Betale med mobil og mobilabonnement

Betale med mobil og mobilabonnement? Slik gjør du det

Det finnes to forskjellige måter du kan betale med mobilen din, den første er kontaktløs betaling og den andre er med mobilabonnementet ditt. I denne guiden forteller vi deg hvordan det fungerer.

Del denne guiden
Det finnes to måter og betale med en mobiltelefon: Via mobilregningen, eller kontaktløs betaling som erstatter bankkortet.

Med mobiltelefonen din kan du gjøre ganske mye, og nå kan du også betale med den.

Enten om du har glemt bankkortet hjemme, eller skal kjøpe en tjeneste kan mobiltelefonen være en reddende engel i visse situasjoner.

Har du en mobiltelefon med et mobilabonnement kan du betale for flere produkter og tjenester en det du sikkert var klar over, men mobiltelefonen din kan også virke et som et bankkort. Les videre så blir du litt klokere på tema!

Bruk mobiltelefonen som et VISA kort - Kontaktløs betaling

Kontaktløs betaling på mobil betyr at du har koblet kredittkortet ditt til mobiltelefonen. I praksis bruker mobiltelefonen NFC teknologi der både kortterminalen og mobiltelefonen kobler seg til lik frekvens.

Flere telefoner støtter også ApplePay som er meget populært blant de som har kredittkort, og GooglePay som er blant de mest brukte.

Viktig: Før du kan bruke bankkortet ditt med ApplePay eller GoogleWallet må du ha aktivert NFC leser på instillinger. Under forklarer vi deg hvordan du gjør det på iOS og Android.

 1. Åpne Innstillinger-appen: Trykk på Innstillinger-ikonet, som vanligvis ser ut som et tannhjul eller en bokstav «G», på startskjermen eller i appskuffen.

 2. Nettverk og internett: I noen telefoner kan NFC-innstillingen være under «Tilkobling» eller «Nettverk og internett». Velg dette alternativet.

 3. NFC: I underkategorier for nettverk og internett, bør du finne «NFC» eller «Nærhet». Klikk på denne.

 4. Slå på NFC: Du vil se en bryter eller et alternativ for å aktivere NFC. Skyv bryteren til høyre for å slå den på. Hvis den allerede er aktivert, vil den være grønn eller blå.

 5. Juster NFC-innstillinger (valgfritt): Noen telefoner gir deg flere alternativer relatert til NFC. For eksempel kan du velge standardapp for deling via NFC eller angi om skjermen skal holdes på under NFC-aktiviteter.

 1. Sjekk enhetskompatibilitet: NFC-leseren er tilgjengelig på iPhone-modeller som har iOS 11 eller nyere, men funksjonaliteten kan være begrenset avhengig av modellen.

 2. Åpne Innstillinger: Gå til Innstillinger-appen på startskjermen.

 3. NFC-leser: Bla nedover i Innstillinger og trykk på «NFC» (i noen nyere iOS-versjoner kan dette alternativet være tilgjengelig under «Tilgjengelighet» > «NFC»).

 4. Slå på NFC-leser: Aktiver NFC-leser ved å skyve bryteren til høyre. Når NFC-leseren er aktivert, vil iPhone kunne oppdage og lese NFC-tags i nærheten.

Betale for tjenester med mobilabonnement - Strex

Viste du at flere mobiloperatører støtter for Strex mobilbetaling? Strex er en betalingsformidler som er eid av de største mobiloperatørene i Norge: Telenor, Telia og Ice.net.

Strex følger med nesten alle mobilabonnement, og det lar deg kjøpe tjenester på mobilregningen. Det er ganske enkelt, de butikkene som tillater Strex betaling vil ha dette som et valg i handlekurven.

Her er et par praktiske eksempler på hvor du kan kjøpe ting på mobilregningen:

 • Kino billett
 • Stemme på The Voice og Norske Talenter
 • Betale for buss eller trikken
 • Parkering og lading av el-bil
 • Legetimer
 • Abonnementstjenester
 • Og litt mer..

Foreløpig er Strex betalinger begrenset til 500 kr per kjøp, hvis du vil kjøpe tjenester til over 500 kroner må du lage deg en konto (gratis) hos Strex.no

Rask konklusjon

Så lenge du har en mobiltelefon med NFC leser som de fleste nye telefoner har, og et mobilabonnement vil du kunne kjøpe og betale for tjenester samt produkter med mobiltelefonen din.

Spørsmål og svar

Du må sørge for og ha NFC innstillingen påslått, også må du sørge for at bankkortet eller kredittkortet ditt er lagt inn. Hvis du bruker Android må du legge det inn via Google Pay, bruker du iPhone kan du legge kort inn via Apple Pay.

Ja, velg Strex mobilbetaling når du velger betalingsløsning når du er på ruter appen. Dette beløpet vil da komme på mobilregningen din.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern