Utkjøp på bedriftsabonnement

Når det gjelder bedriftsabonnement, kan utkjøp være et viktig begrep å lære seg. Utkjøp på bedriftsabonnement betyr at en annen mobiloperatør kan kjøpe ut din nåværende bindingstid og flytte deg over til dem, uten at du betaler bruddgebyr.

Utkjøp på bedriftsabonnement
Dennis Kotlenko
Publisert august 8, 2023

Skrevet av Dennis Kotlenko

Del på:

I bedriftsmarkedet på mobilabonnement går bindingstid på en runddans som aldri tar slutt. Nesten alle bedriftsoperatører har en avtaletid på 24 måneder når du signerer en ny avtale hos dem. Ofte tilbyr bedriftsleverandører også en pris uten bindingstid som er høyere, men velger du og binde deg operatøren friste med en lavere pris.

Må jeg betale noe selv hvis jeg bryter avtaletiden?

Hvis du har bedriftsabonnement med bindingstid og bryter avtalen uten at utkjøp er involvert vil du måtte betale et bruddgebyr. Dette bruddgebyret koster vanligvis 3 000 kroner pluss moms (3 750 kr inkl. mva).

Men dersom du får et tilbud fra en annen mobiloperatør og de kan tilby utkjøp, vil du kunne bytte mobiloperatør uten å betale bruddgebyret.

En annen ting du også burde være obs på er at du selv må betale bruddgebyret fra egen lomme, deretter vil mobiloperatøren kreditere eller utbetale hele beløpet på konto for deg.

Så sørg for at du kan dekke bruddgebyret før du vurderer et bytte, spesielt hvis du er ansvarlig for mange bedriftsabonnement da kostnaden fort kan bli høy.

Se opp for dette før du takker ja

Før du velger og takke ja til en ny avtale på bedriftsabonnement burde du være obs på dette:

  1. Hvis du allerede har en avtaletid som nærmer seg slutten burde du vente med og gå inn i en ny bindingstid. Det finnes mange bedrifts leverandører av mobilabonnement som tilbyr fornuftige priser uten bindingstid.

     

  2. Dobbeltsjekk om mobiloperatøren vil betale utkjøpet på forhånd, eller om du må legge ut for hele beløpet.

     

  3. Mobiloperatører som tilbyr bedriftsabonnement kan fort være mer fleksible enn det du regner med, hør om de kan tilby en lavere pris hvis du takker ja til bindingstid.

  4. Hvis du også har mobilt bedriftsnett vil denne bli slettet og du må få ett nytt sentralbord hos den nye mobiloperatøren.

Dennis Kotlenko er en erfaren veteran innen mobil- og salgsbransjen. Med en imponerende bakgrunn som tidligere salgssjef i en av Norges største mobiloperatører, besitter han en grundig innsikt i mobilbransjen.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern