Beste mobildekning 2024

Vi har avdekket hvem som har best mobildekning 2023. I flere år har det Norske markedet blitt fordelt mellom to dekningstilbydere, Telenor og Telia, men nå finnes også nykommeren Ice.net. Telenor, Telia eller Ice.net, hvem er best og hva er egentlig forskjellen?

Les mer

DEL:

8 MIN LESETID

Oppdatert 3. juli 2024

Dennis Kotlenko

Skrevet av Dennis Kotlenko

Dette selskapet har best mobildekning 2024

I vårt lille flotte land Norge finnes det 18 ulike mobiloperatører som er fordelt på tre mobilnettverk: Telenor, Telia og Ice.net. Flere tusen kunder har talt og vi har funnet ut hvem som tilbyr best dekning i 2024.

Hva mener andre kunder om sin mobildekning?

Forord: Og si nøyaktig hvilket nettverk som fungerer best for deg er vanskelig, dette er fordi dekningsgraden vill variere ettersom hvor du bor. Hvis du er usikker på om du skal velge Telenor, Telia eller Ice dekning kan vi hjelpe deg og gjøre det riktige valget.

Flere av de største sammenligningstjenestene i Norge, har samlet flere tusen omtaler der kunder rangerer kvaliteten på sitt nettverk. Vi har gjort en sammenligning i hele Norge blant omtaler fra det Norske folk, og vi har funnet svaret.

Denne mobiloperatøren har Norges beste mobildekning i 2024

I følge over 9000 omtaler fra ulike sammenligningstjenester og statestikk fra Norsk Kundebarometer, har vi kommet frem til at. Best mobildekning 2024 (I Norge) leveres fra Telenor.

Telenor er vesentlig bedre mot hav- og kyst områder. Behøver du godt mobilt bredbånd så bør man gi Ice ett forsøk. Alle andre områder så er dekningen nærmest identisk når det kommer til Telia og Telenor. Bor du i en storby så spiller det faktisk ingen rolle.

Over 1,2 millioner nordmenn har nå 5G

Både Telenor og Telia sin nasjonale utbygging av 5G fortsetter i full fart. Per dags dato har litt over 1,2 millioner mennesker i Norge tilgang på 5G-hastigheter når de surfer. Telia rapporterte i Juni at i utgangen av 2021 skulle halve Norge ha tilgang på 5G, ingen tall har blitt lagt frem av Nkom, Telenor eller Telia på dette foreløpig. Innlandet var også først ute når det gjaldt testing av 5G.

3G, 4G+ eller 5G - Hva er forskjellen?

I og med at eSIM leveres digitalt, krever mobilselskapene at du identifiserer deg med for eksempel Vipps. Du betaler ingenting for dette, og det er enkelt bekreftelsesmetode.

Når du har bestilt eSIM til din telefon, vil du få en QR-kode via e-post. QR-koden er også lagret på din Vipps-konto.

Videre får du en SMS fra det aktuelle mobilselskapet hvor du får vite hvilken tid ditt nummer blir overført fra ditt gamle mobilselskap og når ditt tradisjonelle SIM-kort vil slutte å fungere. Som regel tar dette to dager, men det kan ta lengre tid dersom det er helg imellom.

Når eSIM er klar for nedlastning

Disse tegnene som med årene har endret seg oppe i hjørnet på vår telefon er betegnelsen på de ulike generasjonene med mobilnettverk vi har tilgang til. Til eksempel: 2G (EDGE) ble for førstegangslansert i Norge i 1993, dette førte til at vi etter hvert kunne sende SMS og bruke enkle datatjenester.

Dette var langt i fra godt nok til at vi kunne drive med «face-time» som vi ofte gjør i dag. Vi kan innvikle oss ialle disse ulike nettverksgenerasjonene, men enkleste forklaringen blir vel dette: Jo høyere tall du har ved siden av en G, desto bedre hastighet har du på dekningen.

Betyr raskere hastighet, bedre samtalekvalitet?

Inne i hjørnet på mobilen hvor du finner dekningen, finner du som regel noen streker.
1 strek betyr svakt deknings signal. 5 streker betyr utmerket signal. Du har 1 strek med 4G og 3 streker med 3G, hvordan vil dette påvirke en samtale?

Hastighetene du vil oppleve med 1 strek og 4G vil være betydelig raskere enn 3 streker med 3G, dette skyldes at strekene viser hvor stabil dekning du har, ikke hva som er raskest. Når øyeblikket kommer og du må ringe ut, da vil du mest sannsynlig oppleve brudd på linjen med 4G og 1 strek kontra 3G og 3 streker.

DEKNING SIGNAL: Slik kan signalene se ut på din mobiltelefon

Vet du hvilken dekning du vil ha?

Velg dekningsnettet du ønsker å se mobilabonnement med den type nettverk.

Hva er forskjellen på nettverkene?

Per i dag så har Telenor over 5000 basestasjoner rundt i Norge, dette er 2000 flere enn hva hovedkonkurrent Telia har. Men nå tenker du sikkert samme som meg, hvordan kommer Telia så høyt opp dekningstestene? Da finnes det to ting vi må ta i betraktning: Ene er hvor testen blir gjort og det andre er når testene blir gjort. Mange har opplevd at dem har ringt inn til kundeservice og klaget på at nettet på mobil går tregt.

Da har vi mange ganger blitt informert om at det for øyeblikket er mye pågang, og det er ikke noe dem kan gjøre noe med … I frustrasjon ønsker vi kundekonsulenten en god dag videre og innser at det ikke er noe vi får gjort med det.

Hvor blir testene gjort?

Den siste store dekningstesten ble gjort kjørende langs en av våre norske hoved-veier. Et ganske sentralt område. De sentrale områdene er der dekningen primært blir utbygget ettersom det er der det finnes flest mennesker, dette medfører til at dekningstestene viser til veldig lik dekning uavhengig om du går for Telia eller Telenor.

Hvor er Ice.net i denne duellen?

Ice bygger nå ut Norges tredje mobilnett og har holdt på med dette siden 2016. Per i dag så kan du få god dekning fra Ice sitt nett på den østlige delen av vårt land, de andre områdene der Ice sitt eget nett ikke rekker til brukes Telia sitt nettverk. Så Ice.net har i praksis to nettverk.

Hvis du er i tvil om Ice.net dekning kan du lese guiden vi har skrevet som snakker mer om Ice.net dekning VS Telia dekning.

Hvordan er du sikker på at du har dekning i ditt området?

Første rådet er å se på dekningskartet til operatøren du vurderer å skifte til. Dette viser som oftest at man har dekning de fleste plasser man er, men la oss si du har ett firma med 10 ansatte, da kan man ofte bli litt usikker når man bare skal stole på ett dekningskart, og det er forståelig. I dag tilbyr flere operatører å sende ut sim-kort sånn at man kan teste ut dekningen før man eventuelt velger å skifte. Det er uten tvil det beste alternativet hvis byttet omfavner mer enn 1 person.

Har underleverandører dårligere dekning?

I årevis har det eksistert underleverandører av mobilabonnement i Norge. Telenor har vært og er fortsatt delvis statseid som medfører strenge reguleringer fra konkurransetilsynet. Telenor har ikke lov å nedprioritere andre aktører som leier nett av dem. Telia kan nedprioritere, og det samme går for Ice også.

Se dekningskartet til Telenor, Telia og Ice.net

Innholdsfortegnelse

Mobiloperatører med den beste mobildekningen

Mobiloperatørene som leier nettverk hos Telenor vinner også prisen for Norges beste dekning i 2024. Under finner du alle mobiloperatørene og hvilket nettverk de bruker.

Moiloperatører med Telia dekning

Moiloperatører med Ice dekning

Billige mobilabonnemenet med Telenor-dekning

I listen under finner du de billigste mobilabonnementet med 10 GB + og Telenor dekning. Alle abonnement har Fri Tale, SMS og MMS med data rollover og EU / EØS roaming inkludert.

Ringeminutter:

Ubegrenset

SMS:

Ubegrenset

MMS:

Ubegrenset

10 GB

Hver måned

239 kr /mnd

Hver måned

Ringeminutter:

Ubegrenset

SMS:

Ubegrenset

MMS:

Ubegrenset

10 GB

Hver måned

248 kr /mnd

Hver måned

Ringeminutter:

Ubegrenset

SMS:

Ubegrenset

MMS:

Ubegrenset

10 GB

Hver måned

279 kr /mnd

Hver måned

Ringeminutter:

Ubegrenset

SMS:

Ubegrenset

MMS:

Ubegrenset

10 GB

Hver måned

349 kr /mnd

Hver måned

Nye artikler om mobilabonnement

Innholdsrike artikler som dykker ned i tema forsikring
Mobilabonnement med Netflix
MOBILABONNEMENT
Mobilabonnement med Netflix
Se hvilken mobiloperatør som gir deg Netflix med avtalen
Mobilabonnement for hele familien
MOBILABONNEMENT
Mobilabonnement for hele familien
Spar penger når du samler flere mobilabonnement under en operatør
Mobilabonnement for barn
MOBILABONNEMENT
Mobilabonnement for barn
Se hvilken mobilabonnement som er billigst for barn og dem som er under 30 år