Billig domene

Sammenlign domene leverandører og finn de billigste tilbyderene

billig-domene

DOMENE: Mange ønsker seg domene for og utvikle sine hjemmesider, enten for bedriften eller privat bruk.
I denne artikkelen viser vi deg hvor du finner de billigste domene i landet for 2020. Foto: Milos Kraniszki

Er billig domene like bra?

Det er faktiskt ikke dyrt og registrere et domenet nå til dags, men du kan oppleve dramatiske prisforskjeller fra ulike leverandører. Et billig domene er like godt som et dyrt domene, men spørsmålet er hva er det som forårsaker prisforskjellen?

 

Mange ulike domene leverandører tilbyr kampanjer der de reklamerer med billig domene og tilbyr merkjøp som webhotell, domene e-post og nettsidebygger. Vi skal vise deg hvor du får tak i de billigste domenene i Norge for 2020.

PS: Hvis du trenger noe enkelt og raskt anbefaler vi og velge et billig domene du finner tidlig. Det er ikke vits og over komplisere saken hvis du trenger kun et domene-navn. Hvis du ønsker flere domener og andre tjenester så kan man faktiskt få bedre priser fra leverandørene, derfor vil det lønne seg med litt research og sammenligning hvis antall domener er større.

Registrarer hvor du kan kjøpe billig domener

Billig domene

Det finnes flere tusen forskjellige registrar-selskaper som lar deg registrere domener, disse finner du i alle verdens land. Vi skal nå vise deg hvem av disse domene leverandørene som tilbyr de billigste domenene for deg i Norge. Selskapene vi presenterer under er de største i markedet og tilbyr ulike tjenester som webhotell, nettsidebygger og mye mer ved sine domene-pakker.

Informasjon om billig domene

Hvorfor trenger jeg et domene?

Et domene har blitt ekstremt populært og ha hvis du driver bedrift eller ønsker og promotere for noe på nett. Med et domene kan alle i verden enkelt søke opp adressen og se innholde du publiserer på bestemt domene. Egentlig så besøker man IP – adresser, men det blir skjult med spesifikke domenenavn. 

Hvordan finner jeg billig domene?

Det finnes flere leverandører som tilbyr kortsiktige kampanjer på domener. Webhuset tilbyr .no eller .com domene til 7,- kroner for et helt år som er kjempe billig, men viktig og huske på at prisen øker etter kampanje perioden til fullpris. Hvis du ser etter en leverandør som kan tilby en full pakke til rimelig kostnad er det viktig og avdekke behovet ditt deretter kontakte selskapet direkte for å se hva de kan gi deg. Mange domene leverandører bundler produktene sine med webhotell eller domene e-post for og dekke behovet ditt enda mer. Derfor blir det vanskelig og si nøyaktig hvem som er billigst. Kampanje messig syntes vi 7,- kroner for et domene hos Webhuset er en god avtale og dermed stikker du av med et billig domene.

Sjekk om domene er ledig

Du har sikkert hørt om domener som Google, YouTube, Amazon og Yahoo. Dette er verdenskjente bedrifter som har korte og enkle domene navn. Etter du har planlagt hva selskapet, eller hva hjemmesiden skal hete bør man velge en domene som samsvarer med firma navnet. Det burde også være enkelt og søkevennlig på Google.

 

Søkevennlig på Google betyr f.eks: du driver en bedrift som fikser opp gamle mobiltelefoner, om ditt domene er www.mobilfiks.no og en kunde søker på Google etter mobil fiks, vil deres hjemmeside dukke opp på første siden. Dette bidrar til mye god trafikk.

 

Når du besøker domene leverandøren tilbyr de fleste et søkefelt som lar deg se om domenet er ledig eller ikke. Hvis ikke leverandøren tilbyr dette kan du bruke https://whois.icann.org/en.

 

Hvis du ønsker og bestille et Norsk .no domene må du søke via en domeneforhandler som tilbyr .no domener. Her er Proisp og domeneshop noen av mulighetene.

Forvaltning av domener

Domener forvaltnes av ulike organisasjoner. Disse organisasjonene deler ut retten til eierskapet av domenet til tredje-parts aktører som selger disse domene videre til deg, også kjent som domeneregistrarer.

 

Når det gjelder toppnivået i hele verden av administrasjon for domener og domeneregistrering er det Amerikansk eide selskapet ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) som styrer.

 

Selskapet har skrevet i sine formålsparagrafter at de driver et nonprofit-basis, som betyr at de driver et habilt og trygt foretak og skal oppføre seg allmennyttig. Selskapet driver under en lisens fra USAs handelsdepartement med hovedkontor i California, Marina del Rey. Det har vært forsøk på globalisering av domeneforvaltning flere ganger i FN, men ingen resultat har oppstått med og globalisere dette helt enda. Så kort forklart sitter Amerikanerne med myndighet over nettet enda.

Forvaltning av domener i Norge

I Norge er det domenet-navnet .no vi bruker for og identikere at hjemmesiden er Norsk. Norske domener er forvaltet av den private organisasjonen NORID, også kjent som Norsk Registreringstjeneste for Internett Domenenavn. NORID tilbyr også andre tredje-parts leverandører myndigheten til å selge og registrere domener.

NORID er også et privat aksjeselskap ( UNINETT Norid AS ) og derfor ikke et forvaltningsorgan. Derfor er NORID under tilsyn av Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet, også kjent som NKOM.

Domene spekulasjon

Det har lenge vært god business i og kjøpe gode domener deretter selge de videre til bedrifter eller personer som virkelig ønsker disse domenenavnene. Man kan fort tenke seg at man i 2020 kan rappe opp mange gode domener, deretter selge disse videre, men denne forretningens veien har blitt mindre lukrativt gjennom de siste årene.

 

Likevel kan vi bla opp interesante artikler der NAV.no ble kjøpt opp for 4,3 millioner kroner fra et arkitektselskap som gjorde gode penger på kjøpet. VG skriver også at Andre fikk tilbud på 8 millioner kroner for domenet by.com. 

 

Når man leser tenker man at man skal gjøre store summer. Tiden har forandret seg og denne perioden er over, de fleste gode navn er allerede kjøpt opp. Nå bygges domener opp via gjenkjenningsverdi og hvor mye trafikk en side har, det er det som er verdifullt i dag. 

EKSEMPEL: Her ser du et eksempel på noen som skal selge domenet sitt via Finn.no

Spørsmål og svar til billig domene

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern