lån til solcelleanlegg

Lån til solcelleanlegg

Solcelleanleggs lån er en type lån som er sikret med pant i boligen din, og som lar deg låne opptil 85% av boligens verdi. Dette lånet er spesifikt designet for å finansiere installasjonen av et solcelleanlegg og er et annet ord for forbrukslån.

Del denne guiden
Lavest rente
10 000 - 600 000 kr
10 000 - Eksempel: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 12.71%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 49 237. Totalt 199 237
5,00%
20 år
1-2 dager
Lavest rente

LÅNEBELØP

10 000 - 600 000 kr

EFF. RENTE

5,00%

MIN. ALDER

20

UTBETALING

1-2 dager

To måter du kan finansiere solcellepanel på

Du kan få dekket opptil 47 500 kroner fra Enova hvis du skal montere solcellepaneler, solfanger eller solcelleanlegg.

Men du har ikke all verdens med tid! 1. oktober blir støtten redusert til 20 000 kroner, det er 27 500 kroner mindre en det er nå! Så dersom du vurderer solcelleanlegg burde du ferdigstille prosjektet før 1. oktober!

Den andre måten og finansiere hele prosjektet på vil være med et forbrukslån. Vanligvis koster det mellom 100 til 300 000 kroner for et helt solcelleanlegg, eller og dekke hele taket med solcellepaneler.

Med et forbrukslån kan du låne helt opptil 600 000 kroner uten sikkerhet og pengene blir ofte utbetalt innen få dager, men husk at renten på forbrukslån er ganske høyt og hvis du havner bakpå betalingene kan det få alvorlige konsekvenser.

Hva er solcelleanlegg lån?

Å låne penger til solcelleanlegg blir stadig mer populært blant de som ønsker å investere i fornybar energi. Solcelleanlegg kan bidra til å redusere strømregningene og samtidig fremme en mer bærekraftig fremtid. 

Solcelle lån er en finansieringsløsning som gir deg muligheten til å kjøpe og installere solcelleanlegg på taket ditt, slik at du kan dra nytte av godværet.

Spørsmålet er om du skal søke solcelle lån med sikkerhet i boligen, eller bruke et forbrukslån? Vi har svaret.

Viste du at solcellepanel og solceller montert på eiendommen din kan øke salgsprisen? | Illustrasjon: Freepik.com

Ikke glem - Søk støtte hos ENOVA

Hvis du skal installere solcelleanlegg kan du få inntil 10.000 kroner i støtte hos Enova

Du får 5.000 kroner i støtte for solfangeranlegget, og 200 kroner per kvadratmeter av anlegg du installerer (Opp 25 m²)

Slik kan du få lån til solcellepanel

Hovedsakelig er det kun Sparebanken1 som har utviklet et eget «solcelleanlegg lån» som tilbys til kunder som eier egen bolig.

Når du søker på dette lånet blir det et forbrukslån med sikkerhet, altså et lån med pant i din bolig. Derfor vil du også oppleve bedre renter og vilkår en andre typer lån fordi du stiller med sikkerhet.

Renten hos Sparebanken1 er en nominell rente på 4,17% med maks lånebeløp på 300 000 kroner.

Otovo informerer også om en rente fra 4,70% hvis du låner fra dem, men informasjonen deres er utdatert. 

Otovo reklamerer med 4,70% i nominell rente når boliglånsrenten var på 2,50% og nå er den på 5%. Sparebanken1 er fortsatt rimeligere hvis du søker med sikkerhet.

Hva koster solcelleanlegg og hvor mye må jeg låne?

La oss høre fra en ekspert i feltet, Terje Andersen fra Solcelle Proffen AS.

Den totale prisen vil selvsagt variere basert på størrelse og materiale du skal bruke. Solceller koster fra 2.350 kr til 3.250kr per kvadratmener og hvis du skal bruke solcelletakstein vil det ligge mellom 3.500 kroner til 4.500 kroner. Montering kommer jo også i tillegg.

Gode grunner til å installere solcelleanlegg

  • Kan spare opp til 30% av det totale energibehovet huset har.
  • Etter montering er jobben ferdig – Nyt sparekostnadene!
  • Krever lite tilsyn og vedlikehold

Hvordan få lån til solcelleanlegg hvis jeg ikke eier bolig?

I de fleste tilfeller er det vanlig at kun boligeiere investerer i solcelleanlegg. Dette skyldes hovedsakelig at de eier boligen og at en slik investering kan bidra til å øke verdien på huset ved fremtidig salg.

Det er relativt sjeldent å finne personer som leier bolig og som er villige til å foreta en betydelig investering i solcelleanlegg for utleieboligen.

Forbrukslån til solcellepanel

Som nevnt må du søke på et forbrukslån hvis du skal finansiere solcelleanlegg og hvis du ikke eier bolig.

Da gjelder det å søke et forbrukslån som har lavest mulig rente, og det er ingen nyhet at forbrukslån med sikkerhet har lavere rente en lån uten sikkerhet.

Vi anbefaler at du bruker en lånemegler som kan innhente tilbud fra flere banker. Dette vil spare deg tid og samtidig tvinge bankene til å konkurrere om deg som kunde. På denne måten øker sjansene dine for å få den laveste renten på solcelle lånet ditt.

Hvis du velger og bruke lånemegler er det Uno Finans som har lavest rente og lar deg låne opp til 600 000 kroner. Søk på solcellelån her.

Hvilken rente får på et solcelleanlegg lån?

Sparebanken1 informerer om en nominell rente på 4,19% hvis du søker på solcellepanel lån direkte hos dem, dette er med sikkerhet i boligen din.

Blant de 23 bankene Fornye.no samarbeider med, skiller Sparebanken1 seg ut som den banken med de laveste kostnadene, og derfor er det den beste banken å søke dette lånet hos.

Et annet ord for grønt lån

De som som skal låne penger til miljøvennlige og bærekraftige formål får et grønt lån. Fordelen med grønt lån er at du har bedre vilkår og renter en tradisjonelle lån som f.eks forbrukslån.

Et solcellelån blir også definert som et «grønt lån» og derfor får du bedre vilkår pluss lavere rente.

Men det er viktig å få med seg at ikke alle banker og lånemeglere tilbyr grønt lån, undersøk dette før du signerer en avtale.

Fant du ikke det du lette etter?

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern