Bedriftsabonnement vs. privatabonnement

Bedriftsabonnement vs. privatabonnement: Hva er forskjellen?

Står du i et dilemma om å velge et bedriftsabonnement ovenfor privatabonnement? La oss forklare deg hva forskjellen er og hva du burde være obs på før du velger en bedriftsavtale på mobilabonnement.

Bedriftsabonnement vs. privatabonnement
Dennis Kotlenko
Publisert august 10, 2023

Skrevet av Dennis Kotlenko

Del på:

De store forskjellene

Bedriftsabonnement er ment for bedrifter, men også for personer som driver egne foretak (enkeltmannsforetak). Først av alt så er bedriftsabonnement alltid dyrere enn privatabonnement, uansett hvordan selgeren vrir eller vender på det.

Når du betaler for et bedriftsabonnement betaler du også for moms på det hele. Moms (MVA) i Norge ligger på 25%, så hvis bedriftsabonnementet koster 199 kr i måneden kan du gange det med 1,25.

Prisen blir da 199 * 1.25 = 249 kroner i måneden med moms inkludert.

Moms skrives også av, så dersom du har en bedrift som omsetter for over 50 000 kroner i året blir prisen 199 kroner, men om du har fått et bedriftsabonnement og ikke skriver av moms vil du betale 249 i dette tilfellet.

Hvis du ikke driver bedrift burde du velge privatabonnement

Bedriftsabonnementet er utviklet for bedrifter (ligger i navnet) og har egne fordeler som driver foretak. Hvis du ikke driver foretak er privatabonnement veien!

Om du er privatkunde finnes det kun fordeler med privatabonnement, og er du bedriftskunde finnes det kun fordeler med bedriftsabonnement.

Dette får bedriftskundene som privatkundene ikke får

Bedriftskunder får gjerne tilleggstjenester privatkundene ikke kan få. Ofte er dette kun et produkt som heter mobilt bedriftsnett, også kjent som sentralbord.

Et mobilt bedriftsnett er en type kontrollpanel der de ansatte i bedriftene kan administrere inngående og utgående telefonsamtaler, det finnes også mange andre funksjoner som er en del av sentralbordet som gjør kommunikasjonen innad og utad bedriften enklere.

Heldigvis har privatkunder ikke behov for dette, og derfor er det ingen nødvendighet å velge bedriftsabonnement over privatabonnement.

Se opp for dette hvis du har enkeltmannsforetak

Har du et enkeltmannsforetak og blitt ringt av telefonselgere? Du har sikkert lagt merke til at du blir ringt hyppigere når du har et enkeltmannsforetak. Grunnen er fordi selgere på bedriftsabonnement jakter PROFF.no listene der de kan segmentere ut lister på spesifikke bransjer, etableringsår og mye mer.

Det finnes mange privatkunder som går fem på og takker ja til et bedriftsabonnement uten at de er klar over hva de har takket ja til.

Husk også at bedriftsabonnement har som regel bindingstid på 24 måneder, yes du hørte riktig to hele år hos samme mobiloperatør. Ikke misforstå, hvis mobiloperatøren er god og har lave renter kan man være der mye lengre enn to år – Men les avtaler nøye før du signerer noe som helst!

Dennis Kotlenko er en erfaren veteran innen mobil- og salgsbransjen. Med en imponerende bakgrunn som tidligere salgssjef i en av Norges største mobiloperatører, besitter han en grundig innsikt i mobilbransjen.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern