Billig mobilt bredbånd 2020

Norges billigste mobile bredbånd september 2020

Talkmore, Telia og Telio tilbyr de billigste avtalene på mobilt bredbånd i 2020

SIST OPPDATERT september 26, 2020

Med billig Mobilt Bredbånd får du en enkel måte og surfe på nett når du er på farten. Det kan fungere via en ruter med SIM inngang eller kun et SIM kort til Nettbrett. Det er stor konkurranse i markedet. Vi har derfor sammenlignet og funnet de beste og billigste avtalene for mobilt bredbånd som du kan bytte til i 2020. Hittil i september er det Talkmore, Telia og Telio som tilbyr de billigste avtalene på mobilt bredbånd.

ruter-koblet-til-billig-mobilt-bredbånd

FÅR JEG MED EN RUTER?: Noen leverandører tilbyr ruter til mobilt bredbånd ved en avtaletid, da får du f.eks ruteren til kr 1,- med en bindingstid på 12 måneder. Det er også mulighet for og kjøpe en ruter selv hos en elektroforhandler uten bindingstid. 

Noen leverandører som Telia tilbyr datarollover på sine største pakker. Dette er en god funksjon og ha med seg, så dobbeltsjekk med leverandøren om dette er også inkludert på det mobile bredbåndet.

Veldig kort så fungerer mobilt bredbånd veldig likt som et mobilabonnement, bortsett fra at du ikke kan ringe og sende meldinger. Du får et SIM – kort som plasseres enten i ruter, nettbrett eller lignende. Slik får du 4G signaler til din enhet så er du på nett.

De fleste leverandører tilbyr Wi-Fi eller Mi-Fi ruter til 1,- kr dersom du velger og binde deg i 12 måneder. Om du ikke ønsker bindingstid, kan det være greit og kjøpe en ruter hos en elektroforhandler.

Innhold og hastighet

Hvis man vet hvilket brukermønster man har, er det enkelt og velge pakke. Småbrukere kan klare seg med 5GB til 15GB, mens større familier med ungdom trenger opptil 300GB. For og gi et eksempel ved dataforbruk, og streame en hel fotball kamp i full HD- bruker ca 1,6GB. Hudya tilbyr i dag avtale der man betaler for bruk, månedspris starter på 0,-. Ice.net tilbyr 50% avslag de første 6 mnd du er kunde på mobilt bredbånd. Se tabellen under for og finne billig mobilt bredbånd.

Mange bor vanskelig til

Selvom vi lever i 2020, er det fortsatt mange husstander som er uten fiber tilgang, og ADSL eller VDSL mulighet. Dette skaper større vansker, spesielt for større familier med barn og ungdom som surfer ekstremt mye. Hvis du bor i et slikt området, men har god mobildekning, da er Mobilt Bredbånd en suverent løsning. 

Billigste mobile bredbånd i 2020 med lite data ( 10 GB )

Det billigste mobile bredbåndet i 2020 med lite data forbruk ( 10 GB ) går til Telio

Telio 10 GB
Mobilt bredbånd
(0)
0.0/5
10 GB
pr. mnd
229 kr
pr. mnd

Telio tilbyr Norges billigste mobile bredbånd med 10 GB til 229 kr/mnd

 

Med et mobilt bredbånd på 10 GB kan du surfe som du ønsker, men streaming blir det lite av. Dette egner seg bra for små familier som sporadisk trenger og bruke nett av og til. Telio bruker Telia sitt mobilnett. Med tjenesten 10 GB fra Telio har du full 4G dekning der Telia strekker til.

Andre gode forslag til billig mobilt bredbånd med 10 GB

Topp 3 billigste mobilt bredbånd med 10 GB

Telio 10 GB
Mobilt bredbånd
(0)
0.0/5
10 GB
pr. mnd
229 kr
pr. mnd
OneCall 10 GB
Mobilt bredbånd
(0)
0.0/5
10 GB
pr. mnd
249 kr
pr. mnd
Telia 10 GB
Mobilt bredbånd
(0)
0.0/5
10 GB
pr. mnd
249 kr
pr. mnd

Billigste mobile bredbånd i 2020 med middels data ( 50 GB )

Det billigste mobile bredbåndet i 2020 med middels data forbruk ( 50 GB ) går til Talkmore

Talkmore 50 GB
Mobilt bredbånd
(0)
0.0/5
50 GB
pr. mnd
449 kr
pr. mnd

Talkmore tilbyr Norges billigste mobile bredbånd med 50 GB til 449 kr/mnd

 

Med 50 GB mobilt bredbånd fra Talkmore får du mer frihet når det kommer til streaming og nettbruk. Her kan flere personer være på samtidig uten at det redusere datamengden betydelig. Du er fortsatt begrenset til 50 GB, men du kan fint streame Netflix, Youtube, Musikk og surfe på sosiale medier.

 

Talkmore bruker Telenor dekning.

 

Andre gode forslag til billig mobilt bredbånd med 50 GB

Topp 3 billigste mobilt bredbånd med 50 GB

OneCall 50 GB
Mobilt bredbånd
(0)
0.0/5
50 GB
pr. mnd
449 kr
pr. mnd
Talkmore 50 GB
Mobilt bredbånd
(0)
0.0/5
50 GB
pr. mnd
449 kr
pr. mnd
Ice 50 GB
Mobilt bredbånd
(0)
0.0/5
50 GB
pr. mnd
479 kr
pr. mnd

Billigste mobile bredbånd i 2020 med mye data ( 250 GB )

Det billigste mobile bredbåndet i 2020 med middels data forbruk ( 250 GB ) går til Telia

Telia 250 GB
Mobilt bredbånd
(0)
0.0/5
250 GB
pr. mnd
799 kr
pr. mnd

Telia tilbyr Norges billigste mobile bredbånd med 200 GB til 799 kr/mnd

 

Med 200 GB fra Telia får du full frihet til og surfe og streame akkurat som du ønsker. Skal deg og hele familien på hytta og bli der en lengre periode? Da er denne pakken perfekt for dere. Her slipper dere og tenke på begrensninger når det kommer til innhold. 

 

Greit og dobbeltsjekke at Telia tilbyr full 4G+ dekning i deres området slik at du får en suveren brukeropplevelse. Telia 250 GB inkluderer også Music Freedom slik at du musikk streames uten og bruke data, og tjenesten leveres uten bindingstid.

Andre gode forslag til billig mobilt bredbånd med mye data

Topp 2 billigste mobilt bredbånd med mye mobildata

Skymobil 200 GB
Mobilt bredbånd
(0)
0.0/5
200 GB
pr. mnd
1654 kr
pr. mnd
200 GB Mobilt Bredbånd
Mobilt bredbånd
(0)
0.0/5
200 GB
pr. mnd
1865 kr
pr. mnd

Hva er Mobilt Bredbånd?

For de fleste leveres deres bredbåndstilkobling til husstanden enten via en kobber- eller fiberoptisk kabel som kobler hjemmet direkte med en lokal sentral. Men dette er ikke den eneste måten husholdningene kan komme seg på nettet. Mobilt bredbånd leverer internettforbindelse til hjemmet ditt via et trådløst nettverk, på omtrent samme måte som du ville ha tilgang til data på smarttelefonen når du er ute og er ute. 

 

  • – Innebygde data-SIM-er: Mange av dagens bærbare datamaskiner og nettbrett leveres med inngang for et data-SIM-kort. Hvis du har en datamaskin med denne funksjonen, er alt du trenger å gjøre å kjøpe et  data-SIM og slå det inn. Disse er akkurat som de for telefonen, bortsett fra at de kun er fokusert på mobilt bredbånd og/eller datatrafikk.
  •  
  • – USB Enhet: Hvis den bærbare datamaskinen ikke har SIM-kort inngang, trenger du ikke gå glipp av mobilt bredbånd. I stedet kan du velge en USB enhet som kan utstyres med et SIM-kort, og deretter kobles til en hvilken som helst USB-port på enheten din, slik at til og med en stasjonær PC får tilgang til mobilt bredbånd. Disse gjør den samme jobben som et innebygd SIM og er perfekte hvis du vil surfe på internett på en hvilken som helst eldre datamaskin og ta forbindelsen med deg uansett hvor du går.
  •  
  • – Mobil Wi-Fi-hotspots: Hva hvis du vil ha tilgang til mobile bredbåndstjenester på flere enheter i hjemmet? Hvis dette er tilfelle, kan du hente en mobil Wi-Fi- eller Mi-Fi-ruter. Disse fungerer akkurat som standardrutere du får med fast bredbånd, bortsett fra i stedet for å koble til en kabel i veggen, kommer de med et datasim-inngang som kan hente et mobilsignal og spre det i hele hjemmet ditt, slik at du kan koble opp ulike enheter i hjemmet til denne ruteren og ta full glede av mobilt bredbånd.

Hvordan fungerer Mobilt Bredbånd?

Mobilt bredbånd fungerer ved å få tilgang til de samme landsdekkende signalene som betjener mobiltelefoner, som vanligvis kjøres ut av de tre nettverkene i Norge, Telenor, Telia og Ice.net

 

Mobilt bredbånd bruker disse nettverkets 3G- og 4G-datatjenester for å sende og motta informasjon. Siden dette leveres trådløst, er det noen forskjeller fra vanlig bredbånd. For det første vil hastighetene du får i stor grad avhenge av hvor du er. Hvis hjemmet ditt er dekket av et raskt 4G-nettverk, kan du glede deg over raskere hastigheter enn tradisjonell bredbånds forbindelse. 

 

Hvis du bare har tilgang til det eldre 3G-nettverket, vil det sannsynligvis gå mye tregere. Heldigvis vil det også være en ny standard å vurdere de kommende månedene og årene: 5G mobilt bredbånd. Som navnet antyder er dette neste steg opp fra 4G og lover et enormt sprang fremover i ytelse, med mye raskere hastigheter og høyere båndbredde som gjør at mange flere enheter kan koble seg på samtidig. 

 

 

Hvilke leverandører tilbyr mobilt bredbånd?

I Norge har vi flere aktører som tilbyr mobilt bredbånd i forskjellige prisklasser. Disse leverandørene tilbyr mobilt bredbånd, disse tilbyr billig mobilt bredbånd.

 

Hva koster Mobilt Bredbånd?

Prisen på ditt mobilt bredbånd vil hovedsakelig variere utifra datamengde og tilbyder. Du kan fort bemerke deg at noen leverandører tilbyr samme datapakke, men til ulike prisnivåer. Dette kan være fordi det ene selskapet priser seg høyere, eller fordi de tilbyr ekstra tillegstjenester som gjør det enklere for deg og bruke mobilt bredbånd.

 

Flere aktører har kjørt ulike tester for og avklare hvem som er billigst, men selv de mest populære tjenestene som Bytt.no og DinSide sliter med og presentere et produkt som er billig, grunnen er fordi selskapene tilbyr ulike tjenester som skiller de ut mot konkurrenten. Hvis du kjøper mobilt bredbånd fra de største operatørene i dag, vil det fort bli dyrere.

 

DinSide sine resultater viser at forbrukere som bruker mobilt bredbånd fra Talkmore er kjempe fornøyde. Hos Talkmore får du også ulike datapakker og velge mellom, alt fra småbrukere til de som surfer mye. Talkmore inkluderer også Datarollover på mobilt bredbånd, noe som gjør at du kan ta med ubrukt data til neste månede. 

 

Hos Talkmore får du 10 GB til 249,- kroner. De reduserer heller ikke hastigheten om du går over grensen, men tar betalt 99 øre på megabyte med en maksgrense på 49 kroner dagen. Talkmore tilbyr også 100 GB for 599,- som er deres største produkt på mobilt bredbånd. Andre aktører som Chillimobil, NextGenTel, Ice og Telio er også konkurrende i disse innholdsklassene.

 

Så enkelt får du tilbud på billig mobilt bredbånd

Vi tilbyr våre besøkende en enkel måte og få tilbud levert fra ulike leverandører på. Fyll ut dette skjema så vil leverandørene kjempe om deg som kunde og tilby deg de beste avtalene skriftlig. Du kan velge om du ønsker og gå for tilbudet, eller takke nei, det er helt gratis.

Hvordan fungerer Mobilt Bredbånd

Hvis du overstiger datamengden som er inkludert i et Mobilt Bredbånd, vil hastigheten reduseres betydelig. Du vil ikke bli overfakturert, men hastigheten blir nærmest ubrukelig. Man kan selvsagt kjøpe ekstra datapakker, da vil hastigheten være tilbake. Vanligvis blir hastigheten redusert til 128/kbits

Noen selskap som Ice.net tilbyr kunder og bruke innhold i Norden, dette er da Norge, Sverige og  Danmark . EU har også pålagt alle teleselskap å innføre rutiner for at bruk og innhold er inkludert innenfor EU og EØS. Dette har resultert i at mobilabonnement er gratis i EU & EØS, men noen selskap har ulike retningslinjer når det gjelder Mobilt Bredbånd.

Bruker du mobilt bredbånd eller internett på mobil eller mobilt bredbånd til havs kan du oppleve skyhøye regninger. Dette er fordi trafikk foregår over satelittnettverk når du er langt unna fastlandet. Det anbefales å unngå all mobilt nettbruk på båt med mindre du er sikker på at du ikke er på et satelittnettverk.

Spar tid

Vi tilbyr deg en anbudstjeneste som lar leverandørene kontakte deg. Det er helt gratis og du sparer tid.

Spar penger

Leverandørene som kontakter deg vet at konkurransen er hard, derfor vil du få særdeles gode avtaler presentert.

Helt gratis

Prøv tjenesten i dag. Den er helt gratis og du bestemmer om du skal takke ja til tilbudet eller ikke.

Nyheter relatert til mobilt bredbånd

Vurder tjenesten vår

Vurder denne tjenesten ved og trykke antall stjerner vi fortjener

Trykk for og rangere
Totalt 81 vurderinger, Gjennomsnittlig 4

Vil du spare mer penger?

Motta vårt nyhetsbrev med tips til hvordan du kan spare penger på din privatøkonomi.

Innholdet er beskyttet etter åndsverksloven | 2020 Fornye.no er en del av Medienor AS

Fornye.no
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Sammenlign tjenester
  • Total (0)
Sammenlign

Ditt personvern er ivaretatt: Alle skjemadata krypteres over en sikker tilkobling. Mer om personvern

Cookies og GDPR

Denne siden bruker cookies for og skape best opplevelse for deg.