Innboforsikring

Innboforsikring - Slik får du den beste innboforsikringen

Å finne den beste innboforsikringen er kanskje noe av det smarteste vi kan gjøre for å beskytte eiendelene våres. Innboforsikring dekker skader eller tap på løsøre og innbo i hjemmet ditt. Dette inkluderer alt fra møbler, klær, tepper, bøker og elektriske apparater, til annet løsøre som sykkel, sportsutstyr, verktøy og penger. 

Innboforsikring
Leo Lunde
Publisert juli 15, 2023

Skrevet av Leo Lunde

Del på:

Kortversjonen

 • Innboforsikring kan variere mye i pris, alt fra 500 til 9 000 kroner i året.
 • Verdien av innboet vil avgjøre prisen på innboforsikringen
 • Ofte kan du velge mellom to dekningstyper «Standard» og «Super»
 • Innboforsikring er også noe som er pålagt for alle boligeiere.

Dette må du vite om innboforsikring

Men hva mer trenger du å vite? Hvordan kan du sikre at du har tilstrekkelig dekning uten å betale for mye? Og hvordan kan du finne den beste og billigste innboforsikringen som dekker dine behov? 

Noen av våre beste tips for å spare penger på innboforsikring er: 

 • Om du er ung eller student kan du spare mye ved å velge gode tilbud for din aldersgruppe. 
 • Er du medlem i en fagforening kan det hende de har meget gunstige avtaler for sine medlemmer. 
 • Du kan øke egenandelen din for å få lavere forsikringspremie. 
 • Og du kan gjøre flere tiltak i hjemmet, slik som å oppgradere el-system, installere bedre brannsikring og innbruddsalarm.

Før vi går løs på alt du må vite, her er noen innboforsikringer som gjør det svært bra på våre sammenligninger. 

Dette er de beste innboforsikringene i 2023:

Husk at du alltid kan sammenligne og innhente tilbud fra flere forsikringsselskap her på Fornye.no – så kan du overlate til forsikringsselskapene å konkurrere om deg som kunde. Det eneste du trenger å gjøre er å velge ut det beste tilbudet. 

Hva er innboforsikring og hva dekker den?

Med innboforsikring er du beskyttet mot økonomiske tap ved skader på eller tyveri av innboet ditt. Forsikringssummen, det vil si hvor mye forsikringen dekker, bestemmes av deg og skal svare til verdien av alt løsøre i hjemmet ditt. 

Forsikringen dekker gjerne: 

 • Brann
 • Tyveri
 • Vannskader
 • Skader på penger og verdipapirer
 • Skader på tilbehør til bil, campingvogn, båt og tilhenger,
 • Skader på hageverktøy som gressklipper
 • Skader på hobbyutstyr
 • Matvarer i fryser
 • Skadedyr

Det er ditt ansvar å sørge for at du har riktig forsikringsdekning. Hvis du forsikrer deg for lavt, risikerer du å ikke få full erstatning. Det kan vise seg å bli dyrt om uhellet er ute. Har du derimot for høy dekning, betaler du sannsynligvis for mye. 

Hvis du eier din egen bolig, bør du også vurdere husforsikring. Denne forsikringen dekker utvendige skader på huset. Du trenger ikke husforsikring om du leier, men innboforsikring for å dekke egne eiendeler bør du ha. 

Den gjelder vanligvis på stedet som er nevnt i forsikringsbeviset. Den dekker også saker og ting som du midlertidig tar med deg hjemmefra, som for eksempel mobilen din eller en bærbar PC. 

Tilleggsdekning

Noen deler av forsikringen har geografiske begrensninger. For eksempel inkluderer noen innboforsikringer juridisk hjelp – såkalt rettshjelpforsikring – men den gjelder stort sett bare i Norden. Andre tillegg, slik som privat ansvarsforsikring, kan gjøre seg gjeldende i hele Europa, mens en forsikring for naturkatastrofer f.eks. bare gjelder der du bor. 

Målet med dette er ikke å forvirre deg – det er ganske enkelt for å illustrere at alle forsikringer har ulike betingelser, og det gjelder om å lese det med liten skrift før du satser på en forsikring. 

Få tilbud fra ulike forsikrings­selskaper

Gratis og uforpliktende

I samarbeid med Tjenestetorget

Les også: Beste husforsikring

Hvem gjelder innboforsikringen for?

Forsikringen gjelder for forsikringstaker, ektefelle, og samboer med felles adresse i folkeregisteret. Den gjelder også for barn som bor hjemme, eller barn som på grunn av utdanning eller førstegangstjeneste bor utenfor hjemmet, men ikke har meldt adresseendring til folkeregisteret. Om studenter f.eks. meldinger flytting, trenger de egen innboforsikring. 

Beste innboforsikring for studenter

Som student er du neppe like opptatt av forsikring som du er av studiepoeng og eksamener. Men med en studentøkonomi er det viktig å snu på krona, og da er det godt å vite at mange forsikringsselskaper tilbyr riktig så gode rabatter for unge og studenter. Uventede hendelser kan ramme alle, så innboforsikring er en av de viktigste forsikringene du kan ha som student. 

Som student eller ung har du ofte mindre verdifulle eiendeler enn de eldre og mer etablerte. Om du bare vil forsikre en seng, sofa, tv, laptop og mobil, trenger du kanskje ikke en utvidet dekning. Og du? Prisene for beste innboforsikring for unge begynner på så lite som en hundrelapp i måneden.

Bruk fagforeningen

1,9 millioner nordmenn er medlem i en fagforening, ifølge Fagbladet. Mange av disse drar nytte av foreningen sin for å få ekstra gode priser hos forsikringsselskapene. Mange fagforeninger samarbeider nemlig med ulike selskaper om å gi medlemmene sine fordelaktige priser. 

LO-forbundets medlemmer kan for eksempel benytte seg av fordelsprogrammet LOfavør, som gir tilgang til en av de beste innboforsikringene via Fremtind. Andre fagforeninger som NITO og Tekna tilbyr også gode forsikringsavtaler gjennom Tryg og Gjensidige, med rabatter for yngre medlemmer. Sjekk hvilken innboforsikring du kan få gjennom din fagforening, da mange har forsikring som en viktig medlemsfordel.

Hvordan kan jeg redusere prisen på min innboforsikring?

Det finnes flere måter å redusere prisen på. En av disse er å ta grep for å øke sikkerheten i boligen din. Forsikringsselskapene gir ofte rabatter hvis du har gjennomført tiltak som el-kontroll, installert vannstoppventil eller komfyralarm, merket eller fotografert alle verdigjenstander, eller installert god brannsikring og innbruddsalarm.

En annen metode for å redusere prisen på, er å øke egenandelen. Egenandelen er beløpet du må betale selv før forsikringen begynner å dekke skaden. En høyere egenandel betyr lavere premie.

Oppsummering

Å velge den beste innboforsikringen er viktig for å sikre at du er økonomisk beskyttet i tilfelle skader eller tyveri av eiendelene dine. Når du velger forsikring, må du være sikker på at du har tilstrekkelig dekning uten å betale for mye.

Det kan også være lurt å ta sikkerhetsforanstaltninger hjemme og vurdere å øke egenandelen for å redusere premien. Før du går for et tilbud bør du alltid sørge for å sammenligne innboforsikringer fra flere selskaper hos Fornye.no, slik at du er sikker på at du ikke betaler for mye. 

Bildekilde: Freepik.com

Leo Lunde er en journalist med spesialfelt innen forbrukersaker, forsikring, reise og personlig økonomi. Han er også ansvarlig redaktør i Canariavisen.no

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern