Kredittkort for studenter

Kredittkort for studenter

De beste studentkredittkortene kan gi deg fleksibilitet over forbruket ditt og hjelper deg med å lære hvordan du administrerer kreditt og økonomi. Finn ut hvilke som er de beste kredittkortene for studenter og forstå hvordan du velger et billig studentkredittkort.

Del denne guiden
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
1 søknad - 4 tilbud!
Opptil 150 000 kr
Eff.rente 23,33%, 25.000 o/12 mnd. Kostnad 2.955. Totalt kr 27.955. Ulike kort har ulike renter
Fra 21,18%

Eff.rente

45 dager

Utsettelse

20 år

Aldersgrense

Annonselenke

Annonselenke

Eff.rente 23,33%, 25.000 o/12 mnd. Kostnad 2.955. Totalt kr 27.955. Ulike kort har ulike renter
Opptil 150 000 kr

RENTE FRA

21,18%

UTSETTELSE

45 dager

ALDERSGRENSE

20 år
Lendo kredittkort

Sum gebyrer

0 kr

Andre fordeler?

Ja

Årlig nominell rente:

Avdekkes ved tilbud

Reiseforsikring:

Ja

Gebyr varekjøp i Norge:

0 kr

Gebyr varekjøp i utlandet:

0 kr

Gebyr kontantuttak i Norge:

0 kr + 1,00%

Gebyr kontantuttak i utlandet:

0 kr + 1,00%

Faktura-/termingebyr:

0 kr

Inkluderer:

Vis flere detaljer

I denne artikkelen

Hvordan finner jeg de beste student kredittkortene?

Finn ut hvordan fordeler, ulemper og alternativer til kredittkort for studenter ser ut, samt de beste måtene å låne penger på når du studerer, og hvordan du sammenligner student kredittkort.

Student kredittkort kan være nyttige mens du er på høyskolen, men for å holde kostnadene nede må du lære deg å bruke dem klokt.

Det første du må forstå om studentkredittkort er at eventuelle utgifter på dem er gjeld som må tilbakebetales. Hvis du betaler tilbake kredittkort saldoen hver måned og holder deg innenfor kredittgrensen, betaler du ingen kostnader. Faktisk drar du nytte av en rentefri periode på kortet ditt som kan være så lang som 50 dager fra du foretar et kjøp.

Hvis du ikke betaler ned saldoen din hver måned, vil du bli belastet med renter på den utestående saldoen.

Som med all form for kreditt er det viktig å være tydelig på hvor mye du har råd til å låne og hvordan du skal betale tilbake gjelden. I motsetning til tradisjonelle kredittkort har studentkort en tendens til å ha en relativt lav kredittgrense, som er det maksimale du har lov til å bruke på kortet før det nektes av en forhandler.

Selv om kredittgrensen er ganske lav, er det lett å bygge opp gjeld dersom du ikke har en nedbetalingsplan. Tenk på hvor mye du har råd til å bruke og vær forsiktig hvis du begynner å bruke kredittkortet ditt til viktige ting som mat fordi du sliter med økonomien.

Det er viktig å tenke på kredittkortlånet ditt i forhold til den samlede gjelden din. Har du kassekreditt i bankkonto samt studielån? Vil studielånet ditt være i stand til å dekke utgiftskostnadene dine? Husk at kredittkort, lån og overtrekk er alle former for gjeld som til slutt må betales tilbake.

Kredittkort for studenter

Hva er den beste måten å bruke et studentkredittkort på?

Den beste måten å bruke et studentkredittkort på er å bruke det til store eller sporadiske kjøp, for eksempel en togbillett, ferie eller ny bærbar PC.

Dette er fordi det kan bidra til å spre kostnadene for varen, og du får også trygt kjøp på varer eller tjenester du kjøper med kredittkortet ditt som koster mer enn 1 000 kroner.

Hvis du kjøper et par varer på student kredittkortet ditt og betaler ned saldoen hver måned, viser du til fremtidige långivere at du kan håndtere kreditt. Dette vil bygge opp en oversikt over din økonomiske historie på kredittrapporten din og begynne å bygge kredittscore. Å ha en god kredittscore kan bety at i fremtiden, når du kanskje ønsker å søke om boliglån, kan långivere se at du er ansvarlig med økonomien din.

Hva er fordelene med kredittkort for studenter?

  • Et kredittkort for studenter kan være en god måte å betale for ting mens du er på høyskolen – du kan få opptil 50 dager på å betale ned det du bruker på det før du må betale renter.

  • Kredittkort for studenter har en lav kredittgrense (vanligvis rundt 50 000 kroner) slik at du ikke kan sette deg i for mye gjeld.

  • I tillegg, hvis du bruker det på riktig måte, kan et studentkredittkort hjelpe deg med å få gode betalingsvaner når du forlater studiene.

Hva er ulempene med studentkredittkort?

  • Etter den første rentefrie perioden må du betale ned et fastsatt minimumsbeløp og begynne å betale renter på resten av saldoen din også – noe som kan bli dyrt.

  • Noen kredittkort kan ha veldig høy rente – Sammenlign alle kredittkort før du velger et student kredittkort
Logg inn

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern