og billigste avtalene for fiber der du bor!

Få tilbud på fibernett i Lillehammer

Hvem tilbyr fiber i Lillehammer?

Beste og billigste fiber i Lillehammer
Fiber i Lillehammer

Det finnes mange forskjellige leverandører av fiber nett rundt omkring i Norge, men om du skal ha fiber bredbånd i Lillehammer må du forholde deg til noen få aktører.

Dersom du er ute etter det beste og billigste fiber avtalen som finnes i Lillehammer, må man sammenligne diverse avtaler eller fylle ut skjema vårt for og bli kontaktet med et tilbud. Begge to fungerer like bra.

Eidsiva tilbyr fiber i Lillehammer

Det finnes selvsagt flere aktører man kan kontakte, men etter grundig undersøkelse fra våre journalister hos Fornye har vi kommet frem til at det er Eidsiva som har best utvalg av fiber avtaler i Lillehammer.

Du kan selvsagt undersøke med andre fiberleverandører som Telia og NextGenTel, men vi presiserer at nedslagsfeltet til Eidsiva er i innlandet, altså på Lillehammer.

Dette er den beste fiberleverandøren i Lillehammer

Krever medlemskapBeste og billigste fiber i Lillehammer

Fiber-infrastruktur på Lillehammer

Lillehammer ligger ganske langt fremme når det gjelder utviklingen av Fiberbredbånd infrastrukturen. Kommunen investerer stadig vekk flere millioner for å forsterke infrastrukturen og tilby fiber bredbånd til flere nye kunder.

Eidsiva har en særdeles dominerende rolle når det kommer til dekningsgraden på fibernett i Innlandet. Her er det nemlig Eidsiva som kan tilby fiberbredbånd til de fleste som bor i Lillehammer. Telenor og Telia er kjempe store konkurrenter av Eidsiva, men nedslagsfeltet til Eidsiva har alltid vært i Innlandet.

Så hvis du bor i Lillehammer, kanskje du burde vurdere Eidsiva. Skal nærmere med din kommune hva som skal bygges ut av fiberbredbånd i nærmeste fremtid.

Hvorfor er fiber raskere en ADSL?

ADSL: bruker telefonlinjer for å overføre data langs kobberkabler fra din nærmeste telefonsentral til ditt hjem eller kontor. Jo lenger du er fra sentralen, desto lavere vil hastigheten din være. Kobberkabler er ofte påvirket av trafikken på nettet: Jo mer Internett-trafikk, desto lavere nedlastingshastighet – akkurat som trafikk på veiene.

Fiberinternett: noen ganger referert til som «superraskt bredbånd» – bruker fiberoptiske kabler for å overføre data. Dette betyr at dataen har potensial til å reise med lysets hastighet, og påvirkes ikke av avstanden din fra sentralen. Den kan også håndtere mye høyere trafikkmengder uten at nedlastingshastighetene dine påvirkes.

Hvor mye koster fiber i Lillehammer?

Flere fiberleverandører tilbyr deg gratis etablering dersom du signerer en lengre avtale med dem. Vanligvis kan en slik etablering komme på opptil 30 000 kroner dersom det ikke finnes fibernett inngang til boligen eller leiligheten.

Det som er veldig vanlig er at flere i en kommune går sammen og signerer et dokument der alle sammen registrerer seg som kjøpeklare kunder av fiber bredbånd. Da vet kommunen med sikkerhet at det finnes X antall personer som ønsker fiber bredbånd, og dersom tallet er høyt nok vil de iverksette installasjon og utbygging av fiber infrastruktur i området.

Disse kostnadene dekker som regel kommunen (Lillehammer Kommune)

Hvordan tjenester får jeg med fiber pakken?

Hvordan tjenester du får når du bestiller fiber avhenger det av hvilken pakke du velger hos leverandøren. Flere fiber leverandører i Lillehammer tilbyr deg f.eks en TV-pakke der du får med X antall kanaler i en periode. Det finnes også leverandører som gir deg en gratis periode på opptil 6 måneder dersom du signerer en fiber bredbånd avtale med dem.

Les også: Billig bredbånd

Hvordan får jeg fiber i Lillehammer?

Så nå har tiden kommet der vi skal fortelle deg hvordan du kan sikre deg det beste og billigste fiber avtalen i Lillehammer. La oss ta en nærmere titt på hvordan vi kan gjøre dette:

1. Sjekk om du har fibertilkobling til adressen

Det første vi må gjøre er og finne ut om du kan få fiber til din adresse i Lillehammer. Husk at det finnes fortsatt mange steder i Norge som ikke har fiber tilgjengelig, så om du bor langt borte fra lokalstrøket kan du muligens få avslag.

2. Sammenlign og finn riktig fiber avtale for ditt behov

Når du har funnet en leverandør som kan tilby deg fiber, må vi også velge riktig pakke som passer behovet ditt. Trenger du andre tjenester med i fibernettet? Mange ønsker ekstra tjenester som TV-pakken når de bestiller fiber bredbånd.

Som vi nevnte tidligere er det mange som bor i Lillehammer som ønsker seg fiber, men noen leverandører tilbyr bedre vilkår en andre. Derfor kan du søke direkte på et uforpliktende tilbud hos Fornye og bli kontaktet direkte med en relativt god avtale.

3. Valg av utstyr og installasjons dato

Når du skal få installert fiber i huset er det greit og avklare hvordan type modem du trenger og når montøren dukker opp på døren for og bistå med installasjonen av fiber. Vanligvis får du tilsendt modem/ruter i postkassen, dersom du har bestilt at en montør skal dukke opp tar denne montøren med seg ruter og står ansvarlig for installasjonen.

Her kan du få fiber i Innlandet.

Bor du i Innlandet og lurer på om du kan få Fiber? Her har oversikt over hvilken byer i innlandet som kan få fiber:

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern