5 tips for å finne det beste forbrukslånet for deg

Sponset artikkel

Mangler du penger til ny bil, ferie eller kanskje bare for å betale noen regninger, så kan det hende du trenger et forbrukslån. Et forbrukslån er et forbrukslån, søknadsprosessen er ofte enkel og lånet er fleksibelt.

5 tips for å finne det beste forbrukslånet for deg

Det er ganske enkelt å søke om forbrukslån, men her gir vi deg 5 tips om hvilket forbrukslån som passer best for deg og din økonomi. Vi har satt tipsene våre i den best mulige rekkefølgen for å følge dem inn, slik at du kan ta dem steg for steg.

1. Finn ut om du er kvalifisert til å ta opp lån

Når du skal søke om forbrukslån må du alltid gjennom en kredittsjekk. Her analyseres din økonomi, betalingsvaner og annen personlig informasjon og du kan selv optimere kreditten din og dermed øke sjansene for å ta opp lån.

Du kan gjøre kreditten din bedre ved å sørge for at du har betalt alle regningene i tide og eventuelt nedbetalt annen gjeld før du søker om nytt lån. Du kan lese om all informasjon som brukes til din kredittsjekk hos Datatilsynet.

2. Sett et budsjett

Før du søker om lån, sørg for at du har råd til det innenfor budsjettet ditt. Du må sørge for at din månedlige økonomi er sammenhengende og at du har råd til de månedlige betalingene på lånet før du tar det opp. Ved å holde styr på budsjettet ditt kan du se hvor mye du har råd til å låne og betale ned på lånet.

3. Undersøk tilbudene

Akkurat som om du skulle kjøpe hus, ville du vanligvis undersøkt hva du kan få og hva de ulike tilbudene koster. Når du søker om forbrukslån gjennom Zensum får du tilgang til tilbud fra alle de ulike långiverne som vi samarbeider med. Du kan derfor være sikker på at du får det beste tilbudet som passer akkurat deg.

4. Vent på alle tilbud

Når du søker om lån gjennom Zensum får du mange forskjellige tilbud fra de ulike långiverne. Et av våre beste råd er å vente til du har mottatt alle tilbudene fra de ulike långiverne da de har 24 timer på seg til å svare. Vent derfor med å si ja til et av de første tilbudene og vent til du har fått alle tilbudene, da det kan finnes et bedre tilbud.

5. Les kontrakten før du godkjenner

Som med alt annet der en kontrakt er inkludert, er det lurt å lese det hele og sørge for at du forstår det. Du må avtale månedlige ytelser, nedbetalingstid, rente og flere andre ting. Noe av det viktigste du trenger å bli informert om er hva som kan skje dersom du ikke overholder betalingsfrister eller på annen måte bryter låneavtalen.

Fant du ikke det du lette etter?

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern