Oppussingslån

Oppussingslån

De beste oppussingslån du kan søke på er lån som kommer med sikkerhet, og uten sikkerhet. Hvilket oppussingslån du burde søke på avhenger av omstendighetene dine og hvilket behov du har til oppussingsprosjektet.

Del denne guiden
Oppussingslån

Det kan være vanskelig og velge et lån når du skal pusse opp boligen din. Det første man burde gjøre er og finne ut av hva man trenger penger til.

Deretter burde man prøve og kalkulere seg frem til hva total kostnaden for prosjektet vil bli. Når du vet dette kan du begynne og lete etter lån til oppussingsprosjektet.

Forskjellige oppussingslån

Når det gjelder finansiering av bolig eller oppussing, bør lånesøker vurdere fordeler og ulemper ved å ta opp et sikret eller usikret lån, for å være sikker på at de får den beste avtalen.

Lån med sikkerhet er lån med sikkerhet i eiendommen din, noe som betyr at banken eller låne megler som gir deg lånet, i verste fall kan ta boligen din tilbake dersom du ikke overholder nedbetalingsplanen.

Lån uten sikkerhet eller lån med sikkerhet avhenger i langt større grad av dine personlige forhold, men gir en smalere tidsramme for tilbakebetalinger og vanligvis mindre lånebeløp du kan søke om. 

Når du skal søke om et lån til oppussing burde du stille deg selv disse spørsmålene?

  • Hvor mye trenger jeg å låne

  • Hvor mye jeg har råd til og betale i måneden for lånet

  • Hvor lenge trenger jeg lånet

  • Hvordan finner jeg den beste renten for et oppussingslån

Renter på oppussingslån

Når du søker på et oppussingslån vil renten avhenge av beløpet og perioden på selve lånet. Dersom du kan stille med sikkerhet i eiendom kan du av og til få en bedre og lavere rente.

I Norge kan du søke på lån til oppussing med en nedbetalingstid på mellom 1 til 20 år, du kan også støte på noen tilbydere av lån som tilbyr nedbetalingstid opp mot 30 år.

Dersom du skal søke på et oppussingslån med sikkerhet i bolig er det viktig og forstå at dette lånet gis kun til personer som eier bolig, eller allerede betaler ned på et aktivt lån.

Slik blir renten på et oppussingslån satt:

  • Periode og lånebeløp
  • Kredittscoren din og betalingsevne
  • Banken ser om du eier eiendom og hva din faste inntekt er i året

Oppussingslån kan øke verdien til boligen

Når du får et lån til oppussing brukes dette vanligvis til og pusse opp bolig eller leilighet. Det flotte med en slik investering er at dette vil øke verdien i boligen i senere tid når du skal selge eiendommen.

Dagens boligpriser er stigende i nærmest alle fylker i Norge, vi ser ekstremt mye vekst i de største byene i Norge som Oslo og Bergen.

Det dyreste og pusse opp i boligen er som regel kjøkken og bad, dette kan koste mellom 250 000 kroner til 500 000 kroner.

Dersom du og dere er handy kan dere slippe unna billig, men om man leier inn profesjonelle mennesker som skal gjøre jobben må du regne med og betale godt.

Husk på dette før du tar opp et oppussingslån

Når du skal ta opp et lån burde man ikke forhaste seg, det kan ende opp i økonomiske problemer dersom du ikke har planlagt lånebeløpet og lånetilbyder godt nok.

Før du søker på et oppussingslån burde du sammenligne lånetilbydere og se hvem som har lavest rente og hvem som tilbyr deg lengst nedbetalingstid.

Er du klar for og søke på et lån? Du kan begynne og bruke verktøyet vårt for å sammenligne lån utfra dine kriterier.

I denne artikkelen

Agenter som tilbyr oppussingslån torsdag, juni 2024
Lendo
5/5
5/5

Annonselenke

10,000 til 500,000 kr

Lånebeløp

5,03%

Rente fra

20

Aldersgrense

1-2 dager

Utbetaling

Eksempel: Nom rente 9,59% , Eff. rente 11,19%, kr 130.000, o/5 år. Kostnad kr 37.988, totalt kr 167.988.
5/5
5/5

Annonselenke

10,000 til 600,000 kr

Lånebeløp

10,8%

Rente fra

23

Aldersgrense

1-2 dager

Utbetaling

100 000 kr. o/5 år: Eff. rente: 11,9%. Kostnad: 35.914kr. Totalt 135.914 kr
5/5
5/5

Annonselenke

10,000 til 600,000 kr

Lånebeløp

5,00%

Rente fra

20

Aldersgrense

1-2 dager

Utbetaling

Eksempel: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 12.71%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 49 237. Totalt 199 237

Fant du ikke det du lette etter?

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern