Hvor lang tid tar det å søke om kredittkort?

Hvor lang tid tar det å søke om kredittkort?

Søknaden om kredittkort gjøres vanligvis online og kan fullføres på mindre enn fem minutter, men godkjenningsprosessen vil sannsynligvis ta mye lengre tid.

Morten Haugdahl Lie
Publisert desember 17, 2021

Skrevet av Morten Haugdahl Lie

Del på:

Det tar ca 5 minutter å søke på et kredittkort, men det kan ta opptil 5 virkedager før du får kredittkortet i postkassen.

Hvordan søke om kredittkort

Fra det øyeblikket du mottar kredittkortet ditt i posten, bør du kunne begynne å bruke det med en gang. I noen tilfeller må du kanskje først ringe leverandøren eller registrere deg online for å aktivere kortet og sette opp en PIN-kode.

Hvor lang tid det tar før kredittkortet kommer hjem til deg kan imidlertid være en uke eller to fra det øyeblikket du har mottatt varsel om at du har blitt godkjent.

Prosessen for en kredittkortsøknad ser vanligvis slik ut:

 • Søk på nett for et kredittkort (ca. 5 minutter)
 • Vent på svar for å se om søknaden din har blitt godkjent eller avvist (kan ta så raskt som ett minutt eller så lenge som to uker)
 • Hvis du har blitt godkjent, vent til kredittkortet ditt kommer i posten (tar vanligvis 5–10 virkedager)
 • Du må kanskje registrere kortet online eller ringe leverandøren for å aktivere før du kan bruke det (et par minutter)

Søknad på kredittkort

Søknaden om kredittkort er en nødvendig del av prosessen og hjelper tilbyderen med å vurdere om du skal godkjennes eller avvises for deres kredittkort.

De fleste søknader er ganske enkle, og vil be deg om navn, adresse og kontaktinformasjon. De vil også stille noen økonomiske spørsmål, for eksempel din inntekt, ditt yrke og hvor lenge du har bodd på din nåværende adresse.

Noen leverandører kan stille flere spørsmål avhengig av hva tjenesten deres tilbyr, for eksempel hvis du ønsker å ta ut et kontantforskudd, eller hvis du planlegger å overføre en saldo umiddelbart.

Hva må jeg gjøre?

Kredittkort er vanligvis noen av de enkleste økonomiske applikasjonene du kan gjøre, når det gjelder informasjonen du må oppgi.

Spørsmålene du bør forvente å finne på en kredittkortapplikasjon inkluderer vanligvis følgende:

 • Navnet ditt
 • Kontakt informasjon
 • Fødselsdato
 • Adresse og hvor lenge du har bodd der
 • Bosituasjon (Eier, leier etc)
 • Årlig inntekt

Du bør sørge for at informasjonen din er korrekt når du søker, men spørsmålene kan vanligvis besvares av de fleste ganske komfortabelt.

På et kredittkort søknad for saldooverføring eller pengeoverføring, må du ha detaljene for de andre kontoene du overfører til ditt nye kredittkort.

Det er imidlertid andre områder du må være obs på dersom du ønsker og øke sjansene dine for å få godkjent søknad for kredittkortet.

Hva vil påvirke en kredittkortsøknad?

Alle kredittkort leverandører vil oppgi i kvalifikasjonskriteriene at hver søker må være:

 • Minst 18 år
 • Har norsk- personnummer eller UD-nummer.

I noen tilfeller må søkeren av kredittkortet være over 21 år og opptil 25 år.

Din kredittscore, inntekt, yrke og boligstatus vil generelt påvirke kredittkortsøknaden din. Hvor mye inntekt du har kan avgjøre om du blir godkjent eller ikke, og hvis du er det, kan den avgjøre hva kredittgrensen din blir.

Kredittkortleverandører foretrekker vanligvis søkere med fast ansettelse på heltid og høy inntekt, og de med god kredittscore.

Bruk av et kvalifikasjonskontrollverktøy kan hjelpe deg å forstå hvor sannsynlig det er å bli akseptert før du søker om kredittkort, uten at det påvirker kredittvurderingen din. Dette kan du gjøre ved og kjøre en gratis kredittsjekk.

Når søknaden din er sendt inn, vil kredittkortleverandøren sjekke kredittrapporten din. De vil se på kredittscore og nylige økonomiske utgifter, for eksempel gjeld du har betalt ned og andre kredittsøknader du har gjort.

Og i noen tilfeller gjøres denne kredittsjekken umiddelbart ved hjelp av en datamaskin, som kan bestemme, basert på poengsummen, for å godkjenne eller avvise deg, eller for å flagge den for en manuell sjekk før en avgjørelse tas.

Hva betyr øyeblikkelig godkjenning av et kredittkort?

Noen kredittkortleverandører tilbyr øyeblikkelig godkjenning, noe som betyr at en datamaskin veldig raskt kan sjekke kredittscore og informasjonen du har oppgitt når du har sendt inn en søknad.

For eksempel, hvis du har høy inntekt, høy kredittscore og du krysser av i alle boksene for hva leverandøren ser etter hos søkere, vil du sannsynligvis motta en godkjenning umiddelbart.

Derimot, hvis du har en svært dårlig kredittscore og du tydeligvis ikke oppfyller kriteriene, vil du motta en umiddelbar avvisning.

Men hvis du er et sted i mellom, eller det er noen spørsmålstegn over visse aspekter av søknaden din, vil du sannsynligvis ikke motta noen avgjørelse umiddelbart. I disse tilfellene vil søknaden din bli sett over manuelt som normalt.

Hva om søknaden min om kredittkort blir avslått?

Hvis søknaden din om et kredittkort avvises, bør du unngå å prøve å søke om et annet snart, siden hver søknad du har gjort vises på kredittrapporten din.

Du kan også ha nytte av å sjekke kredittrapporten din og se om det er noen ledetråder om hvorfor søknaden din har blitt avslått.

Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spisskompetanse på finansprodukter og kredittkort.

I denne artikkelen

Beste kredittkort torsdag, april 2024
5/5
5/5

Annonselenke

100 000 kr

Kredittgrense

24,4%

Rente fra

45 dager

Rentefritt

18 år

Aldersgrense

Eksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,1 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 764 kr. Total: 16 764 kr.
Lendo kredittkort
5/5
5/5

Annonselenke

150 000 kr

Kredittgrense

21,18%

Rente fra

45 dager

Rentefritt

20 år

Aldersgrense

Kredittbeløp kr. 25 000/12mnd. nom. rente 23,14 %, eff. rente 25,76%, kost. 3 243 totalt kr. 28 243.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern