Hvordan overføre penger fra et kredittkort til et debetkort?

Hvordan overføre penger fra et kredittkort til et debetkort

Hvis du prøver å administrere økonomien din og bruke tilgjengelig likviditet, lurer du kanskje på «hvor mange kredittkort skal jeg ha?» Vår guide forklarer fordeler og ulemper ved å eie flere kredittkort.

Kredittkort eller debetkort
Morten Haugdahl Lie
Publisert desember 18, 2021

Skrevet av Morten Haugdahl Lie

Del på:

Hva er et pengeoverføringskredittkort?

Et pengeoverføringskredittkort lar deg flytte kontanter fra kredittkortet til bankkontoen din, enten for å slette en gjeld eller sortere ut overtrekket ditt. Du betaler vanligvis et gebyr for å flytte pengene, men når de først er på kontoen din trenger du kanskje ikke betale renter på summen i 12 til 18 måneder. Du vil likevel måtte betale tilbake til slutt, så behandle pengeoverføringen som et lån og tenk nøye gjennom hvordan du vil betale det ned før du går videre.

Hvordan overføre penger fra et kredittkort til et debetkort

Du må kanskje overføre kontanter raskt eller låne penger for å hjelpe med økonomien, men du vil ikke søke om lån. Hvis du skulle ta ut penger med ditt vanlige kredittkort, vil du bli belastet med et gebyrer, og deretter umiddelbar rente fra den dagen du gjorde uttaket. Dette kan bli veldig dyrt, så du bør prøve å unngå denne fremgangsmåten.

I stedet kan du vurdere å bruke et pengeoverføringskredittkort for å overføre penger til bankkontoen din. Selv om det fortsatt vil påløpe et overføringsgebyr, vil kostnadene være lavere fordi du ikke vil bli belastet med umiddelbar daglig rente.

Å bruke et pengeoverføringskredittkort kan gi deg et kortsiktig sterkere økonomisk, men det er fortsatt en dyrere måte å låne penger på enn å bruke egne penger eller kredittkort til kjøp. Les vår guide om hvordan du overfører penger fra kredittkort til debetkort, hva det koster og hvordan pengeoverføringskort fungerer.

Hvorfor må jeg overføre penger fra et kredittkort til et debetkort?

Noen ganger kan du trenge en liten sum penger, men du vil ikke ta opp et formelt lån. Hvis du ønsker å låne en liten sum kontanter, kan du bruke et pengeoverføringskredittkort for å flytte penger til din brukskonto. Husk at du låner penger for å betale ned en eksisterende gjeld, og dette kan bli en farlig vane. 

Er det bedre å få et personlig lån eller å overføre penger fra kredittkortet mitt?

Beslutningen du tar om hvordan du låner penger vil være basert på dine personlige forhold, og hvor mye gjeld du har andre steder.

Imidlertid kan det ofte være rimeligere å overføre penger fra kredittkortet for å samle inn penger, i stedet for å betale tilbake gjelden til gjeldende rente. Dette gjelder spesielt for kassekreditt, som har en tendens til å ha ganske høye renter, der de høye rentene kan bety at gebyrene øker veldig raskt hver måned. Det kommer også an på hvor mye du trenger å låne.

Forbrukslån er vanligvis for en fastsatt sum penger og tilbakebetales til en fast rente over en bestemt tidsperiode. De er mindre fleksible enn å ta ut en liten mengde kontanter fra et kredittkort og flytte det inn på bankkontoen din.

Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spisskompetanse på finansprodukter og kredittkort.

En søknad – 4 tilbud

Lendo kredittkort

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern