Ulykkeforsikring

Hvilken ulykkeforsikring er best i test? Velg disse i 2024

Hva skjer hvis du, mot all forventning, ender opp i en ulykke? Det er der ulykkeforsikring kommer inn i bildet. I denne artikkelen tar vi deg gjennom alt du trenger å vite om ulykkeforsikring. Fra hvordan det fungerer, til hvordan du kan finne det beste og billigste tilbudet.

Del denne guiden
Leo Lunde
Publisert juli 17, 2023

Skrevet av Leo Lunde

Del på:

Kortversjonen

 • Fremtind er «Best i test» på ulykkeforsikring
 • Ulykkeforsikring kan koste mellom 170 til 300 kroner i måneden
 • Ulykkeforsikring dekker ikke sykdom
 • Du kan få 20 prosent rabatt hvis du samler flere forsikringer hos samme selskap

Hva er ulykkeforsikring?

En ulykkeforsikring forsikrer deg mot både død og uførehet som direkte følge av en ulykke, eller mer presist, en «upåregnelig ytre omstendighet». Det betyr at denne forsikringen ikke dekker deg dersom du blir rammet av en sykdom. En ulykkeforsikring kan i hovedsak deles inn i tre deler:

 • Erstatning ved medisinsk invaliditet
 • Erstatning for behandlingsutgifter ved ulykke
 • Erstatning ved død
Ulykkeforsikring
Dersom du blir påført en personskade vil ulykkesforsikring være til hjelp. Ingen annen forsikringstype kan dekke denne typen skader og derfor er spesielt ulykkesforsikring populært blant de som kjører bil.

Det er verdt å merke seg at en ulykkeforsikring vanligvis har sine begrensninger, med mindre man spesifikt har utvidet forsikringen på forhånd. Den dekker ofte ikke aktiviteter forbundet med ekstremsport, som fallskjermhopping, fjellklatring, hanggliding, kiting, osv.

Lære mer om forsikring? Les alle guider

Dette er beste ulykkeforsikring i 2024:

 • Fremtind har det beste skadeoppgjøre innen personforsikring
 • Fremtind scorer også best på kundeservice
 • Frende er et godt alternativ, spesielt for deg under 30 som velger Frende Ung.
 • Gå til Fremtind.no

Hva koster ulykkeforsikring?

Faktorer som alder, helse og livsstil kan påvirke prisen på ulykkeforsikringen din. For eksempel kan ekstremsportutøvere være nødt til å kjøpe tilleggsforsikring, mens eldre og personer med dårlig helse som gjør de mer utsatt for ulykker også kan få en høyere premie. Selvsagt har også hvor mye du ønsker i erstatning en stor betydning. 

Ofte vil en ulykkeforsikring som gir deg en utbetaling på én million kroner om du blir varig invalid etter en ulykke, koste fra rundt hundre kroner når du er under 34 år. Når du fyller 35 kan du regne med å betale en femtilapp ekstra i måneden.

Ønsker du to millioner eller mer utbetalt, samt dekning til behandling, rehabilitering og tannskader, kan du regne med å betale fra 170 – 300 kroner i måneden, avhengig av alder. 

Få tilbud fra ulike forsikrings­selskaper

Gratis og uforpliktende

I samarbeid med Tjenestetorget

Les også: Beste husforsikring

Ikke det samme som reiseforsikring

Ulykkeforsikring har en tendens til å bli oversett fordi den ofte forveksles med eller ligner på  uføreforsikring, reiseforsikring og livsforsikring. Under har vi inkludert en oversikt over de grunnleggende forskjellene mellom de tre. 

Forsikringstype

Hovedformål

Typisk Dekning

Ulykkeforsikring

Dekker kostnader og inntektstap som følge av en ulykke

Erstatning for medisinsk invaliditet, behandlingsutgifter ved ulykke, erstatning ved død

Reiseforsikring

Dekker uhell, ulykker og uforutsette hendelser under reise

Medisinsk behandling, hjemtransport, tapt bagasje, avbestilling, reiseforsinkelser

Livsforsikring

Gir økonomisk sikkerhet til dine etterlatte ved ditt dødsfall

Engangsutbetaling til etterlatte ved forsikringstakers død

Uføreforsikring

Dekker inntektstap hvis du blir ufør og ikke kan jobbe

Månedlig utbetaling basert på tidligere inntekt ved varig uførhet

Husk at du alltid bør sjekke med det aktuelle forsikringsselskapet for mer detaljert informasjon, da dekning og vilkår kan variere stort. 

Hva dekker en ulykkeforsikring?

Du lurer kanskje på hva slags dekninger du kan få hvis du tegner en ulykkeforsikring i Norge. Det er ikke noe fasitsvar på det, for det kommer an på hvilket selskap du velger og hva slags vilkår de har. Men her er noen vanlige dekninger som mange ulykkeforsikringer tilbyr:

 • Engangsutbetaling ved varig medisinsk invaliditet. Det vil si at du får en sum penger hvis du får en varig skade eller funksjonsnedsettelse som følge av en ulykke. Summen avhenger av hvor alvorlig skaden er og hvor mye forsikringssummen din er på.

 • Engangsutbetaling ved dødsfall. Det vil si at de etterlatte får en sum penger hvis du dør som følge av en ulykke. Summen er som regel lik forsikringssummen din, men noen ganger kan den være høyere eller lavere avhengig av selskapet og vilkårene.

 • Dekning av behandlingsutgifter. Det vil si at du får dekket utgifter til lege, sykehus, medisiner, fysioterapi og lignende hvis du blir skadet i en ulykke. Det er som regel en øvre grense for hvor mye du kan få dekket per år eller per skade.

 • Dekning av tannbehandling. Det vil si at du får dekket utgifter til tannlege, tannproteser, implantater og lignende hvis du skader tennene dine i en ulykke. Også her er det som regel en øvre grense for hvor mye du kan få dekket per år eller per skade.

 • Dekning av hjemmehjelp. Det vil si at du får dekket utgifter til hjelp i hjemmet hvis du blir så skadet i en ulykke at du ikke klarer å utføre daglige gjøremål selv. Det kan være snakk om rengjøring, matlaging, personlig stell og lignende. Du må ha legeerklæring som dokumenterer behovet for hjemmehjelp, og det er som regel en tidsbegrensning for hvor lenge du kan få dekket dette.

 • Dekning av merutgifter ved ulykke i utlandet. Det vil si at du får dekket utgifter som oppstår hvis du blir skadet i en ulykke når du er på reise utenfor Norge. Det kan være snakk om transport, overnatting, hjemreise, ledsager og lignende. Du må ha gyldig reiseforsikring i tillegg til ulykkeforsikringen for å få denne dekningen, og det er greit å vite at mange reiseforsikringer allerede dekker mye av dette.

Begrensninger

Ulykkeforsikring har gjerne mange begrensninger og betingelser. Dette er noen vanlige begrensninger du bør være klar over, men husk alltid å lese det med liten skrift før du slår til på en forsikringsavtale. 

 • Ulykkeforsikring dekker ikke sykdom eller “slitasje”.
 • Gir som regel bare erstatning for varig medisinsk invaliditet, ikke midlertidig uførhet eller tapt inntekt.
 • Det er alltid en øvre grense for hvor mye du kan få utbetalt, avhengig av invaliditetsgrad og forsikringssum. 
 • Mange aktiviteter kan være unntatt, slik som ekstremsport, krig og terror, eller i visse land og områder. 
 • De kan kreve at du må melde fra om skaden innen et bestemt tidsrom og at du må stille med mye dokumentasjon.

Trenger jeg ulykkeforsikring?

Selv om det kan være fristende å tenke at ulykker «ikke vil skje med meg», er sannheten at de kan skje med hvem som helst, når som helst. Derfor er ulykkeforsikring nødvendig for de fleste av oss. Imidlertid har mange av oss dette dekket gjennom jobben (såkalt kollektiv ulykkeforsikring), så det kan være lurt å sjekke om du allerede er dekket.

Hvordan finne de beste og billigste ulykkeforsikringene?

Å finne det beste tilbudet på ulykkeforsikring kan være utfordrende, spesielt siden vilkårene og prisene kan variere sterkt mellom ulike forsikringsselskaper. Derfor anbefales det at du sammenligner tilbud fra flere selskaper når du skal etablere eller bytte din ulykkeforsikring. På Fornye.no kan du sammenligne tilbud fra mange forskjellige forsikringsselskaper, noe som gjør det enkelt å finne den forsikringen som passer best for deg.

For å spare penger kan du også sjekke om forsikringsselskapene tilbyr samlerabatt, som ofte kan være på opptil 20% hvis du samler flere forsikringer hos ett selskap. Hvis du også lurer på hva innboforsikring koster kan du lese mer om det her.

Oppsummert

Det er viktig å sørge for at du har riktig dekning i tilfelle en ulykke inntreffer. Selv om ulykkeforsikring kanskje ikke er for alle, kan det være en verdifull sikkerhet for mange. For å finne den beste og billigste ulykkeforsikringen for deg, anbefales det å sammenligne tilbud fra flere forsikringsselskaper. Husk også å sjekke om du allerede har en ulykkeforsikring gjennom arbeidsgiveren din.

Ulykkeforsikring er bare en del av et større bilde når det kommer til personforsikringer. Vurder dine individuelle behov og økonomiske situasjon, og tenk nøye gjennom hvilke forsikringer du virkelig trenger. 

Fornye.no kan du sammenligne tilbud på alle typer personforsikringer, slik at du kan føle deg trygg på at du er godt dekket til best mulig pris. 

Leo Lunde er en journalist med spesialfelt innen forbrukersaker, forsikring, reise og personlig økonomi. Han er også ansvarlig redaktør i Canariavisen.no

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern