Ti morsomme fakta angående domenenavn

Del gjerne artikkelen om du finner den interessant

Det krever ikke en domenekspert å vite at Internett vokser og har vokst eksponentielt. Hver dag blir mer informasjon gjort tilgjengelig på nettet for å gjøre alt du trenger for å finne mer tilgjengelig. Man kan lære om nesten alt kun ved bruk av nett.


Faktisk er det 326.4 Millioner domener som er registrert i dag, og tallene klatrer i høysetet. Hvor fort? Sjekk statistikken i morgen, så ser du hvor raskt webområdet vokser.


Du vet kanskje allerede at .com er det mest populære valget for TLD-er, men når internettlandskapet endres hver dag, er det fortsatt mange fakta som kan overraske deg.


Test kunnskapen din med disse ti fascinerende sannhetene om domenenavn:

1. Det første registrerte .COM-domenenavnet var Symbolics.com

15. mars 1985 ble Symbolics.com det første offisielt registrerte .COM-domenet. Symbolics Computer Corporation kjøpte opprinnelig domenet til det banebrytende selskapet for utvikling av datamaskiner. Domenenavnet har siden blitt anskaffet og selger reklame på hjemmesiden, slik at hvem som helst kan «eie et lite sted i historien.»

2. De fleste domener kan kun være 63 tegn lange

Ulike domeneutvidelser har forskjellige regler og forskrifter. De fleste TLDer krever imidlertid at domenenavnet ditt ikke skal være lengre enn 63 tegn. Det er standarden for de mest populære TLD-ene og mange landskodedomener.

Grensen på 63 tegn har ikke stoppet noen mennesker fra å bli kreative med domenenavnene sine, som den faktiske Welsh Village som eier dette domenet: http://www.llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll-llantysiliogogogoch.com/

Dette ble i senere tid kjøpt opp av et Kinesisk selskap som driver salg & reklame på siden.

3. Du kan fremdeles få et Sovjetunion-domene

Med mindre det ble skrevet ut før 1991, finner du ikke Sovjetunionen på et kart. Fortsatt har statens tilstedeværelse på nettet overlevd med .su-domenenavn. Antall registreringer av .su-domener fortsetter å vokse til tross for Sovjetunionens demontering.

4. Youtube.com var en Valentinsdag-baby

Youtube.com ble registrert som domenenavn 14. februar 2005. Det var en dag med massiv forvirring for et selskap som het Universal Tube & Rollform Equipment. Selskapets domene, Utube.com, ble overveldet av trafikk og fikk serverne til å krasje. Senere tid ble domene Utube.com kjøpt for en stor sum for og drive reklame.

5. Alle “A” .com-domener er tatt

Merkelig nok er alle domenenavn med bokstaven A gjentatt i rekkefølge fra 1-63 registrert. Vi beklager og komme med den dårlige nyheten hvis du planla å registrere www.aaaaa… 63 ganger .com.

6. Det dyreste domenet ble solgt for $49.7 millioner

I 2010 ble verdens dyreste domene solgt av QuinStreet (Carinsurance.com) til hele 49.7 millioner dollar noe som tilsvarer nesten 500 millioner norske kroner i dagens kurs.

I 2007 ble VacationRentals.com som var på tiden verdens dyreste domenekjøp, kjøpt til en pris av $ 35 millioner dollar. Brian Sharples kjøpte domenet for sin online ferieutleievirksomhet, HomeAway.

Det er forskjellige lister tilgjengelig på nettet som viser de dyreste domenenavnene, men et intervju med Sharples bekreftet avtalen. «Jeg mener vi kjøpte et nettsted i USA som heter VacationRentals.com for 35 millioner dollar.» han sa: «Den eneste grunnen til at vi kjøpte den, var at Expedia ikke kunne ha den URL-en.»

7. Domenenavn er vanligvis 11 tegn lange

De starter også ofte med bokstaven S. Dette er sannsynligvis fordi flere engelske ord begynner med S enn med noen annen bokstav. 

8. Google.com skulle egentlig være Googol.com

Google-gründerne, Larry Page og Sean Anderson hadde tenkt å navngi selskapet deres «Googol», betegnelsen for nummerverdien 1 etterfulgt av 100 nuller. De to gjorde en mindre stavefeil da de satte seg for å søke om “googol” var tilgjengelig som domenenavn. Google.com ble registrert, og resten er historie.

9. Alle domene med tre tegn er tatt

Det er over 50 000 tegnkombinasjoner du kan lage for tre-karakter domener, og de er alle registrert. Tre-karakter domenenavn er hot.com fordi de er raske og enkle å huske. I 1997 ble alle tre-karakter .com-domenene talt for, noe som siden har inkludert .net, .org, .info, .biz og mange andre TLD-er.

10. En gang registrerte en kar nesten 15 000 domener på en dag

Det er sant. Crafty domain speculator, Mike Mann kjøpte en gang 14.962 domener i løpet av 24 timer. Da han ble spurt om investeringen hans, svarte han «Jeg er bare grådig, jeg vil eie verden.» Ingen spørsmål flere spørsmål ble besvart av Mike.

Andre populære artikler

Vurder tjenesten vår

Gi oss en tilbakemelding på tjenesten

Gi oss en tilbakemelding!
0 Stemmer - Gj.snitt 0

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern