Beste mobilabonnement for barn

Dette bør du vite før du bestiller mobilabonnement til barna

mobilabonnement for barn

FLERE BARN FÅR TELEFON: Undersøkelser gjort av Norges Medietilsyn viser at hele 87% av barn mellom 9 til 11 år har egen smarttelefon. Mange foreldre stusser over hvilket mobilabonnement de bør velge for sine barn. Vi har gjort det enkelt for deg. Bilde: uSwitch

Mobilabonnement

Sammenlign alle mobilabonnement på markedet

Skymobil, Gudbrandsdal Energi & Chilimobil Mobil tilbyr de beste mobilabonnement for barn i august 2020

SIST OPPDATERT august 6, 2020

Mobiloperatører har i senere tid begynt med mobilabonnement ment kun for barn og unge. Den største faren har alltid vært at de yngste i familien blir ekstrafakturert betydelig, uten at de selv var klar over det. Det finnes flere mobiloperatører i dag som tilbyr mobilabonnement for barn. Fornye.no gir deg nå en god oversikt over hvilket mobilabonnement som egner seg best for de minste i familien.

Barn i alle alder begynner tidlig med mobiltelefon, men hvilken alder er passende? Et diskusjonstema som går igjen og igjen blant foreldre, men heller ingen som har noe fasitsvar på. 

 

At mobilbruken blant unge barn øker, er det ingen tvil om. Tall fra Medietilsynet fra 2018 viste til at hele 87% av barn mellom 9 og 11 år har egen smarttelefon. Vi har ingen solide tall for 2020 og vise til, men med veksten sett tidligere (67% fra 2014) kan vi regne med at 90% av barn i denne aldersgruppen har egen mobiltelefon i 2020.

 

Nå som barnet ditt har fått seg smarttelefon trenger man også et mobilabonnement. Her er det mange ulike mobiloperatører som tilbyr spesifikke tilbud til barn under 18 år eller yngre. Viktig og bemerke seg at disse mobiloperatørene har også inkludert sperrer på mobilabonnementet, slik at du som foreldre ikke opplever skrekk fakturaer.

Hva er viktig når du velger mobilabonnement for barn?

 • – Datakontroll
 • – Sperr for innholdstjenester
 • – Skjule barnet fra opplysningstjenesten
 • – Pass på hvem som er bruker og juridisk eier
 • – Spesifikke sperrer for utenlandsbruk for barn
 • – Kostkontroll og diverse filter

Beste mobilabonnement for barn med lite dataforbruk

Det beste mobilabonnement for barn med lite dataforbruk er så langt i august 2020 et 1 GB abonnement levert av Skymobil (Barn 1GB til 99kr/mnd) Barn 1GB fra Skymobil inkluderer Fri Tale, SMS & MMS. Datakontroll følger med på dette abonnementet. Kan også brukes i EU/EØS. Abonnementet leveres med Telenor dekning.

1 Barn 1GB

Barn 1GB

For barn under 13 år
(1 omtale)
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Legg i sammenlign
99.00kr
Les mer
Les omtalen Detaljer +
Skymobil
Barn 1 GB fra Skymobil inkluderer fri bruk av tale, SMS og MMS samt 1 GB data til bruk i Norge og i EU/EØS. Abonnementet er spesialtilpasset for barn ved at det inkluderer Datakontroll og er sperret for dyre tilleggstjenester. Barn 1GB tilbys kun til barn under 13 år.

Kundescore: 5.00 av 5

(1 omtale)

Pris pr. mnd: 99.00kr,-

Datamengde: 1GB
Mobilnett: Telenor
Inkluderer: Datarollover, EU/EØS
Tale: Ubegrenset
SMS: Ubegrenset

Beste mobilabonnement for barn med middels dataforbruk

Det beste mobilabonnement for barn august 2020, med middels dataforbruk går til Gudbrandsdal Energi Mobil, Leve UNG 5GB til 289 kr/mnd. Abonnementet inkluderer Fri Tale, SMS & MMS. Datakontroll & datarollover er inkludert fra start, slik at de yngste ikke kan bli ekstra fakturert. Gudbrandsdal Energi Mobil bruker Telenor dekning.

1 Leve UNG 5GB

Leve UNG 5GB

Fri tale, SMS og MMS
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Legg i sammenlign
289.00kr
Les omtalen Detaljer +
Gudbrandsdal Energi Mobil
Nå kan du få gunstig mobilabonnement fra Gudbrandsdal Energi Mobil. Er du i tillegg strømkunde hos Gudbrandsdal Energi får du automatisk billigere mobilabonnement. Det gjelder også husstandsmedlemmer. Mobilabonnementet Leve UNG fra Gudbrandsdal Energi Mobil er et mobilabonnement tilpasset ungdom under 18 år. Mobilabonnementet inkluderer data rollover og fri roaming i EU/EØS.

Ingen omtaler.

Pris pr. mnd: 289.00kr,-

Datamengde: 5GB
Mobilnett: Telenor
Inkluderer: Datarollover, EU/EØS
Tale: Ubegrenset
SMS: Ubegrenset

Beste mobilabonnement for barn med mye dataforbruk

Hvis du ønsker mobilabonnement til de yngste med mye dataforbruk er det flere muligheter, men vår anbefaling for august 2020 ender på Chilimobil 15 GB til 349 kr/mnd. Abonnementet inkluderer Fri Tale, SMS, MMS. Datakontroll kan også legges til ved bestilling og datarollover følger også med. Dette abonnementet kan brukes i EU & EØS. Vi anbefaler Chilimobil for barn som bruker mye data, om 15 GB ikke skulle holdt kan man justere det opp til 25 GB til 399 kr/mnd eller Fri Data for 499 kr/mnd. Chilimobil bruker Telia dekning.

Best pris 1 Chilimobil – 15GB

Chilimobil – 15GB

Fri Tale, SMS & MMS
(3 omtaler)
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Legg i sammenlign
349.00kr
Les mer
Les omtalen Detaljer +
Chilimobil
Chilimobil AS er et norsk-eid mobilselskap med hovedkontor i St. Jakobs plass 9 i Bergen, grunnlagt i 2011. Chilimobil har som mål å utfordre de andre statseide teleselskapene Telia Norge (Telia, OneCall, Chess (avviklet) og MyCall) og Telenor (Telenor og Talkmore) på pris. Mobilselskapet lanserte sine tjenester i det norske mobilmarkedet 17. april 2012. Chilimobil retter seg i hovedsak mot abonnementskunder og kontantkortkunder med lavt til mellomstort forbruk. Produktene og tjenestene som selskapet tilbyr er tilgjengelig i fysisk distribusjon gjennom Reitan Convenience sine kanaler (Narvesen, 7-Eleven og Shell/7-Eleven), NorgesGruppen og PinOnline. Selskapet ledes av Lars Ryen Mill (CEO), Rune Blytt (CFO). I styret, og som investorer, sitter Ingvild Myhre, Egil Skibenes, Edgar Ekeseth og Harald Skibenes. Arve Andreassen, tidligere adm. direktør i Chess, er salgs- og produktdirektør.
chili mobil logo

Kundescore: 3.67 av 5

(3 omtaler)

Pris pr. mnd: 349.00kr,-

Datamengde: 15GB
Mobilnett: Telia
Inkluderer: Datarollover, EU/EØS
Tale: Ubegrenset
SMS: Ubegrenset

Andre gode forslag til mobilabonnement for barn og unge

Kanskje ikke våre anbefalinger strekker til for din smak, da har vi lagt frem noen andre forslag for mobilabonnement rettet mot barn. I listen under finner du 3 leverandører vi mener har et godt & bredt utvalg til de yngre i familien. Ice.net ruller ut et gratis mobilabonnement for barn under 13 år. Med dette abonnementet kan du ringe 3 nummer helt gratis og bruke 1 GB mobildata i Ice sitt eget nett, Ice+. 

 

Gudbrandsdal Mobil tilbyr også den billigste pakken på 5 GB til yngre barn, her får du Telenor dekning, datakontroll og datarollover til en pris av 289 kr/mnd. Både Telia & Telenor (Norges største leverandører har et bredt utvalg på mobilabonnement for barn, her kan du få music freedom med og lagring i skyen. 

Ice Junior

kr 0 / måneden
 • 1 GB data i ice sitt eget nett
 • Ring 3 valgfrie numre i Norge
 • Fri SMS og MMS til alle i Norge
Gudbrandsdal Energi Mobil logo

Leve UNG

kr 129-289 / måneden
 • Fri tale, SMS & MMS
 • Datakontroll
 • Telenor dekning
 • Sikker Bruk
best-mobildekning-2020-telia

Telia Barn U16

kr 169-249 / måneden
 • Kostkontroll
 • Roam Like Home
 • Datarollover

Man kan fint også velge et “normalt” mobilabonnement til sine barn, som ikke er ment for de yngre. Her kan du legge tilsvarende sperrer helt selv (Vanligvis via “Min Side” applikasjonen mobiloperatøren tilbyr). Så du er ikke pliktet til og velge et mobilabonnement som er skreddersydd for barn, men det vil lønne seg.


Ved og bestille et mobilabonnement for barn som er spesifikt skreddersydd for de yngre slipper du ekstra arbeid. Da vil mobilabonnementet ha inkludert sperrer for kjøp og innholdstjenester allerede lagt til. Slik at du kan fint be barnet bruke telefonen som de ønsker, fordi ingen overraskelser kan dukke opp.

Selv om alt er godt og vel, finnes det fortsatt en god del fallgruver du og din familie kan støte på når du velger mobilabonnement for barn:

Datakontroll

Dette er vel den som har fakturert de Norske hjem mest de siste årene. Mange glemmer og legge til en sperre for datakontroll for mobilabonnement. Dette kan bli dyrt, spesielt om du lar Ole på 11 år bruke YouTube etter han har oversteget grensen.


Vanligvis finnes det en maksgrense på fakturering, som ligger på 399 kroner som de fleste mobiloperatører. Det betyr at etter du har gått over grensen din, så koster 1 MB mobildata 1,99 kroner. Og hvis du tenker at en YouTube video på 3 minutter i full HD bruker nesten 200 MB. Ja, da blir det fort dyrt.

 

Så vi anbefaler på det sterkeste og legge til datakontroll, både på deres mobilabonnement og for deres barn. Dette kan gjøres via applikasjonen de ulike mobiloperatørene tilbyr eller ved og ringe kundeservice.

Sprerr for innholdstjenester

Det kan være en kjempe god ide og sperre for bruken av innholdstjenester på mobilabonnement til deres barn. Her vil det bli lagt en sperre slik at dyre SMS – tjenester og telefonnummer ikke kan brukes. Det betyr at barnet deres kan ikke stemme på norske talenter 20 ganger, eller ringe dyre nummer for 50 kroner i minuttet.

 

De fleste mobiloperatører lar deg legge på disse sperrene selv i deres applikasjon som tilbys via App Store eller Google Play for Samsung telefoner. Hvis du vil være på den sikre siden, kan du alltid forhøre deg med kundeservice og be de legge på denne tjenesten selv. Eller bestille et mobilabonnement for barn, der disse sperrene er allerede lagt til.

 

Slike sperrer gjelder for femsifrede nummer, 815- nummer som er dyre og spesielt opplysningstjenester som 1881 som fort kan koste dere en formue.

Skjule barnet fra opplysningstjenester?

Det kan være smart og skjule barnet deres for opplysningstjenester. Da slipper de og få ukjente anrop fra andre personer, selgere eller personer som ringer de med en feiltagelse. 


Ved og ha mobilnummeret til barnet tilgjengelig på opplysningstjenestene kan de motta anrop telefoner som egentlig var ment til pappa eller mamma, så vi vil anbefale at disse skjules på nett.

De fleste operatører tilbyr denne sperren over applikasjonen de tilbyr, men vi vil alltid anbefale at du spør kundeservice om og gjøre denne jobben for deg. Slik at du er sikker det blir gjort.

Tips og spørsmål om mobilabonnement for barn

Datarollover er inkludert i de allers fleste mobilabonnement som tilbys i Norge. Om du bestiller et mobilabonnement for dine barn, vil det lønne seg og spørre operatøren om det er inkludert datarollover. Kort så er datarollover funksjonen som gjør at du kan ta med deg ubrukt data til neste månede.

Dette er en tjeneste vi anbefaler alle og spørre mobiloperatøren om og få. Kostkontroll er funksjonen som garanterer en fastpris hele tiden. Hvis mobilabonnement til sønnen din skal koste 99,- kroner og du har kostkontroll, kan ikke fakturaen  overstige avtalt beløp.

Ja, mobilabonnement for barn er også inkludert i utlandet. Vanligvis er utlandet kategorisert innen EU og EØS. Da kan deres barn ringe, sende SMS og MMS med Mobildata i EU og EØS. Du kan også spørre mobiloperatøren om utenlandskontroll, dette sørger for ingen ekstra fakturering hvis dere reiser til utlandet som en familie.

Da kan du kontakte mobiloperatøren du er kunde hos, og spørre de om reservasjon mot opplysningstjenesten. Flere barn får anrop som var egentlig ment til mamma eller pappa, siden innringer ringte feil nummer. Dette slipper du om du skjuler nummeret til barnet på nummeropplysningen.

Hvem er bruker, og hvem er juridisk eier?

Når du registrer et mobilabonnement får du valget om å velge bruker eller juridisk eier. Juridisk eier er personen som har endringsrett og ansvaret for mobilabonnement, denne personen er ansvarlig for faktura og må være over 18 år.


Bruker har mobilabonnement registrert under juridisk eier. Et eksempel kan være Mamma som er Juridisk eier, og sønnen Ole som er bruker på familie løsningen deres. 

I 2020 går dette veldig på automatikk når du velger mobilabonnement, men det er viktig og dobbeltsjekke at bruker og juridisk eier er korrekt. Grunnen til dette er fordi det er juridisk eier som kan kjøpe ekstra datapakker, og gjøre melde om endringer på mobilabonnement. 

 

Om Ole går tom for datapakke, og han er juridisk eier kan han selv kjøpe mer data ved og sende en SMS til mobiloperatøren. Det kan fort bli en dyr affære. I dag tilbyr mobiloperatører som Ice.net, Telenor og Telia kontrolltjenester som lar deg som juridisk eier få en SMS varsling når Ole går tom for mobildata, dette har man også kontroll over på applikasjonen som tilbys av de ulike operatørene.

Mobilbruk for barn i utlandet

barn-mobilabonnement-utlandet

KOSTKONTROLL UTLANDET: Flere mobiloperatører tilbyr kostkontroll spesifikt for bruk i utlandet. Foto: SmarterTravels

Her kan du puste litt ut fordi mobiloperatører har inkludert bruken i EU og EØS for dine barn også. Altså, hvis du reiser til Gran Canaria og Ole på 11 år skal surfe på YouTube, går det helt fint. Han bruker mobilabonnement i hele EU akkurat som han skulle gjort når han var i Norge, uten ekstra kostnader.

En liten fallgruve vi har notert oss er utenlandssamtaler. Hvis du er i Norge og ringer til land som er i EU, vil dette påløpe seg ekstra kostnader. Mange tror at det er også inkludert siden det skrives om fri bruk i EU og EØS, men det er kun hvis du er innenfor den sonen.

Om Ole ringer til Gran Canaria fra Oslo, blir det dyre minuttpriser, dette kan du også legge en sperre for. Enten via applikasjonen operatøren tilbyr eller via direkte kontakt med kundeservice.

 

Hvis du reiser til land som er utenfor EU og EØS, finnes det egne pakker du som juridisk eier kan bestille for dine barn. Dette går vanligvis inn i forskjellige soner mobiloperatøren har delt opp, og satt en spesifikk kostnad for. Her anbefaler vi at du forhører deg med mobiloperatøren om du reiser utenfor EU og EØS, og dine barn trenger og bruke mobilen aktivt.

Hva er Music Freedom?

Barn elsker og streame musikk når de bruker mobiltelefonen sin, noen mer en andre. Vanligvis ville tjenester som Spotify og Tidal brukt mye mobildata. 


Nå kan du få inkludert Music Freedom i mobilabonnement til deres barn. Music Freedom lar dine barn høre på så mye musikk de ønsker via disse tjenestene uten og bruke mobildata. Det er viktig og huske på at hvis barnet er tom for mobildata, vil ikke tjenesten fungere pga av nettnøytralitet. Men om du har 1 GB inkludert, og bruker Spotify vil ikke det påvirke det du har igjen.

 

Dette er en god tjeneste som tilbys av ulike mobiloperatører, spesielt for barn som streamer mye musikk på mobilen. Se listen over for hvem som tilbyr music freedom.

Vi anbefaler også disse artiklene

NYLIGE OMTALTE TJENESTER HOS FORNYE.NO

Vurder tjenesten vår

Vurder denne tjenesten ved og trykke antall stjerner vi fortjener

Trykk for og rangere
Totalt 222 vurderinger, Gjennomsnittlig 4.6

Vil du spare mer penger?

Motta vårt nyhetsbrev med tips til hvordan du kan spare penger på din privatøkonomi.

Innholdet er beskyttet etter åndsverksloven | 2020 Fornye.no er en del av Medienor AS

Fornye.no
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Sammenlign tjenester
 • Total (0)
Sammenlign
Cookies og GDPR

Denne siden bruker cookies for og skape best opplevelse for deg.