Forbrukslån eller kredittkort: Hva er forskjellen?

Personlån gir deg et engangsbeløp for store kjøp. Kredittkort fungerer bedre for mindre, daglige utgifter.

Vi sammenligner kun banker som er lisensiert finans- kredittselskaper og agenter som er regulert av Finanstilsynet regler gjennom agentavtaler med bankene.

Forbrukslån eller kredittkort?

/
/
Forbrukslån eller kredittkort

Den grunnleggende forskjellen mellom forbrukslån og kredittkort er at personlige lån gir et engangsbeløp som du betaler tilbake hver måned til saldoen din når null, mens kredittkort gir deg en kredittlinje og en roterende saldo basert på forbruket ditt.

Å bestemme når du skal bruke et forbrukslån kontra et kredittkort er litt mer nyansert. Hvor mye penger du trenger og hvor raskt du kan betale pengene tilbake er nøkkelfaktorer for å avgjøre hvilken du skal bruke.

Forbrukslån eller kredittkort

Hva er best? Forbrukslån eller kredittkort? I denne guiden vil du lære mer om hvem du bør velge

Når du skal bruke et forbrukslån

Forbrukslån er lurt og søke på dersom:

 • Kvalifisert for en lav effektiv rente: Lån med lav rente kan gjøre månedlige betalinger rimeligere og redusere nedbetalingen raskere.

 • Ønsker å konsolidere stor gjeld med høy rente. Høye lånebeløp og faste betalinger over noen år kan hjelpe deg med å betale ned gjeld.

 • Trenger å finansiere en stor engangsutgift. Ideelt sett vil utgiften hjelpe økonomien din til slutt, som et oppussingsprosjekt. forbrukslån er ikke laget for å tas opp ofte.

 • Kan foreta månedlige innbetalinger over låneperioden. Som med kredittkort, resulterer manglende tilbakebetaling i et treff på kredittscoren din.

Årlige renter på forbrukslån varierer vanligvis fra 6 % til 36 %. Låntakere med en kredittscore på 690 eller høyere og en lav gjeld-til-inntektsgrad kan kvalifisere for en rente i den lave enden av dette området. Lånegrensene kan også være høye, opptil 600 000 kroner for de mest kvalifiserte låntakerne.

Fordeler og ulemper med forbrukslån

Fordeler med forbrukslån:

 • Har vanligvis lavere rente enn kredittkort i gjennomsnitt.
 • Faste månedlige innbetalinger kan bidra til å holde budsjettet på rett spor.
 • Långivere som gir rask finansiering kan skaffe deg en stor sum penger raskt.

Ulemper med forbrukslån:

 • Høye priser for låntakere med rettferdig og dårlig kreditt
 • Månedlige betalingsbeløp og tidsplaner kan være vanskelig å justere.
 • Du får et fast beløp, ikke en kredittgrense å trekke fra.

Når du skal bruke et kredittkort

Kredittkort er et godt alternativ når du:

 • Behov for å finansiere mindre utgifter. Kredittkort er gode for vanlige utgifter som du kan betale tilbake raskt, spesielt hvis kortet ditt kommer med belønninger for vanlige kjøp som dagligvarer.

 • Kan betale hele saldoen din hver måned. NerdWallet anbefaler å betale tilbake hele saldoen din hver måned, slik at du aldri blir belastet med renter.

 • Kvalifiser deg for et kampanjetilbud på 0 %. Den billigste måten å betale for noe på er uten renter.

Kredittkort kan være en kostbar form for finansiering hvis du ikke betaler ned saldoen hver måned eller kvalifiserer for et kort med 0 % rentesats. Kredittkort har vanligvis tosifrede renter, og å ha en høy saldo kan ha en negativ innvirkning på kredittscoren din.

Et kredittkort er en roterende form for kreditt som gir gjentatt tilgang til midler. I stedet for å få et engangsbeløp i kontanter, kan du belaste opp til en viss grense på kredittkortet. Minimum månedlige tilbakebetalingsbeløp er vanligvis omtrent 2 % av saldoen din.

Med høyere priser og risikoen ved å ha en høy saldo, er kredittkort best reservert for kortsiktig finansiering og kjøp du kan betale i sin helhet, som daglige utgifter og månedlige regninger.

Fordeler og ulemper med kredittkort

Fordeler med kredittkort:

 • Bruk den når du trenger den.
 • Rentefrie kjøp dersom du betaler fullt ut hver måned.
 • Gode ​​og gode kredittkortholdere kan ha tilgang til belønninger.
 • Kan være lettere å kvalifisere seg til et kredittlån.

Ulemper med kredittkort:

 • Høyere rente kan gjøre kredittkort til en dyr måte å betale for ting på.
 • Noen kort kommer med årlige avgifter.
 • Ikke alle kredittkort aksepteres av alle virksomheter, og noen krever en liten avgift for å behandle kredittkort.

Er forbrukslån og kredittkort like?

Å få et usikret lån eller kredittkort avhenger mest av din kredittverdighet og økonomi.

Långivere ønsker å se om du har en historie med å betale tilbake lånte penger og en evne til å gjøre det i fremtiden. De bruker kredittscore og gjeld-til-inntektsforhold for å hjelpe med å måle det.

For både forbrukslån og kredittkort, jo bedre kvalifisert du er, jo flere alternativer har du sannsynligvis. Långivere tilbyr lave priser og forbrukervennlige funksjoner til låntakere med god og utmerket kreditt (690 eller høyere FICO-score), slik at du kan sammenligne for å se hvilke som tilbyr deg det beste lånet. Belønningskort er også reservert for låntakere med høy kredittscore.

I denne artikkelen

Fant du ikke det du lette etter?

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern