Billig mobilabonnement mai 2024

I denne testen finner du de billigste mobil avtalene i Norge fordelt på 7 forskjellige kategorier, la oss spare litt penger!

Ice.net kampanje

30 GB

data

1 kr

for to måneder

Prøvekjøp – 2 mnd kr 1 kroner

Billige mobilabonnement i 7 forskjellige kategorier

/
/
Billigste mobilabonnement 2024

Fornye.no har blitt gjennom årene en av Norges største portaler for sammenligning av mobilabonnement. Vi har et tett samarbeid med over 14 forskjellige mobiloperatører og kan trygt si hva som er best og billigst i forskjellige kategorier.

Før vi begynner er det greit og forklare et kjent utsagn «det billigste er ofte ikke det beste», men i tilfeller som mobilabonnement er ikke det nødvendigvis sant.

I Norge er det Telenor, Telia og Ice.net som er de største operatørene. Så har vi 15 mindre operatører som enten leier dekning fra Telenor eller Telia.

Så la oss hoppe inn i hvilket mobilabonnement som er billigst for deg.

billigste mobilabonnement-2020

DYRT FOR MOBIL I NORGE: Ferske tall viser at Norske mobilbrukere betaler mer en de fleste i Skandinavia. I Sverige og Finnland er snittprisen på 10 GB 200 kr/mnd.

Vi sammenligner disse 7 kategoriene:

I denne testen for rimelige mobilabonnement vil vi sammenligne i 7 forskjellige kategorier:

Fornye.no har gjort det enkelt og finne billig mobilabonnement som passer ditt brukermønster. Hos oss kan du sammenligne mobilabonnement etter pris, omtaler og innhold. Vi har også gjort en detaljert test her vi presenterer de billigste mobilabonnement i Norge, for ulike kategorier.

I denne testen sammenligner vi kun private mobilabonnement. Hvis du vil sammenligne bedriftsabonnement kan du gjøre det her.

Billigste 'Small' pakke (2 GB)

Billigste 2 GB mobilabonnement mai 2024 går til Chilimobil

Det billigste mobilabonnement i Norge for dem som bruker «lite» med mobildata (2 GB) nå i mai 2024 er et 2 GB abonnement fra Chilimobil (Chilimobil 2 GB) til 149,- kroner i måneden.
Av alle 2 GB mobilabonnement vi har sammenlignet, har Chilimobil pr. mai 2024 den rimeligste 2 GB pakken i Norge. Chilimobil sitt mobilabonnement kommer også med fri TALE & SMS. Chilimobil bruker Telia dekning.
chili mobil logo
5/5
Chilimobil 2 GB
149 kr/mnd

Billigste 'Medium' pakke (8 GB)

Billigste 8 GB mobilabonnement mai 2024 går til Plussmobil

Om 2 GB ikke holder for deg så kan du bevege deg til 8 GB mobildata. Her tilbyr Plussmobil Norges billigste 8 GB mobilabonnement pr mai 2024 et 8 GB abonnement fra Plussmobil (Plussmobil 8 GB) til 229,- kroner i måneden.

Her får du 8 GB og fri tale, fri SMS & MMS med Datarollover & EU / EØS til 229,- kr/mnd. Plussmobil bruker Telenor sitt dekningsnett.

Plussmobil
5/5
PlussMobil 8 GB
239 kr/mnd

Billigste 'Large' pakke (30 GB)

Billigste 30 GB mobilabonnement mai 2024 går til Happybytes

Happybytes tok mobil Norge med storm da de lanserte 30 GB (En om dagen) til 248 kroner. Det var en intens priskrig med Chilimobil i 2021 der Happybytes kom seirende ut.

Med ‘En om dagen’ fra Happybytes får du 1 GB du kan bruke hver dag. Overstiger du grensen reduseres hastigheten og man kan kjøpe ekstra datapakke. Du får 1 GB hver dag ut hele måneden (Avrundet til 30 GB)

5/5
Happybytes 1 om dagen
298 kr/mnd

Billigst mobilabonnement med fri data

Billigste mobilabonnement med fri data i mai 2024 går til Happybytes

Happybytes vinner Norges billigste mobilabonnement i kategorien «Fri data» med 108 GB til 398 kr / mnd. «Fri data fra Happybytes» har inkludert fri tale og tekstmeldinger, men ikke datarollover. Men selvom avtalen ikke inkluderer datarollover inkludert plasserer vi denne som billigste 108 GB mobilabonnement i mai 2024

Happybytes «Fri data» har inkludert 108 GB som du kan bruke fritt med Telenor hastighet, både 4G og 5G der du har det tilgjengelig.

No data was found

Lavpris mobilabonnement for barn

Hvis du vil ha billig mobilabonnement for barnet ditt er Ice.net best i mai 2024.

iceJuniorPluss til 50 kr/mnd er et trygt valg for barn under 13 år. iceJuniorPluss har kostnadskontroll aktivert, og barnet har ikke mulighet til å bruke mobilen til tjenester som koster penger (Eksempel: stemme på Idol/ kjøpe brus på automat).

Ice.net bruker også sitt eget mobilnett «Ice» dekning som ikke er like godt bygd ut som Telenor og Telia. Bor du i sentrale områder vil Ice dekning fungere utmerket.

Hvis 1 GB blir litt for lite for barnet ditt kan du velge UNG 10 GB fra Plussmobil som er utviklet spesielt for dem som er under 30 år.

Ice.net
0.0/5
IceJuniorPluss 1 GB
50 kr/mnd

Billigste avtale uten data

PlussMobil 0 GB til 19 kr/mnd er billigste avtale uten mobildata.

Med PlussMobil 0 GB får du Telenor-dekning og du betaler kun for bruk. Se på det som et kontantkort du betaler en månedsavgift på. Det kan faktiskt være rimeligere og velge et rent kontaktkort i slike tilfeller.

Hvis 0 GB blir litt for lite kan du hoppe direkte opp til 500 MB hos Plussmobil til 69 kr/mnd.

Plussmobil
0.0/5
PlussMobil 0 GB
35 kr/mnd

Billigst for hele familien

Talkmore er rimeligst hvis du skal ha familie på et sted.

Når du kombinerer flere mobilabonnement hos Talkmore får du større rabatt. Hvis det er brukere som er under 30 år får du også 15% rabatt på deres mobilabonnement.

Vi kan se på et par eksempler på hva det ville kostet deg hvis du har en familie på 5 personer og flytter alle telefoner til Talkmore (Med Telenor-dekning)

  • 2 voksne og 3 barn med fri data koster 1 559,- kr /mnd
  • 2 voksne og 3 barn med 35 GB data hver koster 1 119,- kr /mnd
  • 2 voksne og 3 barn med 7 GB hver koster 799,- kr /mnd
Talkmore
5/5

Talkmore Familie

Hvilke mobiloperatører har de mest fornøyde kundene?

Hvert år gjør Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI en forbrukerundersøkelse som analyserer hvilke selskaper som har de mest lojale og føyende kundene. I undersøkelsen som ble gjort i 2019 var det OneCall som vinner på kundetilfredshet ( kategorien mobiloperatører ). Ice.net havner på 2. plass, mens Talkmore kommer inn på 3. plassen.

Når det gjelder kundelojalitet til mobiloperatørene, er det Telenor som går seirende, Talkmore kommer inn på 2.plass og OneCall på 3. plass. I følge denne testen og omtaler på nett er mobilkunder fornøyd med selskapene nevnt over, men de tilbyr langt ifra Norges billigste mobilabonnement.

Er du nysjerrig på hvilket mobilabonnement som passer din økonomi? Sjekk ut vår artikkel på ‘hvilket mobilabonnement passer min økonomi

Velg et økonomisk riktig mobilabonnement

Når du skal velge et mobilabonnement er det lurt og ta i betraktning hva som passer best med budsjettet ditt. I dag er det mange som ønsker friheten til og velge et mobilabonnement med fri data slik at de slipper og bekymre seg over hva som er igjen. I tillegg er det mange som deler nett fra mobilen sin til både nettbrett, PC og Smart-TV.

Velger du riktig avtale kan du få et fri data mobilabonnement til en fornuftig pris, på denne måten kan du spare penger på mobilabonnementet ditt samtidig som du får en av de største avtalene i Norge.

Slik velger du billig mobilabonnement:

Hvordan bytter jeg til det billigste mobilabonnement?

Jobben er ganske simpel. Du trenger og finne ut hva behovet ditt er, ringer du mye og sender mange meldinger? Nå som dette er inkludert i de fleste mobilabonnement kan du utelukke dette. Det som vil påvirke prisen i størst grad vil være inkludert datamengde, har du undersøkt hvor mye du bruker sånn ca i måneden? Hvis du ikke vet dette, kan du logge inn på appen som din operatør tilbyr og se hvordan forbruket ser ut de siste månedene.

Om ikke mobiloperatøren din tilbyr en sånn applikasjon, kan man ringe Kundeservice og spørre de. Som regel har denne informasjonen og kan oppgi det til deg.Nå som du vet forbruket ditt, er dekning ganske lurt og sjekke. Selvom de fleste mobiloperatørene i Norge har god dekning, vil vi anbefale og lese artikkelen best mobildekning 2023, slik at du vet hvilket dekningsnett som fungerer best for deg.

Etter du har avklart behov og dekning, sammenligner du tilbud fra ulike mobiloperatører. Bruk vår tjeneste der du kan sammenligne mobilabonnement etter pris, innhold og omtaler om artikkelen ikke fungerer for deg.

Spørsmål og svar angående mobilabonnement

De siste årene har bindingstid nærmest forsvunnet helt på private mobilabonnement. Velger du bedriftsabonnement får du som regel bindingstid på 2 år. Noen ganger har mobiloperatører som Telia kampanjer, som f.eks at du får AirPods 2 for 1 kr hvis du binder deg til avtalen i 12 måneder. Hvis tilbudet virker fornuftig kan man slå til med en avtaletid.

Datapakker er antall megabytes ( MB ) eller gigabytes ( GB ) du har inkludert i ditt mobilabonnement. I 2023 varierer dette mellom 1 GB til 60 GB. Kostnaden øker hvor høyere du går opp i stigen, men friheten blir også større der du kan bruke mer mobildata. Alle mobiloperatører tilbyr kjøp av ekstra datapakker om inkludert innhold ikke er tilstrekkelig. Her kan man oftes kjøpe 1 GB, 5 GB eller 15 GB, prisene varierer fra selskap til selskap.

Flere og flere yngre brukere hopper over på mobilabonnement med Fri Data. Studenter og eldre personer som bor alene, og betaler for bredbånd hjemme samt et mobilabonnement, kan få høye kostnader når de ikke forstår eget bruk godt nok. Et godt eksempel vi kan presentere er og ha et mobilabonnement med Fri Data, og dele nettverk til enheter hjemme.

Da kan du koble Smart TV, iPad og lignende systemet på mobilabonnementet ditt som har Fri Data. Selvom fleste Fri Data løsninger er begrenset til en mengde daglig ( oftes 10 GB ) vil dette holde for en dagsbruk. Da har du kombinert bredbånd og mobil i ett.

Det er et spørsmål man ofte stiller seg selv i mobilbransjen. Svaret er ofte ja, så lenge mobiloperatøren har god dekning og gunstige priser etter at velkomsttilbudet har utløpt.

Ta Ice.net som et eksempel:

Ice.net tilbyr 3 GB til 149 hvis du er under 29 år, men hvis du er over 29 år betaler du 199 kroner som fortsatt er langt rimeligere en andre mobiloperatører i Norge. Så hvis dekningen til Ice.net funker bra for deg, burde man bytte.

Basert på Fornye.no sine egne undersøkelser ser vi at Telenor er den dyreste mobiloperatøren i Norge. Den billigste varierer ofte mellom mindre mobiloperatører som Happybytes, Plussmobil, Nicemobil, Talkmore og Chilimobil. De dyreste som Telenor og Telia er dyrest, men det er også selskap med ofte best kundeservice og mest utvalg av innholdstjenester.

Billigste mobilabonnementet i Norge er et gratis mobilabonnement fra Ice.net (IceJunior 1 GB) – Denne har en aldersgrense på 13 år.

Dette selskapet samarbeider ikke med Fornye.no

Selskapet har ikke aktivert bestillingsfunksjonalitet på Fornye.no. Derfor kan du ikke klikke deg inn direkte på siden. Men du kan selvsagt søke dem opp på Google.

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern