Slik sperrer du et kredittkort

Slik sperrer du kredittkort

Har du mistet eller fått kredittkortet ditt stjålet? I denne guiden forteller vi deg hvordan du raskt kan sperre den.

Kredittkort for studenter
Morten Haugdahl Lie
Publisert august 14, 2022

Skrevet av Morten Haugdahl Lie

Del på:

Slik sperrer du ditt kredittkort

Trenger du å sperre kredittkortet ditt, bør du gjøre det raskt ved å ringe banken eller kredittkortselskapet. Da ringer du enkelt til kundeservice hos den finansinstitusjonen du fikk kredittkortet hos.

Bank

Telefon

Morrow Bank

(+47) 21 00 74 50

TF Bank

(+47) 56 99 92 00

Santander

(+47) 21 08 35 00

Re:member

(+47) 73 89 77 55

Bank Norwegian

(+47) 23 36 16 99

IKANO

(+47) 66 85 86 00

Coop MasterCard

(+47) 64 87 50 00

365Direkte

(+47) 987 00 365

Instapay

(+47) 21 51 93 00

I tillegg kan du få bekreftelse på at du har meldt om sperring av kort. En kundebehandler vil fortelle deg om det har vært noe transaksjoner med kortet siden du mistet det. Det kan hende at transaksjonshistorikken ikke er helt oppdatert dersom du er raskt ute med å sperre kortet. Dermed må du se på kredittkortregningen når denne kommer.

Du kan som regel ringe et eget telefonnummer til kredittkortselskapet også. Dette er et nummer du kan ringe for nettopp sperring av kort når som helst på døgnet. Dermed trenger du ikke å vente til neste dag dersom du oppdager at kortet er borte om kvelden.

Blir du frastjålet vesken din hvor både telefonen og lommebok ligger, bør du spørre noen om å få låne telefon slik at du får ringt og sperret kortet. Husk at det er kjempeviktig å melde fra så raskt som overhodet mulig.

Ny telefon? Sørg for å lagre telefonnummeret for sperring av kort

Det er livsviktig å sperre kredittkortet dersom dette er mistet. I den forbindelse er det smart å lagre telefonnummeret for sperring av kort på telefonen. Som regel står kredittkortselskapets nummer på kredittkortet ditt. Finner du ikke kortet ditt kan du enkelt søke opp nummeret hos den aktuelle banken av kredittkortet.

Kan jeg sperre kredittkortet mitt på andre måter?

Ja, du kan ringe, sende e-post eller sperre direkte via Min Side hos de bankene som tilbyr denne funksjonen. Det raskeste er appen, men dersom du ikke vet eller kan bruke mobilappen burde du ringe inn raskest mulig.

Sperre kredittkort uten å ringe?

Hos de aller fleste kredittkortselskap og banker av kredittkort kan du finne «sperre kort» på deres nettside. Alt du trenger er å logge inn på nettsiden så kan enkelt sperre kortet ditt uten å prate med noen.

Husk at du må bruke en BankID-brikke eller BankID på mobil når du skal logge deg inn på nettsiden.

En annen måte å sperre kredittkortet på er å sende en e-post til din kortutsteder. Her kan du skrive at du ønsker å sperre kortet. Du må imidlertid være klar over at det vil ta lengre tid å få sperret kortet, enn om du for eksempel hadde ringt.

Har du ingen mulighet til å ringe for å få sperret kortet så kan dette være et godt alternativ. Det er i tillegg viktig å melde fra i forbindelse med ansvarsforhold. E-posten du sender blir da et bevis på at du har meldt fra så fort du fant ut at kortet ditt var borte.

Kredittkortregningen avslører om kortet er blitt brukt

Dersom noen har stjålet kredittkortet ditt, eller du selv har mistet det, bør du se nøye på neste kredittkortregning. Til tross for at du fikk sperret kort raskt, bør du se ekstra godt om du ser en transaksjon som du selv ikke har gjort med kortet.

Finner du ut at kortet har blitt brukt av noen andre må du ta kontakt med banken din med en gang for å varsle om dette.

Si ifra med en gang så øker sjansen for å slippe unna med skrekken

Varsler du om mistet eller frastjålet kredittkort med en gang så kan det hende du slipper unna med skrekken. Dersom du heller ikke har oppbevart PIN-koden din tilgjengelig for andre folk, kommer du ikke til å belastes for svindelforsøk med kortet.

Dette bunner likevel ut i at du varsler ifra med en gang kortet er borte. Derfor må du alltid være klar over hvor du har kortene dine. Ligger ikke kortene der de skal så må du melde ifra til banken så fort som mulig.

Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spisskompetanse på finansprodukter og kredittkort.

En søknad – 4 tilbud

Lendo kredittkort

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern