Hva er eSIM og hvordan fungerer det?

Hva er eSIM og hvordan fungerer det?

Enkelt forklart er et eSIM et elektronisk SIM-kort som er utformet for å erstatte det fysiske SIM-kortet som har vært plassert i telefoner og smarttelefoner i flere år.

Del denne guiden
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Hva er eSIM

I denne artikkelen

Hva er et eSIM og hvordan er det forskjellig fra et fysisk SIM kort?

I motsetning til eksisterende SIM-kort er imidlertid et eSIM innebygd i selve enheten og kan ikke fjernes og settes i en annen telefon eller nettbrett.

Derfor er det veldig enkelt og bytte til mobiloperatør som opererer med eSIM. Og bytte kan ta under 2 minutter i noen tilfeller.

Vil eSIM erstatte tradisjonelle SIM-kort?

Til syvende og sist, ja. For øyeblikket brukes eSIM for det meste til enheter som nettbrett og smarttelefoner, men i de neste årene vil vi se flere mobiloperatører bytte over til kun eSIM og droppe fysiske simkort.

En analyse fra Gary Waite som står for strategi og utvikling hos Sim Local, i England mener at alle innen 2025 vil 35% av alle enheter være koblet over eSIM, og når vi nærmer oss 2030 vil ikke fysiske sim kort være relevant lenger.

Hvilke telefoner bruker eSIM nå?

For øyeblikket kommer alle Apples nyeste iPhones – iPhone XS og iPhone XS Max og iPhone XR – med et eSIM, samt et standard SIM-kort.

Google Pixel 3 og 3 XL har også eSIM-støtte, igjen med et tradisjonelt SIM-spor for eksisterende SIM-kort.

Samsung sine nyeste flaggskip kan også bruke eSIM – Dersom du har kjøpt en smarttelefon de siste 3 årene er sjangsen for at den kan bruke eSIM veldig høy.

eSIM og dekning - hvordan fungerer det?

Dette er kanskje den viktigste fordelen med eSIM. Det kan være vanskelig og tidkrevende å bytte dekning, men eSIM-er ser ut til å endre alt dette.

Siden de er digitale, kan du i hovedsak endre dekning som du vil, avhengig av om operatøren din støtter teknologien.

Best av alt, du kan lagre mer enn ett abonnement på en eSIM (selv om du bare kan bruke ett om gangen), slik at du kan endre på dekning eller abonnementet hvor en du er i verden.

Best av alt, du kan lagre mer enn ett abonnement på en eSIM (selv om du bare kan bruke ett om gangen), slik at du kan endre på dekning eller abonnementet hvor en du er i verden.

Hvilken mobiloperatører støtter eSIM i Norge?

Disse tilbyr eSim i Norge:

  • NiceMobil
  • Telia
  • Telenor
  • Phonero
Logg inn

Hold deg oppdatert med de beste tilbudene året rundt

Send meg en e-post med pengebesparende tilbud og eksperttips

Les mer om Personvern