Kredittkort som passer til dagligvare butikker

Kredittkort som passer til dagligvare butikker

I Norge har vi hatt for vane å bruke en mindre del av inntekten vår til mat. Nå har imidlertid matprisene økt i takt med for eksempel rente og strøm. I denne artikkelen kan du lese om hvordan du kan bruke kredittkort for å holde husholdningsbudsjettet lavt selv om du handler mye på butikken.

Kredittkort og dagligvarebutikk
Morten Haugdahl Lie
Publisert mars 8, 2023

Skrevet av Morten Haugdahl Lie

Del på:

Kredittkort skreddersydd for kjøp av dagligvarer

I dag er det mange kredittkort som tilbyr cashback, rabatter og bonus for å benytte kortet til ulike kjøp.

Cashback og poeng kan du benytte til å handle varer og tjenester med, eller rett og slett betale ned hele eller deler av kredittkortregningen hver måned. Når det gjelder kredittkort med rabatt, betyr dette at du får avslag på ulike kjøp når du gjør transaksjonen.

Felles for disse godene, er at utgiftene dine blir lavere dersom du har et kredittkort med slike fordeler.

Passer også til nettbutikker

Samtidig som du kan oppnå rabatter i en rekke dagligvarebutikker, kommer det mange kredittkort med rabatter på flere nettbutikker.

Et kredittkort kan for eksempel brukes på en matbutikk som også tilbyr varer via en egen nettside. For eksempel kan du handle hos Oda, som er en matbutikk på nett, på lik linje som fysiske matbutikker i nærområdet. Her vil du altså oppnå de samme fordelene med kredittkort uansett om du handler mat på nett eller fysisk.

Dette må du gjøre for å opprettholde kredittkortets lønnsomhet

For at det skal være lønnsomt å bruke kredittkort og dra nytte av rabatter, bonuser og poeng, er du nødt til å betale kredittkortregningen innenfor fristen hver eneste måned.

Så fort du unngår å betale inn den utestående kreditten vil renten begynne å løpe slik at bonusen blir spist opp.

En annen ting du bør tenke over, er å handle der du har planlagt å handle. Handler du mer enn du egentlig har tenkt så trenger ikke kredittkort med rabatter og bonuser å lønne seg like mye.

2 kredittkort skreddersydd for dagligvarehandel

Her kan du lese om to kredittkort med rabatter, bonuser og cashback på kjøp av matvarer:

1. Coop MasterCard

Ved å bli med i medlemsprogrammet til Coop, vil du blant annet oppnå kjøpsutbytte. Enda bedre kan du som medlem søke om Coop Mastercard, som tilbyr 1,5% ekstra bonus når du kjøper noe hos Coop.

I tillegg til å få bonuspoeng på alle kjøp hos Coop, vil du også oppnå cashback på ulike andre kjøp. Her gjelder imidlertid ikke cashback på kjøp i andre matbutikker.

For å spare mest mulig penger med Coop Mastercard bør du altså bruke kortet på Coop- butikker. Hva angår matvarer kan du for eksempel handle Coop Obs, Coop Prix og Coop Extra.

Anbefaling: Trumf Visa har flere fordeler en det Coop Mastercard tilbyr deg.

2. VISA Gebyrfritt

Skaffer du deg et Visa-kort GEBYRFRITT kan du bli med i Trumfs fordelsprogram, hvor alle butikkene i NorgesGruppen er tilknyttet.

Du kan dermed tjene opp poeng hver gang du handler på butikker som Kiwi, Meny og Spar. Ved å bruke Trumf Visa på disse butikkene vil du blant annet få 2 % Trumfbonus.

Visste du dette?

Ikke alle har fått med seg at en rekke kredittkort er tilknyttet en app som du kan laste ned. Inne på appen kan enkelt holde en god oversikt over din økonomi og følge med på hvordan det går med forbruket.

I tillegg kan du få noen tilbud inne på appen eller på e-post. Det kan enten være svært gode tilbud på varer man faktisk trenger, eller det kan være et tilbud man burde stå over. Dersom du har skaffet deg et kredittkort for å holde matutgiftene nede, bør du forsøke å stå over tilbud du strengt tatt ikke trenger.

Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spisskompetanse på finansprodukter og kredittkort.

I denne artikkelen

Beste kredittkort torsdag, juni 2024
5/5
5/5

Annonselenke

100 000 kr

Kredittgrense

24,4%

Rente fra

45 dager

Rentefritt

18 år

Aldersgrense

Eksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,1 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 764 kr. Total: 16 764 kr.
Lendo kredittkort
5/5
5/5

Annonselenke

150 000 kr

Kredittgrense

21,18%

Rente fra

45 dager

Rentefritt

20 år

Aldersgrense

Kredittbeløp kr. 25 000/12mnd. nom. rente 23,14 %, eff. rente 25,76%, kost. 3 243 totalt kr. 28 243.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern