Billigste mobilabonnement september 2022

I denne testen finner du de billigste mobilabonnementet i Norge.

PlussMobil 8 GB
8 GB

data

229 kr

pr. mnd

Mest data for lavest pris!

PlussMobil 8 GB
8 GB

data

229 kr

pr. mnd

Mest data for lavest pris!

PlussMobil, Chilimobil & Happybytes tilbyr det billigste avtalene i september 2022

/
/
Billigste mobilabonnement 2022

SIST OPPDATERT september 27, 2022

Fornye.no er Norges nyeste portal for sammenligning av tjenester og produkter innen personlig økonomi. 

Vi har denne måneden sammenlignet priser og datapakker til alle mobilabonnement i Norge fra alle de norske mobiloperatørene og kommet frem til de billigste mobilabonnementene du kan nå få i februar 2022. 

Det leveres av Happybytes, Chilimobil, Release & Skymobil. Alle mobilabonnement som er presentert i denne testen inkluderer Fri Tale & SMS med bruk i EU/EØS. 

billigste mobilabonnement-2020

DYRT FOR MOBIL I NORGE: Ferske tall viser at Norske mobilbrukere betaler mer en de fleste i Skandinavia. I Sverige og Finnland er snittprisen på 10 GB 200 kr/mnd.

Finn beste og billigste mobilabonnement til ditt bruk

Fornye.no har gjort det enkelt og finne billig mobilabonnement som passer ditt brukermønster. Hos oss kan du sammenligne mobilabonnement etter pris, omtaler og innhold. Vi har også gjort en detaljert test her vi presenterer de billigste mobilabonnement i Norge, for ulike kategorier.

Vi har tatt for oss kategoriene 1 GB, 2GB, 5 GB, 15 GB og 30 GB. Her vil du få presentert de billigste abonnementet innenfor nevnt kategori. Alle mobilabonnement inkluderer fri tale, fri SMS & Data Rollover. Alle løsningene som står oppført er også privat abonnement. Om du ønsker eller er interessert i bedriftsløsninger se beste mobilabonnement for bedrifter.

Hvilke mobiloperatører har de mest fornøyde kundene?

Hvert år gjør Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI en forbrukerundersøkelse som analyserer hvilke selskaper som har de mest lojale og føyende kundene. I undersøkelsen som ble gjort i 2019 var det OneCall som vinner på kundetilfredshet ( kategorien mobiloperatører ). Ice.net havner på 2. plass, mens Talkmore kommer inn på 3. plassen.

Når det gjelder kundelojalitet til mobiloperatørene, er det Telenor som går seirende, Talkmore kommer inn på 2.plass og OneCall på 3. plass. I følge denne testen og omtaler på nett er mobilkunder fornøyd med selskapene nevnt over, men de tilbyr langt ifra Norges billigste mobilabonnement.

Er du nysjerrig på hvilket mobilabonnement som passer din økonomi? Sjekk ut vår artikkel på ‘hvilket mobilabonnement passer min økonomi

Hvordan bytter jeg til det billigste mobilabonnement?

Jobben er ganske simpel. Du trenger og finne ut hva behovet ditt er, ringer du mye og sender mange meldinger? Nå som dette er inkludert i de fleste mobilabonnement kan du utelukke dette. Det som vil påvirke prisen i størst grad vil være inkludert datamengde, har du undersøkt hvor mye du bruker sånn ca i måneden? Hvis du ikke vet dette, kan du logge inn på appen som din operatør tilbyr og se hvordan forbruket ser ut de siste månedene.

Om ikke mobiloperatøren din tilbyr en sånn applikasjon, kan man ringe Kundeservice og spørre de. Som regel har denne informasjonen og kan oppgi det til deg.Nå som du vet forbruket ditt, er dekning ganske lurt og sjekke. Selvom de fleste mobiloperatørene i Norge har god dekning, vil vi anbefale og lese artikkelen best mobildekning 2022, slik at du vet hvilket dekningsnett som fungerer best for deg.

Etter du har avklart behov og dekning, sammenligner du tilbud fra ulike mobiloperatører. Bruk vår tjeneste der du kan sammenligne mobilabonnement etter pris, innhold og omtaler om artikkelen ikke fungerer for deg.

Billigste 2 GB mobilabonnement september 2022 går til Chilimobil

Det billigste mobilabonnement i Norge for dem som bruker «sånn passe» med mobildata (2 GB) nå i september 2022 er et 2 GB abonnement fra Chilimobil (Chilimobil 2 GB) til 149,- kroner i måneden.
Av alle 2 GB mobilabonnement vi har sammenlignet, har Chilimobil pr. september 2022 den rimeligste 2 GB pakken i Norge. Chilimobil sitt mobilabonnement kommer også med fri TALE & SMS. Chilimobil bruker Telia dekning.
chili mobil logo
5/5
Chilimobil 2 GB
149 kr/mnd

Billigste 5 GB mobilabonnement september 2022 går til Plussmobil

Om 2 GB ikke holder for deg så kan du bevege deg til 8 GB mobildata. Her tilbyr Plussmobil Norges billigste 8 GB mobilabonnement pr september 2022 et 8 GB abonnement fra Plussmobil (Plussmobil 8 GB) til 229,- kroner i måneden.

Her får du 8 GB og fri tale, fri SMS & MMS med Datarollover & EU / EØS til 229,- kr/mnd. Plussmobil bruker Telenor sitt dekningsnett.

5/5
PlussMobil 8 GB
229 kr/mnd

Billigste 15 GB mobilabonnement september 2022 går til Happybytes

I 2021 har Chilimobil & Happybytes vært i priskrig som virkelig har satt sine spor i markedet. I september 2022 fikk tidligere («En om dagen») nå «Mye data» en ny pris av 248 kroner for hele 30 GB. Med «Mye data» får du 1 GB disponibelt hver dag, med fri tale og tekstmeldinger.

Mobilabonnementet «Mye Data» fra Happybytes blir kåret til Norges billigste 15 GB og 30 GB mobilabonnement. Nærmeste konkurrent på 15 GB er Release & Chilimobil med Datarollover som priser seg på 299 kroner / mnd.

5/5
Happybytes 1 om dagen
248 kr/mnd

Billigste mobilabonnement med fri data i september 2022 går til Happybytes

Happybytes vinner Norges billigste mobilabonnement i kategorien «Fri data» med 108 GB til 398 kr / mnd. «Fri data fra Happybytes» har inkludert fri tale og tekstmeldinger, men ikke datarollover. Men selvom avtalen ikke inkluderer datarollover inkludert plasserer vi denne som billigste 108 GB mobilabonnement i september 2022

Happybytes «Fri data» har inkludert 108 GB som du kan bruke fritt med full hastighet, både 4G og 5G der du har det tilgjengelig.

5/5
Happybytes Fri Data Pluss
398 kr/mnd

Spørsmål og svar angående mobilabonnement

Datarollover betyr at du kan ta med ubrukt mobildata til neste månede. La oss si du har 2 GB mobildata inkludert i ditt mobilabonnement, men bruker kun 1 GB inneværende månede. Da blir resterende 1 GB tatt med til neste månede, slik at du har totalt 3 GB mobildata neste månede. De fleste selskap tilbyr dette inkludert i fastprisen, men andre operatører tar seg betalt for det.

Gode tips til hvordan du kan holde mobilabonnementet billig

Hva er bindingstid? Og bør du ha det?

Bindingstid er avtaletid. Dette er en periode du må være hos mobiloperatøren. Bindingstid er vanlig hvis du får et nytt tilbud fra nåværende operatør.

Mobiloperatøren kan gi deg en god pris imot at du binder deg til selskapet i 12 måneder som er standard. Hvis du driver bedrift vil bindingstiden ligge på 24 måneder. Hvis du ofte ser etter nye tilbud, vil vi ikke anbefale bindingstid. Dette er fordi du er låst til et selskap i en lang periode, og det vil koste deg og bytte operatør, selvom konkurrenten har det billigere.

Det positive er at de fleste privat mobilabonnement kommer uten bindingstid i dag, og du blir opplyst om det medfølger bindingstid ( avtaletid ).

Hvordan fungerer datapakker? Og hva koster de?

Datapakker er antall megabytes ( MB ) eller gigabytes ( GB ) du har inkludert i ditt mobilabonnement. I 2022 varierer dette mellom 1 GB til 60 GB. Kostnaden øker hvor høyere du går opp i stigen, men friheten blir også større der du kan bruke mer mobildata. Alle mobiloperatører tilbyr kjøp av ekstra datapakker om inkludert innhold ikke er tilstrekkelig. Her kan man oftes kjøpe 1 GB, 5 GB eller 15 GB, prisene varierer fra selskap til selskap.

Velkomsttilbud og sammenslåing av andre tjenester

Selskap som Fjordkraft tilbyr kundene sine lavere mobilpriser om du også kjøper strøm fra de.Dette kan lønne seg hvis du allerede har strøm fra Fjordkraft og vurderer nytt mobilabonnement, da vil det bli rimelig. Ice.net tilbyr og prøve ut mobilabonnement med 30 GB til 99,- kroner i 2 måneder.

 

Dette er vel mest for og prøve ut dekningen, om man er fornøyd går prisen opp etter 2 måneder. Det finnes flere selskap som tilbyr ulike velkomsttilbud og korte kampanjer, vi mener at hvis du jakter et mobilabonnement som skal holde en lav pris lang periode fremover må du velge riktig. Bruk vår tjeneste for sammenligning av mobilabonnement for og se hvem som er billigst i hvilken kategori.

Reduser utgiftene ved bruk av Fri Data

Flere og flere yngre brukere hopper over på mobilabonnement med Fri Data. Studenter og eldre personer som bor alene, og betaler for bredbånd hjemme samt et mobilabonnement, kan få høye kostnader når de ikke forstår eget bruk godt nok. Et godt eksempel vi kan presentere er og ha et mobilabonnement med Fri Data, og dele nettverk til enheter hjemme.

 

Da kan du koble Smart TV, iPad og lignende systemet på mobilabonnementet ditt som har Fri Data. Selvom fleste Fri Data løsninger er begrenset til en mengde daglig ( oftes 10 GB ) vil dette holde for en dagsbruk. Da har du kombinert bredbånd og mobil i ett.

Vurder tjenesten vår

Gi oss en tilbakemelding på tjenesten

Gi oss en tilbakemelding!
274 Stemmer - Gj.snitt 3.9
Logg inn
Dette selskapet samarbeider ikke med Fornye.no

Selskapet har ikke aktivert bestillingsfunksjonalitet på Fornye.no. Derfor kan du ikke klikke deg inn direkte på siden. Men du kan selvsagt søke dem opp på Google.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern